Forum » Pomoč in nasveti » Problemi pri menjavi procesorja
Problemi pri menjavi procesorja
Chief1986 ::
Lep pozdrav. Imam problem, ko sem v svojem racunalniku zamenjal procesor ( stari AMD Athlon 64 3800+, novi je Amd Athlon 64 X2 4200+) sem za 15min ven vzel baterijo iz matične.
Nato sem računalnik priklopil in prižgal, vse kar se je zgodijo so se zagnali ventilatorji ter pojavilo se je piskanje nekje 2 sekudi dolgo v intervalik na 6 sekund.
Imam matično ploščo Gigabyte GA-K8NF-9-RH.
LP Andrej
Nato sem računalnik priklopil in prižgal, vse kar se je zgodijo so se zagnali ventilatorji ter pojavilo se je piskanje nekje 2 sekudi dolgo v intervalik na 6 sekund.
Imam matično ploščo Gigabyte GA-K8NF-9-RH.
LP Andrej
logout ::
Ugasni računalnik, odklopi od elektrike, odpri škatlo in dobro preglej vsebino, če si kje kaj pozabil priključiti. Si pravilno namestil hladilnik na procesor s primerno količino termalne paste?
Previdno vzami ven grafično karto in RAMe in ponovno namesti. Sestavi, priključi in testiraj. Še vedno težava?
Če ni bolje, daj nazaj stari procesor, ali sedaj deluje? Če deluje, posodobi BIOS in ponovi namestitev novega procesorja.
L.p., Kloko
Previdno vzami ven grafično karto in RAMe in ponovno namesti. Sestavi, priključi in testiraj. Še vedno težava?
Če ni bolje, daj nazaj stari procesor, ali sedaj deluje? Če deluje, posodobi BIOS in ponovi namestitev novega procesorja.
L.p., Kloko
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ugašanje računalnika in nakup novih komponentOddelek: Pomoč in nasveti | 6252 (5588) | Seljak |
» | Asus M2N-E Bios updateOddelek: Strojna oprema | 1963 (1530) | djordjevic |
» | amd procesor model unknown???Oddelek: Pomoč in nasveti | 787 (660) | d_dunka |
» | ASRock 939DUAL-SATA2 (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 5464 (3608) | lukamarti |
» | Navijanje AMD Athlon 3000+ 64Oddelek: Navijanje | 2584 (2584) | bluefish |