» »

kako zavarovati poslovno idejo

kako zavarovati poslovno idejo

ATRUM ::

Pozdravljeni,
Upam da sem se naslovil na pravi forum ker nevem kje bi zastavil to vprašanje.
Torej imam poslovno idejo, ki v sloveniji še ni bila realizirana torej lahko rečem je še ni bilo.
Seveda pa potrebujem investitorja/je in me zanima a kakšen način se zavarovati da po sestanku z potencialnim investitorjem oziroma osebo ki bo dala finančno inekcijo, le ta drugi dan ne gre in realizira mojo idejo.
Konec koncev ta oseba ima denar in sedaj tudi razvito idejo in malenkosti ki sem mu jo jaz predstavil.

Lep pozdrav

black ice ::

NDA?

IceIceBaby ::

1. Ideja sama ni dovolj za razvoj posla. Potrebuješ VELIKO več, da lahko začneš uspešen biznis. Ideja pomeni manj kot 1% uspeha.

2. Investitorjev ne zanima razvoj idej in odpiranje lastnih podjetji. Zato pa so investitorji in ne direktorji.

3. Če boš do investitorja prišel samo z idejo te bo po hitrem postopku odslovil. Pripravi dober poslovni načrt s poslovnim modelom, finančnimi projekcijami, projekcijo rasti, tržno raziskavo, prototipom izdelka...

Sicer imaš na voljo NDA pogodbo, ki jo udeleženci sestanka podpišejo, preden se razkrije kaj konkretnega. Samo v Sloveniji je kar težko dokazovati na sodišču, če že pride do kakšnih zlorab.

http://mladipodjetnik.si/podjetniski-ko...

lymph ::

Če prineseš k mizi določeno znanje ti nihče ne bo ukradel ideje, ker si verjetno ti najbolj kvalificiran za izvedbo.
"Belief is immune to counter example."

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Investitorji (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
527212 (4060) kriptobog
»

Komu prodati idejo?

Oddelek: Pomoč in nasveti
477234 (4946) blackbfm
»

Imam idejo, a jo ne znam realizirati (od programiranja, finančnega vložka itd..) (strani: 1 2 )

Oddelek: Programiranje
6623405 (20441) 111111111111
»

Investitor (strani: 1 2 )

7410172 (6912) bambam20
»

Kako najti investitorja?

467429 (6034) Fave

Več podobnih tem