» »

Kupujem ohišje

Kupujem ohišje

TOP ::

Pozdravljeni kupujem ohišje in se nekak odločam med Coler Master HAF 932 in Antec DF 85.Vem da je tole stvar okusa sam vseen me zanima vaše mnenje,če ima kdo takšno ohišje.Lahko predlagate tud kaj drugega.

bluefish ::

Na splošno so mi bolj všeč Antecova ohišja (serija P recimo), vendar bi se v konkretnem primeru odločil za HAF.
Je pa res vse skupaj stvar osebnih preferenc.

TOP ::

Kaj lahk mal obrazložiš zakaj.Me zanima

BALAST ::

Sam imam HAF 922 pa mi je zakon, še posebno ker ima veliko prostora za 2x 240mm vodna hladilnika v noranjosti, plac za 6 diskov in so na gumi nosilcih, da je manj vibracij. Zraven dobiš še 2x200mm ventilatorja (pri HAF 932 dobiš se mi zdi 2x230mm). Sprednje ploščice so tudi zakon narejene in se jih res enostavno odstrani in očisti, ko se nabere nekaj prahu. Edino kar sem pogrešal je bil regulator ventilatorjev, ampak če imaš samo 3-4 je dovolj regulacija na matični plošči, ampak jaz imam pa vodno hlajenje in 6 ventilatorjev pa sem si še dokupil NZXT Sentry 2 za 30EUR...

TOP ::

BALAST kje si to kupu.

LordPero ::

Če ti pomaga: moja favorita v sorazmerju na keš sta Silverstone Raven 2 (oz. Fortress 2 ;)) ter LanCool (LianLi) K62, ki je pod 100EUR.

Problem pri HAFu (oz. obeh) mi je, da ga je težje & dražje utišati, obe predlagani so malce (in s tem mislim precej) preveč prijazni do praha, Antec pa mislim, da nima niti pomirjeval za diske.

Antecovo najboljše ohišje mi je sicer P193, a ima (je imelo?) svoje napakice.
LordPero

BALAST ::

Na www.sestavi.si sem za 110EUR zdaj je pa 5EUR dražji... Raven 2 je pa 150EUR.
LanCool k62 je bil tudi meni všeč, ampak sem raje vzel bolj priznanega HAF-a. Ohišje imam na mizi in je oddaljeno pol metra od moje glave za monitorjem, pa lahko rečem da so ventilatorji tudi na MAX dokaj tihi, ampak ker imam vodno hlajenje, jih lahko poganjam na 60%, pa mi temperatura Load vodno hlajenega procesorja in grafične ne preseže 60°C, navitega i5 750 na 4Ghz in Ati 5770.

LordPero ::

Raven 2 je pri nas 137EUR, LanCool (hm, LianLi je precej bolj priznana znamka od enega Cooler Masterja, ki je v splošnem veliko bolj asociran s cenejšimi izdelki) K62 pa ene 92 al 93EUR.

Sicer pa ne, HAF nima tihih ventilatorjev oz. če je tisto (ko je novo) tiho, potem je več ali manj vsako ohišje/vsaki venti dokaj tihi. Pač odvisno kaj hočeš imet in koliko si v splošnem zahteven (recimo Raven ima u specifikacijah 18dBA vente + EK-DCP 2.2 + 11db MODU87+ -imho kar solidno neslišna kombinacija 8-)).
Pa tudi, kakšne komponente imaš noter igra veliko vloge (HAF je recimo skoraj kot benč mizica kar se tega tiče, disk in grafična se slišita prosto vn).

Drugače pa, če greš na kaj dražjega ampak bolj, hm, brezčasnega imaš Corsair Obsidiana in prej omenjeno Silverstone Fortress 2 -če kje dobiš, je tudi Silverstone TJ07 vodi prijazno.

Nazaj k cenejšim, enim je full všeč NZTX Phantom (novejša reč), imho ni napačna, a ne vem dosti o zadevi (NZXT ima kar dosti dobrih rešitev, a ponavadi ne skupaj v istem ohišju :)). Podobno sem nekje prebral, da je tudi Lexa S solidna, a še vedno imho nimajo nič proti prvim dvem omenjenim (RV2 & K62).
Pri K62 recimo ne rabiš dobesedno nikjer nobenega orodja za nobeno komponento (in se nič ne juga, niti težke grafične), diski imajo zelo dober mehanizem gumic, filtri so gor (aja, HAF se mi zdi da tudi nobenih proti prašnih filtrov nima), ...
LordPero


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katero ohišje? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Kaj kupiti
22530784 (4548) kakopak
»

Ohišje za vodno hlajenje LD PC-V8

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
354419 (3596) bow11
»

Ohišje (strani: 1 2 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
709368 (7952) undertacker
»

top ohišje

Oddelek: Kaj kupiti
423366 (2244) frudi
»

Katero ohišje

Oddelek: Kaj kupiti
161693 (1468) iNooby

Več podobnih tem