» »

HP prenosnik in neoriginalen RAM

HP prenosnik in neoriginalen RAM

DOOM_er ::

No problem je sledeč. Moj 3 leta star laptop HP NX7400 je potreben nadgradnje rama iz zdajšnih 512 MB na 2GB. Ob samem nakupu je trgovec klobasal da neoriginalen ram ( nagledanega imam kingstona ) ne deluje in moram biti nujno HPjev. Najbrž to ne drži ampak previdnost je mati modrosti. Ker je hpjev ram v povprečju dražji za 20 - 30 € pri isti količini. Berem tudi da nekaterim ne prepozna dodatnega rama. Problem je tudi v tem da bi rad dal noter 800MHz rame, ampak je obstoječi ki je pod tipkovnico 667 kar pomeni da bi mi ta 800 skočil na 667. To bi se naredilo tudi pri HPjevem ramu sicer. Če ima kdo izkušnje z menjavo oz. nadgradnjo lahko zaupa kaj in kako
Robots will steal your job. But that's OK

Gwanaroth ::

Do zdaj sem zamenjal/dodal rame v ~10 HPjevih prenosnikih, nikjer ni bilo težav. Vedno dodajal non-HP RAMe, ala Corsair, Kingston, A-data, ... vse delovalo BP.

Glede frekvence pa preveri, koliko ti največ podpira plata. Razmisli, da vržeš teh 512 ven in kupiš 2x1GB ali celo 2x2GB. Seveda spet odvinsno, koliko ga potrebuješ in koliko ti ga podpira plata.
Lights often keep secret hypnosis..

rabim ga 2GB, ne delam nič znanosti zaenkrat na njem tako da mislim da bo to dovolj, če bo kdaj potreba po še bom pač ali kupil nov prenosnik ali pa samo dodal ram. Se pravi načeloma bi moralo delat.

AndrejS ::

Samo sem v 2 HP prenosnika vgradil Kingston rama, in ni problemov

no sej sem potem bral in ljudje morajo pod nekimi čudnimi koti dajat notr te rame. V glavnem jutri ali pa pojutrišnjem dobim in poročam. Moram pa še nekako zvedet kako odstrant stari ram vn

ender ::

Problemov ne bi smelo biti, samo nekatere plošče imajo probleme z 800MHz RAMi - vzemi raje 667.
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.

jrtjtejtt ::

tud jst na svojga HP dodal en drug ram in ni problema :)

Zheegec ::

Ja saj notri ga daš pod kotom, potem pa samo dol pritisneš.
Sam še nisem videl težav, pri n-prenosnikih, edini Apple ima čudne fore - če RAM nima enake frekvence kot tisti notri (tudi, če ima višjo) vrže error.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

#000000 ::

Ma to te hoče našponat, itak ti bo dal notri neke no name, po možnosti celo rabljene in ti zaračunal HP robo. Al pa niam pojma in ti prodaja isto foro kot je njega nekdo nasral :)

#000000 ne sej to vem, pač prodajalci gledajo na svoj žep. Ampak kot pravim, nočem kupovat mačka v žaklju

neo ::

Je res, da so imeli HP prenosniki včasih (ampak, tega je že dooolgo nazaj) probleme z neoriginalnimi rami.Ampak za tvojo serijo ni problema, lahko komot noter vtakneš Kingstona.
Neo's

evo preverjeno dela z kingston 2GB DDR2 800MHz, je bil kr hud upgrejd iz 512 :))

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Problem z nadgradnjo RAM pomnilnika

Oddelek: Pomoč in nasveti
303961 (2925) hojnikb
»

Dokup RAMa

Oddelek: Kaj kupiti
202100 (1622) Hanzo