» »

HP in Dell v boju za 3Par

HP in Dell v boju za 3Par

Thin provisioning

vir: CNet
CNet - Med Hewlett-Packardom in Dellom poteka srdit boj za prevzem podjetja 3Par, ki prodaja virtualna polja za shranjevanje podatkov. Tako omogoča podjetjem nakup v skladu s potrebami. V nasprotju s konkurenco, ki ponuja sisteme za fat provisioning, kjer se aplikacijam nameni več prostora od nujnih potreb v pričakovanju nadaljnje rasti, ponuja 3Par thin provisioning, kar pomeni dodeljevanje prostora po potrebi.

Prejšnji teden je Dell za podjetje ponudil 1,15 milijarde dolarjev oziroma 18 dolarjev na delnico. Z namero sta se strinjala tako upravni odbora Della kot 3Para, ki ga vodi David Scott. Domenjeno je bilo, da bodo uslužbenci 3Para postali Dellovi zaposleni. Dell je tudi zagotovil, da bo obdržal oddelek za razvoj in raziskave v 3Paru in njegovo financiranje, saj je prav ta ključna odlika podjetja.

Sedaj pa je vso situacijo korenito zapletel Hewlett-Packard. Njihov upravni odbor je namreč odobril ponudbo za prevzem taistega 3Para, za katerega bi odšteli 1,6 milijarde dolarjev ali 24 dolarjev na delnico. Z njim želijo dopolniti svojo linijo za podatkovne strežnike Converged Infrastructure, saj vedno več strank uporablja oblačno shranjevanje podatkov. S prevzemom želijo okrepiti in diverzificirati svoje izdelke. Zanimivo je, da je David Scott prebežnik iz HP-ja, saj je tam vodil program za shranjevanje podatkov, preden je prevzel vodenje 3Para. Tehnični direktor HP-ja Shane Robison mu je že poslal pismo, v katerem zatrjuje, da bi bilo sodelovanje med HP-jem in 3Parom plodovitejše od Dellovega. 3Par ponudbe še ni komentiral.

2 komentarja

jkreuztzfeld ::

Hehe. Bravo. V dveh zaporednih novicah, dve čudoviti besedi za v moj slovar. Diverzificirati, prioritizacija. Slovenscina FTW! :D
--
Great minds run in great circles.

teomonk ::

Tudi konkurenca (HDS, EMC...) ze nekaj casa v svojih mid in enterprise class diskovnih sistemih ponuja thin-provisioning.

Pri HDS-u se temu rece Dynamic-provisioning (http://www.hds.com/assets/pdf/hitachi-a...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: teomonk ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Samsung prodaja tiskalniški oddelek HP-ju

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
258648 (7312) antonija
»

Uradno: Dell bo prevzel EMC

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
614156 (13126) opeter
»

Milijardni menedžerski odkup Della

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
3411264 (8737) driver_x
»

HP Slate v dveh okusih: WebOS in Windows 7

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
133813 (3209) lurker
»

Hurd se pogaja z Oraclom

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
116489 (6004) 3p

Več podobnih tem