Forum » Mobilne tehnologije » Nakup Mobitela
Nakup Mobitela
luxxx7 ::
facepalm ::
Lonsarg ::
Jest ti pa predlagam, da primeš v roke (oziroma naštudiraš YouTube - skoraj enokovredno) nek high end Android in high end Windows Phone in se ti izbira poenostavi. Ker preko nobenih "dejstev" ne moreš izbrati med tema dvema, lahko izbereš le po svojih preferencah.
N4m31355 ::
dukedl ::
Xperia™ Z3 Compact v Nemčiji 499EUR
http://eshop.sonymobile.com/de/buy/de-x...
http://www.sonymobile.com/global-en/pro...
drgač se pa mogoče splača počakat na Nexus 6...vsaj kar tuki piše no
http://www.gsmarena.com/compare.php3?id...
http://eshop.sonymobile.com/de/buy/de-x...
http://www.sonymobile.com/global-en/pro...
drgač se pa mogoče splača počakat na Nexus 6...vsaj kar tuki piše no
lp dukedl
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dukedl ()
Janja92 ::
Živijo,
v roku enega tedna imam namen kupiti nov mobitel in se sicer odločam med temi tremi :
*LG nexus5
*Samsung galaxy s4 active
*samsung galaxy s4 mini
rabila bi mnenje katerega izmed teh se splača kupiti, da nebom telefon že po mescu dni nesla na servis. al pa da bo kar kol narobe da bo zdržu vsaj 2 leti če ne kaj več.
Namreč imam SOny xperia go in sem nad njim zelo razočarana minilo ni še eno leto ko je začel nagajat, s tem da mami k je vzela istega kot jaz en teden za mano ji je začel štekati baterija se hitro praznila in nato prišlo še do okvare pri polnjenju, za akr je bila kao sama kriva čeprav se že od začetka tist pokrovček ni dobro zapiral. Slabost ej tut da majo servis v tujini in pol čakaš na telefon k budala da ti ga popravjo. Tako da se sedaj odločam med samsungom in lg-jem.
tako da bi bila vesela vašega mnenja kater telefon priporočate oz. če imate izkušnje, zadnja leta namreč kar kupim meni kaj kmalu zašteka ali pa začne nagajat :D
Hvala
v roku enega tedna imam namen kupiti nov mobitel in se sicer odločam med temi tremi :
*LG nexus5
*Samsung galaxy s4 active
*samsung galaxy s4 mini
rabila bi mnenje katerega izmed teh se splača kupiti, da nebom telefon že po mescu dni nesla na servis. al pa da bo kar kol narobe da bo zdržu vsaj 2 leti če ne kaj več.
Namreč imam SOny xperia go in sem nad njim zelo razočarana minilo ni še eno leto ko je začel nagajat, s tem da mami k je vzela istega kot jaz en teden za mano ji je začel štekati baterija se hitro praznila in nato prišlo še do okvare pri polnjenju, za akr je bila kao sama kriva čeprav se že od začetka tist pokrovček ni dobro zapiral. Slabost ej tut da majo servis v tujini in pol čakaš na telefon k budala da ti ga popravjo. Tako da se sedaj odločam med samsungom in lg-jem.
tako da bi bila vesela vašega mnenja kater telefon priporočate oz. če imate izkušnje, zadnja leta namreč kar kupim meni kaj kmalu zašteka ali pa začne nagajat :D
Hvala
Dosan ::
Nexus 5. Nasploh boljši telefon pa ČE bo kaj narobe je servis zelo vredu, korekten in hiter.
slotech5 ::
iphone ali lumia. :) če pa mora bit nujno en izmed naštetih pa nexus 5.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: slotech5 ()
PrihajaNodi ::
Samo tace stran od Sonya in Samsunga, poleg tega se še težje se prodajajo. Na Bolhi gredo Lumie za med. Nevem pa kako je z Nexusi, nisem še nikoli nobenega imel, zato ne bom dajal kritik. Hvalijo pa tudi Motoro moto G.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: PrihajaNodi ()
PrimozR ::
Od teh naštetih Nexus 5. Obvezno. iPhone je itak izven cenovne konkurence, Lumie pa kakor komu.
Janja92 ::
am ja pri nexusu 5 me malo moti ker nima razširitvenega mesta pa tudi slike niso nevem kaj, prebrala pa sem na tistmu test na dlani da ima tudi zelo slab zvočnik ...in sm kr malo v dvomih ker slikam pa kar veliko :D
nekako si želim telefon kateri ima dobre slike, ima vse pregledovalnike za datoteke ter ima razširitveno mesto :D Za zdaj najbolje ustrezajo tisti trije aktere sem napisala v prejšnji objavi... Gledala tudi lumio toda me ne prepriča po njenih podatkih ;)
nekako si želim telefon kateri ima dobre slike, ima vse pregledovalnike za datoteke ter ima razširitveno mesto :D Za zdaj najbolje ustrezajo tisti trije aktere sem napisala v prejšnji objavi... Gledala tudi lumio toda me ne prepriča po njenih podatkih ;)
JerryP ::
am ja pri nexusu 5 me malo moti ker nima razširitvenega mesta pa tudi slike niso nevem kaj, prebrala pa sem na tistmu test na dlani da ima tudi zelo slab zvočnik ...in sm kr malo v dvomih ker slikam pa kar veliko :D
Hej, res je da nexus 5 nima spominske kartice zato pa ima na našem trgu 16gb internega spomina od katerega je uporabnega 12.55gb. To je že moj drugi telefon brez spominske kartice in ti povem, da je ne pogrešam preveč. Z uporabo ene izmed spletnih shramb lahko nastaviš npr. dropbox, da se ti slike in videii avtomatsko pretočijo v oblak in na tvoj računalnik, kjer jih imaš potem shranjene za varnostno kopijo, na telefonu pa jih lahko potem pobrišeš, če ti začne zmanjkovati prostora.
V pol leta odkar ga imam mi ni bilo potrebno zaradi manjka prostora brisati slik niti enkrat. Na njem imam nameščenih čez 100 aplikacij, nekaj glasbe in vsak dan naredim kar nekaj slik.
Slike so po moje dobre, tukaj imaš par mojih slik pod različnimi pogoji: lens blur, od blizu, od daleč, ponoči.
Glede zvočnika se ne ustrašit kritik, saj je popolnoma uporaben. Res je nekoliko tišji ampak je zadovoljiv tako za multimedijo kot za obvestila. Edino v ležečem načinu ga je potrebno postaviti tako, da ne prekrivaš zvočnika z dlanjo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: JerryP ()
PlayTheGame ::
Kaj pa LG G2? Za moje pojme še malenkost boljši od Nexus 5. Predvsem boljša baterija, večji in boljši zaslon (v skoraj enakih dimenzijah ohišja), boljša kamera, FM radio,... Je za razmislit. Od naštetih pa definitivno Nexus 5.
MSI B650 Tomahawk WiFi|AMD Ryzen 7 7700|Asus RTX 4070 Super 12Gb
32GB DDR5 6000|Samsung NVMe SSD 990PRO 2TB|Corsair 850W 80+Gold
St235 ::
jaz sem zbiral med LG G2 in nexus 5. Prevladala je odločitev za prvega. Prepričal me je predvsem display in boljša avtonomija. Pol pol leta uporabe pa v življenju več ne kupim telefona brez quickview in knock knock funkcije.
PlayTheGame ::
Še primerjava obeh:
Sam imam namen kupit G2 (32gb verzijo), edino kar ne vem je ali kupiti sedaj ali še malo počakat, če bo cena še malo padla?
Sam imam namen kupit G2 (32gb verzijo), edino kar ne vem je ali kupiti sedaj ali še malo počakat, če bo cena še malo padla?
MSI B650 Tomahawk WiFi|AMD Ryzen 7 7700|Asus RTX 4070 Super 12Gb
Se podpišem pod vse kar je JerryP napisal, Nexus 5 dela čisto lepe slike, prostora je pa več kot dovolj z 16GB, razen če misliš imeti 6-8GB ali več glasbe gor.
Lumia ne potrebuje 5 gb rama in quad core procesor ker OS. je drugačen kot android. Sprobaj v kakšni trgovini. Dobra zadeva.
Med Android telefoni se, če imaš nekaj logike in pameti v glavi, kupi samo Nexusa, Moto X ali pa Moto G. Vse ostalo s seboj prinese probleme, povezane s preoblekami, ki prinesejo en kup navlake in močno zakasnijo nadgradnje. Druga izbira je iPhone oz. nekaj z Windows Phone. To je moje mnenje.
SD kartice in podobno so passe, nekateri morda res potrebujejo več kot 16 GB prostora, a meni do sedaj ni bilo treba brisati še ničesar, pa imam na Nexus 4 prostega prostora še 768 MB pri 4,2 GB aplikacijah (kar je veliko), 5,45 GB glasbe (nekih 500 komadov) ter slabih 300 MB slik (nekje pol leta slikanja se mi zdi). Pa obvezno, kot rečeno, povežeš dropbox. Zaradi tega sem za slike za prodajo prenehal uporabljati običajen fotoaparat, ker je toliko lažje, da se ti slikakar sama pojavi v mapci na računalniku. Je pa to problem, če na Dropboxu nimaš nekaj več prostora.
SD kartice in podobno so passe, nekateri morda res potrebujejo več kot 16 GB prostora, a meni do sedaj ni bilo treba brisati še ničesar, pa imam na Nexus 4 prostega prostora še 768 MB pri 4,2 GB aplikacijah (kar je veliko), 5,45 GB glasbe (nekih 500 komadov) ter slabih 300 MB slik (nekje pol leta slikanja se mi zdi). Pa obvezno, kot rečeno, povežeš dropbox. Zaradi tega sem za slike za prodajo prenehal uporabljati običajen fotoaparat, ker je toliko lažje, da se ti slikakar sama pojavi v mapci na računalniku. Je pa to problem, če na Dropboxu nimaš nekaj več prostora.
PrihajaNodi je izjavil:
Lumia ne potrebuje 5 gb rama in quad core procesor ker OS. je drugačen kot android. Sprobaj v kakšni trgovini. Dobra zadeva.
To si pa napisal kot, da je že najosnovnejša Lumia boljša od vsakega high end androida. Tudi na windows phone platformi se zelo pozna kakšne specifikacije ima telefon. Iz lastne roke ti povem, da je že 1gb rama na wp tako kot na androidu na trenutke premalo. Najbolj moteče je, da ko zapustiš aplikacijo in jo čez minuto odpreš nazaj, da moraš pogosto čakati po par sekund, da se aplikacija ponovno zažene, ker jo je sistem dal ven iz rama.
To si pa napisal kot, da je že najosnovnejša Lumia boljša od vsakega high end androida. Tudi na windows phone platformi se zelo pozna kakšne specifikacije ima telefon. Iz lastne roke ti povem, da je že 1gb rama na wp tako kot na androidu na trenutke premalo. Najbolj moteče je, da ko zapustiš aplikacijo in jo čez minuto odpreš nazaj, da moraš pogosto čakati po par sekund, da se aplikacija ponovno zažene, ker jo je sistem dal ven iz rama.
Ja wau. A apple, Android pa odpira vse instantno? Dokler ni zafilan z aplikacijami.Imamo Lumio 920, 1520 pa Htc 8x. Vsi delajo brez problemov in kakršnega koli zatikanja.
PrihajaNodi je izjavil:
Ja wau. A apple, Android pa odpira vse instantno? Dokler ni zafilan z aplikacijami.Imamo Lumio 920, 1520 pa Htc 8x. Vsi delajo brez problemov in kakršnega koli zatikanja.
In boš rekel, da se ne pozna da je v 1520 štirijedrni procesor in 2gb rama?
Skoraj nič. Res pa je da ne igram super duper igric. Kakšne puzle, šah..Navigacijo here+ dela tu in tam. Pa lumia 920 je bolj robustna, pade na tla pa ni nič, zvočniki so fenomenalni, kamera tudi...Medtem ko je treba lumi 1520 merkat.
menjalnik ::
Med Android telefoni se, če imaš nekaj logike in pameti v glavi, kupi samo Nexusa, Moto X ali pa Moto G. Vse ostalo s seboj prinese probleme, povezane s preoblekami, ki prinesejo en kup navlake in močno zakasnijo nadgradnje.
Emm saj, če kupiš telefon in ti šteka, daš drug rom gor pa je cool.
bond007 ::
Med Android telefoni se, če imaš nekaj logike in pameti v glavi, kupi samo Nexusa, Moto X ali pa Moto G. Vse ostalo s seboj prinese probleme, povezane s preoblekami, ki prinesejo en kup navlake in močno zakasnijo nadgradnje.
Ne vem če je ravno logika v tem, da vzameš telefon s slabšo kamero, manjšo baterijo,manjšim ekranom (pa je ohišje praktično istih dimenzij), brez podpore za SD kartico (meni že samo navigacija in nekaj 1080p posnetih filmčkov popapca tistih 16GB) samo zato, da bo kao hitreje delal in boš takoj dobival update. Recimo za LG G2 so čisto ok stock romi, celo eden boljših razvijalcev Dorimanx priznava to in dejansko svoje kernele izdaja le za stock LG G2 rome. Za samo hitrost toliko žrtvovati na ostalih področjih - ne vem no, vsak zase ve...
Emm saj, če kupiš telefon in ti šteka, daš drug rom gor pa je cool.
Simpl. Če je avto prešvoh, namontiraš gor večjo turbino.
Oboje je popolnoma valid postopek, ki v bistvu niti ni tako zelo zahteven. Vseeno se ga loti zgolj majhen % ljudi. Za ilustracijo, pri Cyanogenu so bili pred časom veseli, da so dosegli skupno število inštalacij, kjer je GOogle le nekaj mesecev kasneje enako številko aktivacij z Androidom dosegal dnevno. Desire sem imel na stock ROMu mislim da kako leto, morda malo več, a sem imel rootano. Takrat je bilo to nujno, da si lahko dal aplikacije na SD kartico (na ext particijo), predvsem sem pa rootal zaradi market enablerja, da sem lahko kupoval aplikacije. Nexus 4 je prav tako rootan od novega in ima naložen drug ROM (najprej sem imel Paranoid Android, zdaj sem na CM), ampak z L releasom grem na stock. Ne da se mi ukvarjati, naj dela. Premalo je ostalo stvari, za katere je nujen root. Okej, pri drugih proizvajalcih je teh stvari več, ampak to se da rešiti enostavneje. Tako, da upoštevaš moj prvi citiran post ;)
Ne vem če je ravno logika v tem, da vzameš telefon s slabšo kamero, manjšo baterijo,manjšim ekranom (pa je ohišje praktično istih dimenzij), brez podpore za SD kartico (meni že samo navigacija in nekaj 1080p posnetih filmčkov popapca tistih 16GB) samo zato, da bo kao hitreje delal in boš takoj dobival update. Recimo za LG G2 so čisto ok stock romi, celo eden boljših razvijalcev Dorimanx priznava to in dejansko svoje kernele izdaja le za stock LG G2 rome. Za samo hitrost toliko žrtvovati na ostalih področjih - ne vem no, vsak zase ve...
IMO imajo vsi trije, ki sem jih naštel, prevelik displej. Fotič je pa tako, na N4 bi bil res lahko boljši, ampak je dovolj dober, da ne primem navadnega fotiča, ker je toliko bolj priročno, da se fotka sama pokaže v dropboxu. Filmčke lahko snemaš tudi v 720p oz. jih brišeš, ker se itak shranjujejo h Googlu oz. na Dropbox, baterija bi bila lahko vedno večja, itd.
Vsakomur svoje, jaz samo povem recept za najmanj težav. Če ti je malo boljši fotič, malce večji displej in malce večja baterija bolj pomembno od stock odličnega ROMa ter se ti posledično da igrati z neuradnimi viri, be my guest :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: PrimozR ()
njyngs ::
jaz sem zbiral med LG G2 in nexus 5. Prevladala je odločitev za prvega. Prepričal me je predvsem display in boljša avtonomija. Pol pol leta uporabe pa v življenju več ne kupim telefona brez quickview in knock knock funkcije.
Čist si me narajcal s tem G2. Si grem danes po njega, ko sem prebral teste + kar se tiče baterije. Sploh z KitKat upgrade-om se je idle iz 62 povečal na 81 ur... this is just insane.
Izbiral sem med N5 in G2:
G2:
+ baterija
- 4.3
N5:
- baterija
+ 4.4
Ampak sedaj ko sem videl da ma G2 tudi uradno KitKat in koliko je le ta že še izboljšal battery life kapo dol... G2 it is. Pa še Prehod iz N7000 sploh ne bo opazen kar se tiče delovne površine (pa še žepu bolj prijazna zadeva bo).
sash69 ::
Za očeta izbiram primeren telefon. Zagrel sem se predvsem za Moto G (2014), a ne vem kje bi se ga dalo vzeti. Se da ta telefon sploh že dobiti v SLO ali bo potrebna tujina (npr. vidim da je na amazon.de)?
Lahko predlagate tudi kakšno alternativo v tem cenovnem razredu (sub 200€). Uporaba bo predvsem klici, sms, fotografiranje & mms, radio.
Lahko predlagate tudi kakšno alternativo v tem cenovnem razredu (sub 200€). Uporaba bo predvsem klici, sms, fotografiranje & mms, radio.
So, Eclipse and Xdebug walk into a bar, and then my Apache server dies.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: sash69 ()
Lahko pošlješ povpraševanje na mobisvet.si , oni so imeli neko zelo nihajočo zalogo Moto G(2013), drugače pa bolj kot ne ostane res samo še tujina ja.
sash69 Motorole v Sloveniji ni. Mimogrede, 2013 verzija nima na izbiro slovenskega jezika, za 2014 pa ne vem.
modelno1 ::
mobisvet.si jo ima na zalogi.
Respect the bacteria! They are the only culture some people have.
sash69 ::
@Pipi - Sicer sem videl ja, da nima nihče izmed ponudbnikov mobilne telefonije v izbiri Motorol. Čemu to? Drugače pa manjko slovenskega jezika ni problem - znajo starši angleško. :)
@Dosan & modelno1 - ja, hvala. Sem si malo pogledal na tej strani. Je pa smešno...40€ razlike. Sej itak...logično da ima amazon ceneje zaradi količin ki jih naročijo, ampak vseeno. :)
@Dosan & modelno1 - ja, hvala. Sem si malo pogledal na tej strani. Je pa smešno...40€ razlike. Sej itak...logično da ima amazon ceneje zaradi količin ki jih naročijo, ampak vseeno. :)
So, Eclipse and Xdebug walk into a bar, and then my Apache server dies.
Super, če ni problem, za nekatere je bil. Samo opozarjam.
Ne vem, neke govorice pravijo, da Motorola ne želi v Slovenijo, da je problem v tej smeri, ne obratno. Škoda, če je temu tako.
Ne vem, neke govorice pravijo, da Motorola ne želi v Slovenijo, da je problem v tej smeri, ne obratno. Škoda, če je temu tako.
katja01 ::
živjo,
že nekaj časa se odločam za nakup novega mobitela pa se nikakor ne morem odločit katerega kupit.
sedaj izbiram med:
- Huawei Ascend G510
- Huawei Ascend W1
- Nokia Lumia 530
- Intexmobile INTEX AQUA i5 MINI
zanimajo me vaši predlogi, mnenja..
že nekaj časa se odločam za nakup novega mobitela pa se nikakor ne morem odločit katerega kupit.
sedaj izbiram med:
- Huawei Ascend G510
- Huawei Ascend W1
- Nokia Lumia 530
- Intexmobile INTEX AQUA i5 MINI
zanimajo me vaši predlogi, mnenja..
DDevil ::
Zdravo,
malo gledam telefon za mamo in študiram kaj bi nabavil. Gledal sem telefone z vsaj 4.5' (da se bolje vidi tipkovnica pri pisanju). Ona predvsem rabi za telefonirat in smse. Cena nekako do 150€ oz. čim cenej.
Primerni so bili LG L70 in L90, Prestigio PSP5453 DUO (vem zelo malo o njem) in mogoče kakšen Huawei.
Kaj priporočate (lahko tudi kar ni na seznamu)?
malo gledam telefon za mamo in študiram kaj bi nabavil. Gledal sem telefone z vsaj 4.5' (da se bolje vidi tipkovnica pri pisanju). Ona predvsem rabi za telefonirat in smse. Cena nekako do 150€ oz. čim cenej.
Primerni so bili LG L70 in L90, Prestigio PSP5453 DUO (vem zelo malo o njem) in mogoče kakšen Huawei.
Kaj priporočate (lahko tudi kar ni na seznamu)?
Lumio 625, obvezno. Morda bo par 10 € dražja, ampak nimaš kaj gledati za tak denar. Lahko sicer pogledaš še Moto G na strani Androida, a nima slovenščine za vmesnik.
Popravek, kar gledam Telekom z naročnino, tole: http://www.telekom.si/zasebni-uporabnik...
Popravek, kar gledam Telekom z naročnino, tole: http://www.telekom.si/zasebni-uporabnik...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: PrimozR ()
Aja pa more bit kolkr tolk vredi kamera, ker kdaj pa kdaj naredi sliko, posnetek. Ima pa paket enostavni. Ta Nokia zgleda vredu.
GTX970 ::
Ena skoraj nova lumia 625 se od včeraj zvečer prodaja za 90 eur:
http://www.bolha.com/telefonija-gsm-apa...
Masa 159 g !
http://www.gsmarena.com/nokia_lumia_625...
http://www.bolha.com/telefonija-gsm-apa...
Masa 159 g !
http://www.gsmarena.com/nokia_lumia_625...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: GTX970 ()
bomo počakal do konca leta če bodo kakšne ugodnosti :)
hvala za pomoč
hvala za pomoč
Zgodovina sprememb…
- spremenil: DDevil ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kateri telefon priporočate? (strani: 1 2 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 20714 (13989) | sift |
» | Kateri telefon naj kupim? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 23472 (12320) | boris82 |
» | Kateri telefon za žensko cena telefona do 200€ (strani: 1 2 3 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 37397 (34155) | Ghost7 |
» | Poceni Android telefon za ženo (strani: 1 2 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 17351 (13704) | 1krat |
» | Nakup novega telefona - pomoč (strani: 1 2 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 26391 (23013) | zadetek |