Forum » Mobilne tehnologije » Nakup Mobitela
Nakup Mobitela
JerryP ::
Gledu sm že ene 10 videov pa se še zmeraj ne morem odločiti lg g2 ali N5? :)
Jah plusi G2 so boljša baterija, več internega spomina, če dobiš 32gb verzijo, boljša kamera, večji zaslon. Medtem, ko N5 bo s programskimi posodobitvam dalj časa podprt in nima nobenih kostumizacij s strani lgja.
Sam imam N5 že od januarja in sem zelo zadovoljen, strojna oprema je solidna, deluje hitro, baterija mi zdrži dovolj (1 dan in zvečer na polnilec) brezzžično polnjenje me je razvadilo Dobiva hitre popravke in z vsako posodobitvijo se izboljšuje.
Leprechaun ::
http://www.coolicool.com/stock-in-europ...
XIAOMI MI3 - iz EU se dobi že za 240€ in to nov.
Rabljenih S3 za 150€ ne bi niti pogledal.
XIAOMI MI3 - iz EU se dobi že za 240€ in to nov.
Rabljenih S3 za 150€ ne bi niti pogledal.
Pithlit ::
Problem je če maš budget do 150€.Pol ti nov xiaomi bolj malo pomaga. Maš pa malo morje drugih kitajskih opcij... sam to je že druga tema.
Life is as complicated as we make it...
Leprechaun ::
Zdravo fantje in dekleta!
Kupujem nov telefon do 200€, sicer se ne spoznam najbolje ampak mi je najbolj všeč xperia m2, tukaj pa vidim da na veliko priporočate moto g.
Ker ne najdem kje bi motorolo lahko kupil, bi vas vprašal kje bi jo dobil, bi pa rad telefon kupil v slo trgovini, razen če je v tujini občutna razlika
Pa tudi uporabnik Bye je v nadaljevanju že prilepil telefon za 170€.
Samo pravim, da jima kot alternativa ta telefon v preteklih postih ni bil ponujen.
Je pa super telefon, ki pri tej ceni skorajda nima konkurence - razen OnePlus One.
Gapi0 ::
Gledu sm že ene 10 videov pa se še zmeraj ne morem odločiti lg g2 ali N5? :)
Jah plusi G2 so boljša baterija, več internega spomina, če dobiš 32gb verzijo, boljša kamera, večji zaslon. Medtem, ko N5 bo s programskimi posodobitvam dalj časa podprt in nima nobenih kostumizacij s strani lgja.
Sam imam N5 že od januarja in sem zelo zadovoljen, strojna oprema je solidna, deluje hitro, baterija mi zdrži dovolj (1 dan in zvečer na polnilec) brezzžično polnjenje me je razvadilo Dobiva hitre popravke in z vsako posodobitvijo se izboljšuje.
Kako je kaj s kamero vem da ima 8MP , vendar me zanima kakšne slike dela?
galu ::
Zelo dobre, za telefon.
Pri meni je pomembna prednost bila to, da nima tako toplih barv (po domače: rumenega tinta) kot N5 (na displayu in na slikah).
Drugače pa maš tu nekaj primerjalnih slik: http://www.phonearena.com/reviews/Googl...
edit: nekaterim pa je ta rumena barva všeč... Pač vsakemu svoje.
Pri meni je pomembna prednost bila to, da nima tako toplih barv (po domače: rumenega tinta) kot N5 (na displayu in na slikah).
Drugače pa maš tu nekaj primerjalnih slik: http://www.phonearena.com/reviews/Googl...
edit: nekaterim pa je ta rumena barva všeč... Pač vsakemu svoje.
Tako to gre.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: galu ()
PrimozR ::
Brez zamere, PIPI, ampak na GSMArena ni bil S3 ocenjen kot pofl. Verjetno boš sedaj rekel, da so vsi podkupljeni, kajne? Moto G nima dobre kamere.
V trgovini se ponavadi preveri na podlagi IMEI in računa, če je bil telefon res kupljen tam. Ali boš tudi tukaj trdil, da pooblaščeni prodajalci ravno tako prodajajo ponaredke? Zraven lahko omeniš še zaroto ameriške vlade, ki je s chemtraili v Sloveniji povzročila žledolom.
Tale mi proda S3 za 170 evrov s poštnino:
http://www.bolha.com/telefonija-gsm-apa...
Na Note II (7100) še čakam odgovor:
http://www.bolha.com/telefonija-gsm-apa...
Kako je ocenjen Galaxy S4? Pa S5?
Kako je kaj s kamero vem da ima 8MP , vendar me zanima kakšne slike dela?
Za slike mi je N5 dober, sam zadnje čase slikam v razmerju 16:9 kar zmanjša ločljivost na 6mp. Edino malo zna biti počasen pri izostrovanju slike, ki pa je ravno s posodobitvami bilo že izboljšano in najverjetneje še bo.
V naslednji verziji androida se pričakuje direkten dostop do strojne opreme fotoaparata, zato bo na voljo slikanje v raw obliki (slike brez dodatnega procesiranja) ter možnost ročnega nastavljanja vse od fokusa, beline itd.
Ko je google na play storu izdal svojo kamero smo dobili lens blur, ki ti zamegli ozadje slike, podobno kot htc na m8 in nokia na svojih aparatih. Drugač glede slik ti pa prilagam še par mojih vzorčnih slik: nočna slika, čebelnjak v daljavi, metal bus. Te slike so narejene v razmerju 4:3 in 8mp.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: JerryP ()
Buddah ::
A se kdo slučajno spomni kdaj je Mobitel dal v ponudbo Nexus 5? Razmišljam ali se mi bolj splača počakati Nexus 6 (če bo...novembra?) ali iti v nakup Nexus 5. Z vezavo đabest. V izboru je še One M8 ampak je cena ne-atraktivna.
erkgheoruugh ::
Nexus 5 je bil smešno poceni ob vezavi + Siol bon, ki je bil takrat zelo popularen. Brez bona, samo s subvencijo, je bila cena čisto normalna, oziroma primerljiva s cenami iz tujine. (350-400€).
Buddah ::
Hmmm...naj kdo vrže kak predlog :) počakati ali iti v nakup :) HTC Hero mi sicer še vedno "odlično" služi ampak je res kanček zastarel.
JerryP Nexus X? 5.2"? Urlpls.
Buddah 'kanček' :D Odločiti se boš moral sam. Smo pa pomojem že (oz. prekleto blizu, če še nismo tam) v post-spec svetu, kjer procesor in podobne stvari niso tako bistvene, ker so večinoma vsi dovolj dobri. Nekih hudih razlik med Nexus 4 in Nexus 5 ni, enako je pa vse do danes. Pa je Nexus 4 star dve leti. Ja, zasloni imajo višjo ločljivost, ki se pri tekstu opazi, ampak ni tako hudo. Ja, procesorji so zdaj 2,5 namesto 1,5 GHz, a to samo pomeni, da se jim delovna frekvenca prej zmanjša zaradi pregrevanja. Načeloma so sicer nekoliko bolj varčni (novejši proces izdelave), najbolj pa bolijo male strojne spremembe, recimo koprocesor za glasbo in govor v Nexus 5 (4ka mi na poti z Gorenjske v LJ v eni uri poslušanja glasbe požre 10 % baterije, je pa res, da je pol poti signal slab). IMO ne bo neke kritične spremembe, tudi če zdaj vzameš Nexus 5. Ampak ne pa tega zdaj jemati kot garancijo :)
Buddah 'kanček' :D Odločiti se boš moral sam. Smo pa pomojem že (oz. prekleto blizu, če še nismo tam) v post-spec svetu, kjer procesor in podobne stvari niso tako bistvene, ker so večinoma vsi dovolj dobri. Nekih hudih razlik med Nexus 4 in Nexus 5 ni, enako je pa vse do danes. Pa je Nexus 4 star dve leti. Ja, zasloni imajo višjo ločljivost, ki se pri tekstu opazi, ampak ni tako hudo. Ja, procesorji so zdaj 2,5 namesto 1,5 GHz, a to samo pomeni, da se jim delovna frekvenca prej zmanjša zaradi pregrevanja. Načeloma so sicer nekoliko bolj varčni (novejši proces izdelave), najbolj pa bolijo male strojne spremembe, recimo koprocesor za glasbo in govor v Nexus 5 (4ka mi na poti z Gorenjske v LJ v eni uri poslušanja glasbe požre 10 % baterije, je pa res, da je pol poti signal slab). IMO ne bo neke kritične spremembe, tudi če zdaj vzameš Nexus 5. Ampak ne pa tega zdaj jemati kot garancijo :)
Hm. Pravzaprav je tole precej bolj všečen rmor, kot tistih 6". Pa tudi cena ni pretirano grozna, 420 € za 64 GB pomeni kakih 400 €, morda celo kak € manj na Googlovi štacuni in nekaj podobnega pri operaterjih.
njyngs ::
Kupujem nov tulifon
Pomembne lastnosti:
- nakup pri Mobitelu na 24 mesecev
- cena do nekje cirka 400eur
- ekran 4,5 do max 5 (boljše manjši)
- delovanje brez zatikanja (kljub temu ne rabi bit super duper latest strojna oprema)
- tanjša zadeva
- da baterija ob normalni (ne)uporabi drži 2 dni
- GMail app je zelo zaželjen (tukaj ne mislim na običen generičen mail client)
Nepomembne zadeve:
- OS
- fotoaparat/kamera
Kako je kaj z novimi windows tulifoni (ciljam na lumie, 930 recimo)? Je zadeva popedenana bolj kot je včasih bila?
Pomembne lastnosti:
- delovanje brez zatikanja (kljub temu ne rabi bit super duper latest strojna oprema)
- tanjša zadeva
Nepomembne zadeve:
- OS
- fotoaparat/kamera
Kako je kaj z novimi windows tulifoni (ciljam na lumie, 930 recimo)? Je zadeva popedenana bolj kot je včasih bila?
PrihajaNodi ::
Vzami nokio lumio 930. Ne bo ti žal. Izogibaj se sonyem, pa še slab support je.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: PrihajaNodi ()
tale z1 compact se zdi precej zanimiv, z2 mi ni v interesu zaradi cene
Kaj je pa narobe s sonyji točneje?
PrihajaNodi je izjavil:
Vzami nokio lumio 930. Ne bo ti žal. Izogibaj se sonyem, pa še slab support je.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: njyngs ()
PrihajaNodi ::
Od tega da tu pišejo kako jim poka steklo pa do tega kako meni moj sony ni zaznal sim kartice, menjava plate, slab zunanji zvočnik na Z1...Za ljudi, ki so imeli xperie go pa še nisem slišal osebe da ne bi imela problemov.
Dvomim da so se popravili.
Odločitev je pa tvoja. Če imaš budget Lumia 930 definitivno. Zadeva dela, brez štekanaja...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: PrihajaNodi ()
Kupujem nov tulifon
Pomembne lastnosti:
- tanjša zadeva
Nepomembne zadeve:
- OS
- fotoaparat/kamera
Jutri Sony predstavi Xperio Z3 Compact. Just FYI.
Kaj pa recimo iPhone 5c? 265eur me stane z 24 mesečnim podaljšanjem naročnine.
edit: typo
Kot sem bral revjuje mi je en ogromen minus odsotnost app-ov za gmail, youtube in podobnih
edit: typo
Absolutno Lumia 930, če ne uporabljaš fotoaparata ga boš pri tem telefonu začel ;)
Kot sem bral revjuje mi je en ogromen minus odsotnost app-ov za gmail, youtube in podobnih
Zgodovina sprememb…
- spremenil: njyngs ()
njyngs če si pripadnik googlovih storitev ne vidim razloga, zakaj ne bi šel na Android. Poglej Nexus 5.
5C je okej, 5S je pač boljši (ima precej močnejši CPU, kar zna priti prav, če nameravaš imeti telefon 3 leta ali več), seveda tudi precej dražji.
5C je okej, 5S je pač boljši (ima precej močnejši CPU, kar zna priti prav, če nameravaš imeti telefon 3 leta ali več), seveda tudi precej dražji.
Z1 Compact je fajn možnost, Z3 Compact pa tudi pride kmalu (verjetno pa bo kr drag ob releasu).
Poglej še si Nexus 5 in LG G2.
Tako to gre.
Z1 Compact je fajn možnost, Z3 Compact pa tudi pride kmalu (verjetno pa bo kr drag ob releasu).
Nexus 5 mamo doma in je uporabnik zadovoljen. Je pa res, da mi je glede na pogoje malo "velika" zadeva. Četudi sem do sedaj mel prvi Note. Nočem več take velke cigle - ne me narobe razumet, delovna površina je fenomenalna, ampak ne bi pa zgubljal besed o tem kako neprijetno je nosit ciglo zraven ko greš kam ven med ljudi in ti skozi hlače štrli to, pa še neprijeten občutek je.
Lumia 930 ni nič manjša... Meni je Lumia 925 lepo sedla v roko (kasneje sem jo prodal zaradi (IMO) slabe kamere in navezanosti na Android).
L925 je 180€, Z1C pa 264€ pri Telekomu za 24m.
Z3C bo verjetno super, ampak... drag.
L925 je 180€, Z1C pa 264€ pri Telekomu za 24m.
Z3C bo verjetno super, ampak... drag.
Tako to gre.
Nexus 5 mamo doma in je uporabnik zadovoljen. Je pa res, da mi je glede na pogoje malo "velika" zadeva. Četudi sem do sedaj mel prvi Note. Nočem več take velke cigle - ne me narobe razumet, delovna površina je fenomenalna, ampak ne bi pa zgubljal besed o tem kako neprijetno je nosit ciglo zraven ko greš kam ven med ljudi in ti skozi hlače štrli to, pa še neprijeten občutek je.
Popolnoma razumem in strah me je, s čim bom zamenjal nekoliko manjši Nexus 4. Počakaj do jutri, da vidiš kakšno bo stanje z Z3 compact, pri 4,6" je vsja rahlo normalna zadeva. Pa mislim da v četrtek Motorola predstavlja nov Moto X, čeprav se tudi za tega govori, da bo ~5" (je pa res, da je prva generacija Moto X po gabaritih s 4,7" enaka Z1 compact, ki ima 4,3" displej, Moto X je baje fenomen ergonomije).
Saj nisem rekel, da menjam zdaj. Skrbi me na splošno, saj so popularne vedno večje dimenzije, Z3 compact je že 4,6". Compact... Pač nič ne kaže, da bi se trend umirjal.
Okapi ::
A sploh je kakšna pametna možnost, če hočeš imeti čim manjši telefon? Sedaj imam Xperio Go in mi velikost zelo odgovarja. Se pravi, čim manjši in po možnosti da ga dež ne premoči. Gledam v smeri Z1 Compact, je še kaj podobnega ali boljšega?
Drugo vprašanje pa je - a ima Telekom pri nakupu telefona z vezavo in na obroke še vključen Komunikator v ceno? Ko sem pred dvema letoma kupil Go, je bil 7 evrov na mesec, v ceno je bil pa vključen tudi Komunikator (ki je sedaj 3 evre) in Mobilna TV . Skupaj bi naročnina na obe storitvi nanesla ravno okoli 7 evrov, se pravi je bil telefon v bistvu brezplačen.
Skratka - a je kaj takega še mogoče, da kupiš telefon na obroke z vezavo in dobiš zraven še kakšne storitve, ki bi jih bilo sicer treba plačati?
O.
Drugo vprašanje pa je - a ima Telekom pri nakupu telefona z vezavo in na obroke še vključen Komunikator v ceno? Ko sem pred dvema letoma kupil Go, je bil 7 evrov na mesec, v ceno je bil pa vključen tudi Komunikator (ki je sedaj 3 evre) in Mobilna TV . Skupaj bi naročnina na obe storitvi nanesla ravno okoli 7 evrov, se pravi je bil telefon v bistvu brezplačen.
Skratka - a je kaj takega še mogoče, da kupiš telefon na obroke z vezavo in dobiš zraven še kakšne storitve, ki bi jih bilo sicer treba plačati?
O.
Kaj pa sploh počne komunikator?
Z1 Compact je verjetno še najmanjši telefon po diagonali, da ima okej specifikacije, uč lahko vržeš še na Moto G (4,5"), je pa pri Z1 Compact, kot rečeno, treba upoštevati, da ima vseeno kar zajetne gabarite. Pa da je načeloma neudoben.
Med majhnimi in zmogljivimi telefoni je tako bolj ali manj edini iPhone, vsaj še ta teden :)
Z1 Compact je verjetno še najmanjši telefon po diagonali, da ima okej specifikacije, uč lahko vržeš še na Moto G (4,5"), je pa pri Z1 Compact, kot rečeno, treba upoštevati, da ima vseeno kar zajetne gabarite. Pa da je načeloma neudoben.
Med majhnimi in zmogljivimi telefoni je tako bolj ali manj edini iPhone, vsaj še ta teden :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: PrimozR ()
Okapi ::
Kaj pa sploh počne komunikator?E-pošto šiba brez porabe bitov. Sem se navadil nanj in bi ga imel še naprej, ampak ne za 3 evre na mesec.
O.
Em... Mobitel ima za 20 € paket z 2000 enotami. Kot precej velik porabnik podatkov na mesec pokurim tja, 600 do 700 MB podatkov, kjer mail predstavlja skoraj nič. Zakaj bi se torej sekiral za tistih par MB na mesec? o.O
Kul, so naredili bolj normalne robove okrog displeja.
Thunder wave je izjavil:
Z3 Compact bi naj bil milimeter širši od Z1 Compact, večjemu zaslonu navkljub.
Kul, so naredili bolj normalne robove okrog displeja.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: PrimozR ()
an3333 ::
hvala, ampak smo se že vse dogovorili na pomoči uporabnikom
drugače pa ornk razmišljam o kakem čist simpl telefonu za klicat, tko da pol razni hotspoti odpadejo
drugače pa ornk razmišljam o kakem čist simpl telefonu za klicat, tko da pol razni hotspoti odpadejo
koli99 ::
Mene pa zanima kateri telefon bi izbrali:
1.) LG NEXUS 5
2.) NOKIA LUMIA 930
3.) HTC ONE (M8)
4.) Predlog...
Hvala!
1.) LG NEXUS 5
2.) NOKIA LUMIA 930
3.) HTC ONE (M8)
4.) Predlog...
Hvala!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kateri telefon priporočate? (strani: 1 2 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 20714 (13989) | sift |
» | Kateri telefon naj kupim? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 23472 (12320) | boris82 |
» | Kateri telefon za žensko cena telefona do 200€ (strani: 1 2 3 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 37398 (34156) | Ghost7 |
» | Poceni Android telefon za ženo (strani: 1 2 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 17351 (13704) | 1krat |
» | Nakup novega telefona - pomoč (strani: 1 2 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 26391 (23013) | zadetek |