Forum » Sedem umetnosti » Mulholland Drive
Mulholland Drive
jRk0 ::
Ok. PRej sem pogledo film. V bistvu me je totalno sfuko! prvo nisem vedo kaj naj delam sploh v sobi:) cisto sem bil konec:)
Torej, kdo je gledo ta film pa bi ga znal vsaj malo pojasnit in razlozit kako stvar???
Ker, po resnici povedano ne razumem kaj dosti, sploh pa kakega pointa tega filma. Pa tisti, ki ga niste gledali, ne govorite da sem neki bedak al pa neke, da ne vem o cem se gre, ampak prvo poglejte film pol pa govorte naprej;).
Torej, kdo je gledo ta film pa bi ga znal vsaj malo pojasnit in razlozit kako stvar???
Ker, po resnici povedano ne razumem kaj dosti, sploh pa kakega pointa tega filma. Pa tisti, ki ga niste gledali, ne govorite da sem neki bedak al pa neke, da ne vem o cem se gre, ampak prvo poglejte film pol pa govorte naprej;).
You fuck up once, you loose two teeth.
Popcek ::
ja suprca film kaj nej recem ..... sam oki ..sej zgodba je men do tiste modre skatle cist jasna ..... pol pa v minuti sploh ne znas logicno stvari povezat .... morm gledat se enkrat .... men so drugac taki filmi full vsec (ta je mal na twin peaks varijanto ... ) priporocam ti da gledas se memento ..... se bols
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Popcek ()
jRk0 ::
No, saj:)
meni je tudi nekako jasno do skatlice:D
ampak tudi do tja mi napriemr ni jasno zakaj tocno so tisti mafijci al kaj so predlagali tisto zensko za vlogo in zakaj je moral reziser to zensko vzet, pa zakaj so mu kar neki racun ukinli:)
meni je tudi nekako jasno do skatlice:D
ampak tudi do tja mi napriemr ni jasno zakaj tocno so tisti mafijci al kaj so predlagali tisto zensko za vlogo in zakaj je moral reziser to zensko vzet, pa zakaj so mu kar neki racun ukinli:)
You fuck up once, you loose two teeth.
DrSergioDJ ::
hum... film sm si pogledu v kinu..kaj cem rect..zelo zmeden sem odsel iz dvorane in sele ko sem si prebral kako razlago, mi je bilo malce bolj jasno..
ker pa sem vecno ze pozabil, bi rade volje polinkal stran od koloseja, kjer lepo pise vse..ma je ni vec
ker pa sem vecno ze pozabil, bi rade volje polinkal stran od koloseja, kjer lepo pise vse..ma je ni vec
...
dizel ::
Mulholand Dr. Zelo kul film. Sicer pravjo, da je več razlag, ampak jst sem mal bral o tem, pa se mi najbolj verjetna zdi ta: Torej, za najboljše razumevanje si je treba predstavljat, da se zadnji del filma zgodi najprej. Se pravi obe igralki mlajša blond in starejša črnolaska sta ljubici, čeprav je ljubezen bolj s strani mlajše, starejša se bolj igra z njo, to se najbolj vidi na uni žurki na koncu. Tam tud povejo, da bo glavna igralka črnolaska in to več kot očitno zaradi tega, ker spi z glavnimi v Hollywoodu. Blonda gre potem domov, kjer jo vidimo na kavču in pozneje tudi 'mrtvo'. Od tu naprej se pa potem začne tista modra škatlica. Od tu naprej (se pravi prvi del filma) je vse skupaj fantazija-sanje mlajše blondinke. Na začetku ko vsa nadebudna pride z letalom, vsi so prijazni do nje, vsi ji obetajo svetlo prihodnjost kot igralki. Starejšo (črnolaso) sprejme radodarno pod streho, ji pomaga, nič ji ne dela problemov, skupaj sta srečni. Je pa v tem filmu OGROMNO simbolike. Vsi tisti mafijaši predstavljajo holywoodsko skorumpiranost, tista dva starčka na začetku in koncu predstavljata njeno prihodnost, tista gostilna s hitro prehrano (se spomnite pošasti za gostilno, kva sem se usrou ko sem tist vidu) predstavlja neki mejnik, vse zlo. Vse skupi z mafijci vred pa je tolk dramatizirano, zato ker je pač to njena fantazija.
Enkraten film, takoj ob bok Mementu in K-PAXu.
Enkraten film, takoj ob bok Mementu in K-PAXu.
Najboljši so že padli mi pa se pogumno spotikamo naprej!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Furious 7 (strani: 1 2 )Oddelek: Sedem umetnosti | 13243 (11104) | IL_DIAVOLO |
» | Gravity (strani: 1 2 )Oddelek: Sedem umetnosti | 23142 (18690) | dronyx |
» | Terminator: The Sarah Connor Chronicles (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Sedem umetnosti | 30486 (18751) | kitara8 |