Forum » Operacijski sistemi » Ubuntu 10.04 - dva monitorja
Ubuntu 10.04 - dva monitorja
mad_max ::
Zdravo!
Imam HP-jev prenosnik in monitor samsung 24". Ko se ubuntu požene moram vedno v NVIDIA X Server Settings nastaviti na twinview. Želel bi da mi to deluje avtomatsko, in da vedno pri zagonu preveri ali imam priključen dodatni monitor takrat mi avtomatsko priklopi na twinview, sicer ne.
Imam že pripravljeni dve xorg.conf datoteki ena ima nastavljeno da mi prikazuje na obeh monitorjih, ena pa samo na monitorju od laptopa. Razmišljal sem v tej smeri, da napisal skripto, katera bi ob zagonu Ubuntuja preverila če imam priključen externi monitor in izbrala pravo xorg.conf datoteko. Zanima me ali mogoče ve kdo za kakšno bolj elegantnio rešitev?
hvala, lp
Imam HP-jev prenosnik in monitor samsung 24". Ko se ubuntu požene moram vedno v NVIDIA X Server Settings nastaviti na twinview. Želel bi da mi to deluje avtomatsko, in da vedno pri zagonu preveri ali imam priključen dodatni monitor takrat mi avtomatsko priklopi na twinview, sicer ne.
Imam že pripravljeni dve xorg.conf datoteki ena ima nastavljeno da mi prikazuje na obeh monitorjih, ena pa samo na monitorju od laptopa. Razmišljal sem v tej smeri, da napisal skripto, katera bi ob zagonu Ubuntuja preverila če imam priključen externi monitor in izbrala pravo xorg.conf datoteko. Zanima me ali mogoče ve kdo za kakšno bolj elegantnio rešitev?
hvala, lp
popster ::
če ti uspe napisat komande za xrandr jih lahko zaženeš ob zagonu
vzorec:
vzorec:
xrandr --output LVDS1 --off --output VGA1 --mode 1280x1024
c0ck4m0u53 ::
Popsterjev odgovor urejen v skripto, morda se določeni parametri razlikujejo (glej predzadnji odgovor v temi).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: c0ck4m0u53 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ubuntu 8.04 frekvenca osveževanja in resolucijaOddelek: Operacijski sistemi | 2374 (2007) | c0ck4m0u53 |
» | Ubuntu 8.10 desktop - težaveOddelek: Operacijski sistemi | 2615 (2061) | Gapi |
» | UbuntuOddelek: Operacijski sistemi | 3042 (391) | Tear_DR0P |
» | Pomoč pri resoluciji v linux-uOddelek: Operacijski sistemi | 1305 (1110) | G-man |
» | Gentoo Xorg.conf LCD - sistem se obesiOddelek: Operacijski sistemi | 1647 (1440) | Mr.B |