Forum » Operacijski sistemi » domene in trust-i
domene in trust-i
Mercier ::
Kako se vzpostavi trust med dvema domenama?
Oba DC-ja sta w2k, na isti mreži in neodvisna (ni isti gozd, drevo ipd).
v Active directory domains and trusts lahko pri properties od moje domene na hm...zavihku Trusts vpišem drugo domeno - Domains trusted by thid domain in Domains that trust this domain.
Kaj se tam vpiše in kaj je geslo, ki ga je treba vpisati?
Je treba kaj dodatno šariti po DNS serverju?
Oba DC-ja sta w2k, na isti mreži in neodvisna (ni isti gozd, drevo ipd).
v Active directory domains and trusts lahko pri properties od moje domene na hm...zavihku Trusts vpišem drugo domeno - Domains trusted by thid domain in Domains that trust this domain.
Kaj se tam vpiše in kaj je geslo, ki ga je treba vpisati?
Je treba kaj dodatno šariti po DNS serverju?
andrej ::
aja, se to. ce sta domeni v istem gozdu, potem ze imata tranzitivni trust in tega vec ne rabis delat. Posebej moras naredit trust za domeni, ki nista v istem gozdu.
Mora biti geslo enako, ali ne? (na obeh DC-jih)
Kaj pa če je en DC w2k, drugi pa NT4? Je to še vedno external trust, ali je non-windows? Je lahko domain operation mode native, ali mora biti mixed mode?
Kaj pa če je en DC w2k, drugi pa NT4? Je to še vedno external trust, ali je non-windows? Je lahko domain operation mode native, ali mora biti mixed mode?
ToniT ::
Čim imaš zraven kaj drugega, kot win2000 in višje, mora biti mixed mode. Trust je pa external.
Grrrr...sem ga moral na novo naredit. Nisem vedel, da imajo eno domeno na NT4 DC-ju. Nazaj na mixed-mode pa seveda ne gre. Tnx.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Windows 2003 AD domenaOddelek: Operacijski sistemi | 2230 (1918) | dronyx |
» | dfs (distributed file system) problemOddelek: Operacijski sistemi | 1081 (975) | Mercier |
» | Windows XP + Domena oz. Delovna skupinaOddelek: Operacijski sistemi | 1182 (1039) | andrej |
» | Windows Domain - kaj je bolš od navadnih sharovOddelek: Pomoč in nasveti | 1095 (981) | andrej |
» | Windows 2000 Server & roaming profiles problemiOddelek: Programska oprema | 1143 (1074) | andrej |