» »

Midi ohišje za SLI + 140mm fan

Midi ohišje za SLI + 140mm fan

lalalole ::

Torej odločil sem se za nakup Lian Li PC-9F ohišja. Me pa malo skrbi, kako bo s pretočnostjo zraka. Notri nameravam dati SLI PNY GTX460 1Gb XLR8 OC. Kakor sem bral reviewje je ena kartica v idle nekje med 25° in 30°, pod obremenitvijo pa do 75°. Izgledalo bo nekako takole (0.30). Kartici imata sicer external exhaust, kar pa se tiče samega ohišja ima dva front 120mm fana, en zadnji 120mm fan in možnost instalacije 140mm zgoraj. Torej bo to vredu hlajeno in predvsem ne preglasno? Ker nekako mi ni, da bi šel na fulltower.

Drugo vprašanje pa zadeva 140mm ventilator za na zgornjo stran. Rabim nekaj kar bo kar se da tiho in bo obenem učinkovito. Malo sem prebrskal po internetu in priporočajo v glavnem sledeče modele:

Thermalright X-Silent 140mm Silent Fan

Cooler Master R4 Series Silent 140mm Case Fan R4-S4S-10AK-GP

Yate Loon 140mm Silent Case Fan, Model "D14SM-12" Black

Scythe Kaze Maru

Bi priporočili še kaj boljšega oz. kateri izmed podanih, bi predstavljal najboljšo izbiro?

Hvala.

alpha1 ::

lalalole ::

Morda bi bil performance res nekoliko boljši, ampak mi sam izgled ne odgovarja. Sem so odločil kar za Lian Li ohišje. Kar pa se tiče ventilatorjv sem izbral Noiseblockerja Silent Pro. Bi pa prosil, če mi lahko kdo svetuje, katere se načeloma jemlje, saj so na voljo trije različni modeli: PK1, PK2 in PK3. Razlikujejo se v hitrosti vrtenja in seveda glasnosti. PK3 s 1700 obrati se mi ne zdi potreben, me pa zanima, za preostala dva. PK1 se vrti pri 700 obratih in naj bi proizvajal glasnost 9db, PK2 pa pri 1200rpm 20db. Bo zmogljivost PK1 premajhna (gre se za 14mm fane)?

Hvala!

mihco ::

Samo moje mnenje...ce imas slucajno vodno hlajenje vzami mocnejsega drugace pa najpocasnejsega. Ze procesorski hladlnik(vent na njem) bo izpihoval zrak v to smer, ta ventilator nad njim bi mu pri tem samo pomagal. Po mojih izkusnjah so glasni ventilatorji na vrhu ohisij najvecji krivci za splosno glasnost sistema. Mimogrede res lepo ohisje mas nagledano, clean style all the way.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Po dolgem času nov test ventilatorjev na Silent PC Review (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Hlajenje in navijanje
6012994 (9138) BladE_
»

Ventilatorji (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
10516692 (14361) IvoJan
»

Utisanje LC6550G (14cm fan)

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
472866 (1452) axee
»

Nakup tihega sistema