» »

Motorola pokazala globalno verzijo Droida 2

Motorola pokazala globalno verzijo Droida 2

Slo-Tech - Motorola je (nehote?) razkrila podrobnosti o svojem prihajajočem pametnem telefonu Droid 2 Global, ki bo namenjen uporabi po celem svetu in ne bo zaklenjen na omrežja, kar na svoji spletni strani. Specifikacije so podobne Droidu 2, le procesor je nekoliko boljši.

Imel bo procesor z 1,2 GHz, podporo za omrežja 3G, WCDMA/HSDPA/HSUPA, tipkovnico QWERTY, vgrajenih 8 GB pomnilnika in podporo za 32 GB kartice microSD ter izboljšan na dotik občutljiv zaslon. Vgrajena kamera ima pet megapikslov, dvojni LED-fleš in samodejno izostritev. Programska oprema obsega Android 2.2, Flash Mobile Player 10.1, Android Market ter podporo za povezljivostne standarde 802.11b/g/n Wi-Fi, GPS in Bluetooth 2.1+EDR, ima Exchange in odjemalca za elektronsko pošto prek POP3/IMAP4.

6 komentarjev

lambda ::

Odličen telefon, ni kaj reči. Me pa preseneča, kako mačehovski odnos imajo nekateri proizvajalci do podpore uporabnikom. Lep primer je Milestone, ki naj bi update za Froyo v EU dočakal šele konec tega leta. Kaj je razlog za to, se precej dobro ve - želja po boljši prodaji Droid 2 Global. Da ne govorimo o tem, da ponekod po svetu sploh nimajo namena izdati updejta, kljub temu, da ga recimo Droid ima že lep čas. V južni ameriki (če se ne motim) so po pritiskih uporabnikov po objavi, da Froyota ne bo, navsezadnje le spremenili javno informacijo, da bodo izdali update.

Za EU se sedaj recimo ve, da Froyo bo, bo pa podpora za: Flash (ki so ga veselo oglaševali že davno), tethering in instalacijo aplikacij na SD card, za ostale stvari se še ne ve ... (JIT compiler?)

Ne razumem ravno tega ravnanja proizvajalcev. Zame je velik dejavnik pri odločitvi za telefon, pretekla izkušnja z uporabniško podporo. Če bi mi dali ta update v doglednem času, ne pa da postavljajo svoje finančne interese pred zadovoljstvo obstoječih uporabnikov, bi verjetno takrat, ko bi menjal telefon, z večjim veseljem kupil naslednjega pri istem proizvajalcu ...

matejdro ::

Zakaj bi ti proizvajalec zastonj dal update, če pa lahko kupiš novi telefon, ki ima novi software že gor in mu s tem povišaš zaslužek?

Sicer pa je, kolikor vem, edini telefon, ki je takoj dobil update Nexus One. Ostali so mu sledili daleč zadaj.

Ravno zaradi teh updejtov pa jaz nikoli ne bom kupil telefona, ki nima svojega foruma na xda-developers.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: matejdro ()

lambda ::

Zakaj naj bi mi dal zastonj update? Menda zato, ker so telefon ob nakupu oglaševali kot "Flash ready"?

Ne govorim o tem, kaj bi proizvajalec moral storiti - govorim o tem, kaj bi bilo morda pametno storiti. Ker če se mislijo še dolgo takole norca delat iz tistih, ki želijo za svoj denar dobiti obljubljeno, potem se bom nadvse potrudil (če bo konkurenca seveda imela vsaj približno konkurenčne telefone), da še nekaj časa ne bom kupil motorole.

Pa ni slaba ta Motorola Milestone, sem nadvse zadovoljen, le naj nam dajo še tisto, kar smo pričakovali in vemo, da lahko dajo.

Ma$terM|nd ::

Kul telefon, če po specifikacijah sodim. Mogoče kdo ve kdaj bi naj izšel, oziroma kdaj ga lahko pričakujemo pri nas, ker nisem tega podatka nikjer zasledil?
Kateri avto gre najlepše po gozdu???
Službeni!

Zgodovina sprememb…

Jst ::

V US of A je politika glede telefonov in proizvajalcev malo (veliko) bolj drugačna, kot v EU.

V USA mobilni operaterji (Mobitel, Simobil pri nas) "naroči" telefon iz določene generacije/modela. Tam imajo tudi dva standarda: GSM/UMTS in CDMA, ki med sedoj nista združljiva. AT&T, T-Mobile,... imata GSM/UMTS; Verizon, Sprint,... imata CDMA. Telefoni med seboj niso združljivi, so zaklenjeni in *operater* ponavadi ne dovoli update-ov Androida.

Ker se v USA kupuje samo subvencionirane telefone, z izbranim voice/data planom, je klavrno propadel Googlov poizkus prodaje Nexus One.

V EU je pa situacija ravno obratna. Proizvajalec (pri nas je to v veliki meri Nokia, ki jo v USA "ne poznajo.") naredi telefon, potem se pa operater odloči o subvencioniranju.

Kulturne razlike so še bolj zanimive, ampak tema teče o updatih za telefone.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

roli ::

Ja in tole glede popravkov je v US bolj kot ne spremenil Apple s svojim iPhoneom. Kjer je pač Apple zahteval, da se operater ne vtika v softwersko plat telefona.

V glavnem jaz tudi čakam na 2.2 za moj Milestone. Razen tega pa se mi zdi najboljši telefon, ki sem ga kdajkoli imel. Sicer ima pač nekaj napak ampak jih je zelo malo. Prav tako je kvaliteta izdelave nekje pri vrhu. Nisem opazil nobenih čričkov in tudi sam občutek, ko telefon primeš v roke je zelo kvaliteten.
http://www.r00li.com


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Motorola pokazala globalno verzijo Droida 2

Oddelek: Novice / Android
62899 (2486) roli
»

Motorola predstavila svetovni Droid 2

Oddelek: Novice / Android
255987 (4820) Lonsarg
»

Trojica novih HTC-jev, Asus z Windows Phone 7, Motorola z Droid 2

Oddelek: Novice / Android
254430 (3619) BigWhale
»

Gingerbread bo spremenil uporabniški vmesnik

Oddelek: Novice / Android
215776 (5016) Jaka83

Več podobnih tem