Forum » Operacijski sistemi » prenos OS na drugi trdi disk
prenos OS na drugi trdi disk
XKEKAX ::
Pozdravljeni,
zanima me če bi se dalo premestiti operacijski sistem in VSE ostale podatke ki so na tem trdem disku na drugi disk ? Namreč je ta trenutni prepočasen in tudi glasen... pa še delovanje mu malo peša :) Torej rad bi kupil novi trdi disk in iz starega vse prenesel... nebi pa rad formatiral :)
Ali je to sploh možno narediti ?
Lp,
Marcel
zanima me če bi se dalo premestiti operacijski sistem in VSE ostale podatke ki so na tem trdem disku na drugi disk ? Namreč je ta trenutni prepočasen in tudi glasen... pa še delovanje mu malo peša :) Torej rad bi kupil novi trdi disk in iz starega vse prenesel... nebi pa rad formatiral :)
Ali je to sploh možno narediti ?
Lp,
Marcel
misek ::
Jaz za te namene uporabljam Norton Ghost. Imaš pa tudi free alternative. Sam program avtomatsko poveča particije ali pa jih ročno nastaviš.
XKEKAX ::
koliko sem gledal, je norton ghost plačljiv. razen če to naredim z trial verzijo, ki se jo da zastonj potegniti iz interneta ? bi bilo kaj narobe oz. bi škodovalo podatkom če bi se to storilo z trial verzijo ? Namreč ta program bi uporabil trenutno samo za to stvar, potem ga dalje več ne bi uporabil (ali pač).
hojnikb ::
Potegneš dol CloneZilla (zastonj), posnameš na cd/usb, nardiš image sistema in potem restoraš na nov disk.
#brezpodpisa
KrazyIvan ::
Najbolj preprosto in učinkovito je z Acronis Migrate Easy 7.0.
Poskusil z Win 7 pred nekaj dnevi. Ne potrebuješ nobenega CD-ja, slike ali kaj podobnega. Enostavno program naložiš nastaviš kaj in kam se ti kaj prenese in velikost particij. Ostalo naredi program sam.
Lp,
MK
Poskusil z Win 7 pred nekaj dnevi. Ne potrebuješ nobenega CD-ja, slike ali kaj podobnega. Enostavno program naložiš nastaviš kaj in kam se ti kaj prenese in velikost particij. Ostalo naredi program sam.
Lp,
MK
smoking!
mgermo ::
Bom kar tle vprašal..torej kopiraš disk iz enega na drugega, v biosu daš da boota z tega drugega diska in vse bo štimalo?
Wox ::
TULE maš Acronis True Image WD edition z obsežnimi navodili. Moraš pa imet v sistemu vsaj en WDjev disk. Lahko je tudi zunanji. Seagate ima tudi svojo verzijo tega programa. Za Samsung ne vem.
Commodore 64
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Wox ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | težave z zagonom računalnika po kloniranju diskovOddelek: Pomoč in nasveti | 5651 (4657) | gruntfürmich |
» | Samsung_SSD_840EVO_Kloniranje diska ne gre!Oddelek: Pomoč in nasveti | 1460 (1200) | MIHAc27 |
» | Kako ustvarit kopijo diska 1:1 ???Oddelek: Strojna oprema | 2634 (2152) | s1m0n |
» | kloniranje sistemske particije C: ? pomočOddelek: Pomoč in nasveti | 2276 (2075) | Valvoline |
» | program za kopiranje diskOddelek: Programska oprema | 4308 (3741) | imagodei |