» »

Gmail odslej s podporo za telefonske klice (v ZDA)

1
2
»

slitkx ::

Verjamem, ampak to se mi zdi bedasto. Ker potlej te lahko folk tudi jebe v glavo, ti pa ne boš vedel, ali je klic (ne)pomemben.

ahac ::

Lonsarg je izjavil:

Ampak stroški centrale vs stroški celotnega omrežja?? Izimobil pokrije stroške centrale z klici za 8 centov, torej z 20% zaslužkom, no še manj, plača uporabnino Mobitelu... Tušmobil ponuja klice za 10centov do tako nizko kot je 6 centov, torej samo 1 cent dobička. In z tem pokrije stroške OMREŽJA. Skype pa rabi računat 27.5 v Slovenijo, torej dobrih 20 centov dobička, da pokrije stroške en boge centrale svašta.


Torej Tušmobil dost več zasluži z klici iz drugih omrežij v njihovega in z klici med uporabniki v omrežju?
Ker tam dela dobiček mu ga ni treba delat pri klicih v druga omrežja (ti so poceni zato, da privabijo uporabnike).

Skype pa na ta način ne more služit. Klici z Skype v Skype so free, klicev iz drugih omrežij v Skype skoraj ni (ker bi moral potem vsak uporabnik imet svojo tel. številko za Skype), pa tudi, če bi bili ne bi dobil nič denarja (ker niso registrirani kot operater). Torej mora služit denar ravno z klici iz Skype v druga omrežja.

Če gremo po tvojih številkah:
Tušmobil -> Mobitel: 6c/min
Tušmobil zasluži 1 cent, Mobitel 5 centov.
Ampak to ni problem, ker:
Mobitel -> Tušmobil: X c/min
Tušmobil zasluži 9 centov, Mobitel X-9 centov.
Tušmobil -> Tušmobil: 6c/min
Tušmobil zasluži 6 centov.

Skype->Skype: 0
Skype ne zasluži nič.
Katerikoli telefon -> Skype: ??
Skype spet ne zasluži nič.
Torej mora vse skupaj pokrit z klici Skype -> telefon.
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

Lonsarg ::

Jah skype bi moral postati prov Slovenski operater, na katerega bi prenesel svojo telefonsko številko, potem pa bi bil konkurenca, tako je pač uporaben samo za iz tujine. Mislim da je Skype v 10ih državah prov operater, v nemčije je, vem da lahko nemško številko preneseš/dobiš pri njih. Torej v tem primeru od tebe služi tudi za dohodne klice, ampak paketi, ki jih ponuja niso nič cenejši, pač skype več pokasira.

slitkx je izjavil:

Verjamem, ampak to se mi zdi bedasto. Ker potlej te lahko folk tudi jebe v glavo, ti pa ne boš vedel, ali je klic (ne)pomemben.


Ne vem zakaj je bedasto, če je pa edino fer. Se pač ne oglaša na bedne klice. Oziroma lahko se pa tudi tako zmenmo, dohodni klic je zastonj, it ga operater sploh ne zaračuna. namreč trenutne cene klicev vključujejo še strošek, ki ga potem drugemu operaterju nakaže, torej so z tem pokriti tudi dohodni klici.

Torej še tretja opcija, poleg tega, da za dohodni klic plačaš, je pač dohodni zastonj, tako kot je dohodni SMS že zdaj zastonj za operaterje(Simobil ne plača nič, če poščlje SMS na Mobitel)

Čisto vsaka opcija je boljša kot pa to, kar imamo zdaj, ko je potem treba regulirat ceno dohodnih klicev, ker bi jo drugače operaterji lepo do neba dvignili... naj vsak plača svoj strošek, ne pa da ti APEk določi kakšen strošek imaš ti...

slitkx ::

Azgard, primer ti in tvoj znanec. Pokliče te, ti pa lahko izbereš, ali se boš oglasil ali pa ne. Ampak kako boš vedel, kdaj se je potrebno oglasiti?

Lion29 ::

to je full neumno.. pr nas se mi zdi dokaj fer
Founder and CTO @ Article-Fatctory.ai

Lonsarg ::

@pixel, vsakič se boš oglasil tako kot sedaj in plačal boš isto kot sedaj! Kaj te sploh moti?

Isti znesek, kot ti ga bo zaračunal pri dohodnem klicu, ISTI znesek ti bo odštel pri odhodnem klicu. Skupno boš plačal enako.

Na TVOJEM operaterju je, kako ti zaračunava dohodni klic. Lahko še naprej ti odhodne zaračunava enako, pa z tem pokrije stroške dohodnih. Lahko pa odhodne zniža, pa uvede dohodni cenik, njegova odločitev.

Ne pa da je cena odhodnega klica na Mobitelu pogojena z ceno dohodnega na Simobil wtf??? Kaj te briga na katerem operaterju je tisti, ki ga kličeš, če je "prasec" na dragem, naj sam plača drage dohodne klice, ne pa da ga ti dražje klicat. Da ne boš ti men o tem kaj je fer.

V trenutnem sistemu konkurenca sploh ne more ful nizke cene ponudit, vsaj ne konkretno nižje, ali brez zajebancij. En lep primer ameriškega sistema, imajo zastonj klice iz Google Voice...

slitkx ::

Moti me to, da te lahko nekdo jebe v glavo, ker bi klical zastonj.

Lonsarg ::

Če te nekdo zajebava se mu pač ne oglašaš več, saj ima SMS, če te nujno rabi. Folk ki bi te klical samo zato, da ti skuri evro bi jaz itak se nehal družit lol. Sicer pa imaš 1000 minut vključenih dohodnih klicev pa je.

Obstaja še boljša tretja opcija. Dohodni klici so pač zastonj, tako kot SMSi, sam ta potem ni fer do operaterjev.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lonsarg ()

slitkx ::

Hja, enkrat ga lahko ignoriraš, navsezadnje je lahko tudi tvoj frend, pa mu je mau dolgcajt.
Kdaj drugič, ko pa bi blo morda pomembno za oba, se mu pa ti ne bi oglasil.

Ja, prek SMS tudi gre, ampak če se kej mudi oz. je nujno, SMS ni glih najprimernejša metoda.

Lonsarg ::

Jao, nekdo, ki ti je kolega, nisi pripravlen plačata par centov, da se mal pomeniš z njim, ker mu je dolgcajt? Svašta. Sploh pa, kdo še na pulze uporablja telefon. Internet na pulze je zgodovina, maš fiksno naročnino, ki pokriva tvoje potrebe, to je to. Če na pulze plačuješ, potem samo zato, ker hočeš 10 centov prišparat ne pokličeš nekoga hehe. Da je denar ovira za nekoga kontaktirat mi je pa smešno za v 21. stoletje.

Ful si proti temu sistemu, ker bi morda zaradi tega enkrat v SLO bil zastonj VOIP. To se itak dolgo ne bi zgodilo. Drugič, ko se to zgodi hvalabogu, bo klic ravno tako internetna storitev, kot je email, aleluja napredek.

slitkx ::

Azgard, glede tega se zaenkrat ne sekiram, ker imam klice in SMSe povsem đabe. :)

Pa MMSe tud.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: slitkx ()

Bor H ::

Gre za stvar principa, meni se tudi zdi bolje da je sprejet klic brezplačno plačaš odhodne (stroške od obeh), konc koncev tist, ki kliče ponavad hoče govort. Kolk "centov" na mesec porabim za različne telefonske ankete in prodaje ne bi, plačat jih pa ne mislm.
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Poceni mednarodni klici

Oddelek: Loža
356577 (5484) hmm23
»

Gmail odslej s podporo za telefonske klice (v ZDA) (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
6116417 (14097) Bor H
»

Google Voice na voljo vsem (Američanom)

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
148048 (7512) googleg1
»

Google Nexus One pod drobnogledom (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Android
11112957 (9572) Bor H
»

Google Voice za cenejše klice

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
64328 (3373) dbevfat

Več podobnih tem