Forum » Programiranje » Vb.net Pomoč
Vb.net Pomoč
piky22 ::
Sm začetnik in potrebujem pomoč pri ustvarjanju forme, gumb, koda
potrebujem naslednjo pomoč
Imam že ustvarjeno formo1
nato sm dodal gumb
Class1.vb
zdej pa mene zanima kako z kodo ustvart da se mi odzove gumb na klik
da se recimo ob pritisku izvede
potrebujem naslednjo pomoč
Imam že ustvarjeno formo1
nato sm dodal gumb
Class1.vb
Sub New() Dim BatOK As New Button BatOK.Name = "Gib_BatOK" 'Button OK BatOK.Location = New System.Drawing.Point(5, 210) BatOK.Size = New System.Drawing.Size(90, 30) BatOK.Text = "Potrdi" End Sub
zdej pa mene zanima kako z kodo ustvart da se mi odzove gumb na klik
da se recimo ob pritisku izvede
msgbox"blablabla"
dolenc ::
Določit mu moraš dogodek(event)
Dvakrat klikneš na gumb na formi pa ti ustvari sub-click za ta gumb.
Potem pa notri talaš kar želiš.
To kar si ti napisal sedaj nikamor ne paše.
Če delaš pa na roke je pa takle sub
Pa še to, če delaš z editorjem, verjetno VS, se večina lastnosti določi že v samem "oknu lastnosti", da ne rabiš posebej pisat imena itd...
Če pa že želiš na roke določevat pa dej na dogodek form open ali form load, da se ti to vsakič go zaganjaš ne izvršuje.
Dvakrat klikneš na gumb na formi pa ti ustvari sub-click za ta gumb.
Potem pa notri talaš kar želiš.
To kar si ti napisal sedaj nikamor ne paše.
Če delaš pa na roke je pa takle sub
Private Sub BatOK_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles BatOK.Click End Sub
Pa še to, če delaš z editorjem, verjetno VS, se večina lastnosti določi že v samem "oknu lastnosti", da ne rabiš posebej pisat imena itd...
Če pa že želiš na roke določevat pa dej na dogodek form open ali form load, da se ti to vsakič go zaganjaš ne izvršuje.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dolenc ()
MrBrdo ::
z kodo nrdiš najprej ta sub k je on zgoraj napisal, potem pa neki takega nrdiš v onload
nekak tko je v C# (ja s plusom) čist točno ne vem na pamet...
gumb.OnClick += imeMetode
nekak tko je v C# (ja s plusom) čist točno ne vem na pamet...
MrBrdo
piky22 ::
javi mi naslednjo napako
Error 1 Handles clause requires a WithEvents variable defined in the containing type or one of its base types.
pa nevem kaj morm nardit
Error 1 Handles clause requires a WithEvents variable defined in the containing type or one of its base types.
pa nevem kaj morm nardit
dolenc ::
TOLE malo predelaj. Mislim da boš v 15min odpravil svoj problemček in se naučil še kaj novega
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Odpiranje programa v Visual StudioOddelek: Programiranje | 911 (769) | darkolord |
» | [WPF] Vrednost Textbox kot "angle" v AxisAngleRotation3DOddelek: Programiranje | 784 (719) | saule |
» | vb.net: dynamic textboxOddelek: Programiranje | 1180 (1070) | saule |
» | [VB2005Pro]Zapiranje in še Eno uprasanjeOddelek: Programiranje | 1135 (1068) | UltraTX |
» | Akcije nad grafiko v VBOddelek: Programiranje | 1271 (1084) | damijani |