» »

Potovanje po ZDA

Potovanje po ZDA

kleDo ::

Naslednje leto mislimo iti s prijatelji v ZDA na roadtrip. Zanima me, če ima kdo v zvezi s tem kakšne izkušnje?
Plan je nekako tak. Z letalom bi prišli do Toronta (Kanada), avto (mini van) bi najeli v Baffalo-u (NY) od koder bi pot nadaljevali preko Denverja (CO) do San Francisca in LA (CA), potem pa še na vzhodno obalo - Miami (FL), NY, Washington D.C. in nazaj v Buffalo, kjer bi avto vrnili. Pot bi trajala ca. 45 dni.

Zanima me pa naslednje:
1. Ali kdo pozna kakšen zares dober rent-a-car (kjer si lahko avtomobil sposodiš tudi če si mlajši od 25 let in ga imaš lahko dlje kot 1 mesec)?
2. Koliko bencina bi porabil za to pot (ca. 15.000 km) oz koliko žrejo ameriški mini vani (npr. Chrysler Voyager ali kaj podobnega).
3. Kje dobiti poceni letalsek karte
4. Vse ostalo česar se spomnite in kar bi mi lahko prišlo prav (glede stroškov, organizacije.....)

TNX!!

budda ::

Naj te problemi okrog cene bencina ne skrbijo (1-1,9$ na galono), saj se bos za rent-a-car zmetou ene par K $ :D . Imam izkusnje . Najdi si drugo alternativo za rent-a-car, ce hoces potovati za normalno ceno. Jaz sem si rentiral 10 let starga forda karavan pri enmu brazilcu za 1K $ za 6 tednov, kar je ZELO ZELO ugodno !!!

LP

krneki0001 ::

Pod prvo - brez veze je rent-a-car. Sam sem bil 2 meseca u ameriki pa sem si kupu 8 let starega wranglerja za 500$ se vozil 2 meseca in ga potem prodal za 450$. Pazit pa moraš na to da ti dajo tablice , na katerih je napisano da si tujec ( v nasprotnem primeru se ti lahko zgodi, da te policaj ustreli, če ne upoštevaš njegovih signalov. Kolega bi jih hmal skupil, pa ga je policaj samo opozoril, da naj drugič takoj ustavi ne samo upočasni in mu rekel da naj se tablicam zahvali, da ni mrtev, ker je na njih pisalo da je obiskovalec.)
Kolega je samo zmanjšal hitrost, ker je pač mislil da je policaj na nujni vožnji - kar naenkrat pa je mimo priletel policjski avto in iz njega shot-gun namerjen direktno v kolega. Policaj ga je pač ustavljal, ker je 4 milje na uro preveč vozil.

Če pa že hočete rent-a-car pa poglej po internetu, saj imajo napisane cene kok je za 30 dni ali več.
Za karte pa ne vem - isto se da pogledat na internet katera agencija je najcenejša.

LP
Nebivedu

smash ::

wow kakšna klobasa :D

PALOMINO ::

Glede rent-a-car:

V Ameriki sta zelo pribljubljena Hertz in Dollar, predlagam ti da prečekiraš obe strani:

www.hertz.com
www.dollar.com

Kar se tiče letalskih kart se mi še vedno zdi najcenejša Lufthansa, vsekakor pa pojdi v Ameriko pred 15. julijem kajti po 15. juliju se uradno začne turistična sezona in s tem se seveda sprožijo v višave tudi cene kart.

Aja, glede rent-a-car: Lahko pokličeš poslovalnico Hertz-a v Sloveniji kjer ti lahko pripravijo informativno ponudbo...

kleDo ::

Nebivedu: zanima me neki stvari...
kok stane registracija in podobna sranja, če je avto vreden ca. 2500 USD?
in če mogoče veš, kje bi se dal avto kupt (mogoče kakšna dobra štacuna... na netu...)? Kje si ga ti kupu?

tnx!!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Najem avtomobila v tujini in kreditna kartica

Oddelek: Na cesti
4111089 (1915) Tidule
»

potovanje - zda (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
679788 (4796) GupeM