Forum » Igre » Landwirtschafts-Simulator 2011 (farming simulator 2011)
Landwirtschafts-Simulator 2011 (farming simulator 2011)
jedateruk ::
Kako se dobi respect, ki se vidi v statistiki?
Kateri combine ima dovolj dolgo cev za metat požeto žito v največji trailer?
Decoy, da se meče bale sena direkt v tisto luknjo, rabiš traktor, ki ima teleskopski loader.
Kateri combine ima dovolj dolgo cev za metat požeto žito v največji trailer?
Decoy, da se meče bale sena direkt v tisto luknjo, rabiš traktor, ki ima teleskopski loader.
Ja, vsakega posebej. S temi balami se več ne ukvarjam, ker mi to živce žre, tako da požeto njivo takoj obdelam s kultivatorjem.
DeeCoy ::
jaz pa še vedno upam na kak mod z kakšnim nastavkom, s katerim boš lahko prijel zložen kup bal in ga vrgel v odprtino ;) Upajmo na čimprejšnji izid, mogoče že obstaja :DD
jokic ::
A zgrabljalnik je že najdu kdo kakšn večji, ta v igri je premajhen, probu sm Krone Schwaro pa Kuhnovega pa mi pri obeh trava izgine...
Evo ti ga, 100% dela, je pa res, da greta oba koluta navznoter, tako da moraš narediti več riž, ne morš npr. na enem polju nardit 1 rižo.
Klik
To je popravljen krone swadro!
Klik
To je popravljen krone swadro!
japol ::
tedomedo: ta največji kombajn rabš
jokic: iz treh ti direktno nardi red, sam zapneš nkladalko
http://www.ls2009-mod.com/category/land...
pa ne sekeri se za zginjanje trave, k ti jo v nakladalki glih tko šteje, probi pa boš vidu
DeeCoy: shreder za bale
http://uploaded.to/file/bw9h4v
pa ne sekeri se za zginjanje trave, k ti jo v nakladalki glih tko šteje, probi pa boš vidu
Kako se spravi shredder v igro? Neka navodila so na http://www.ls-planet.info/download-716-... ampak mi ne pomaga veliko. Lahko kdo bolj konkretno pojasni? Pa tudi, ko hočem odpreti map01.i3d z giants editorjem, mi vedno ugasne program in napiše, da je prišlo do napake.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: jedateruk ()
kmetovalec ::
Ali mi lahko kdo pove kako menjati na sejalcu vrsto kulture, ki bi jo rad sejal. Sem novi uporabnih farming simulatorja 2011. Na starem 2009 ni bilo problemov.
japol ::
kmetovalec: ni važno katero sejalnico imaš, ampak moraš z njo it pred garažo (na kmetiji), kjer imaš 4 palete z različnimi vrečami, zraven imaš tudi "i". In ko pripelješ sejalnico dost blis, pritisn "R" za filanje.
BUG: to filanje ustau čist prec, npr 2%, ni nujno da je 100%, ker ti brez veze odšteva denar, na njivi ti pa semen ne odbija.
Tko maš npr. 2% semen v sejalnici.
Da pa menjaš med kulturami, pa pritiskaj "O" in se ti na desni prikazuje katero kulturo si izbral.
POZOR!: ko greš iz igre in nazaj v njo, boš moral ponovno izbrati kulturo, ki si jo sejal, ker si ne zapomne.Da se ne boš spozabil in boš mel pol njive take, pol pa drugačne.
BUG: to filanje ustau čist prec, npr 2%, ni nujno da je 100%, ker ti brez veze odšteva denar, na njivi ti pa semen ne odbija.
Tko maš npr. 2% semen v sejalnici.
Da pa menjaš med kulturami, pa pritiskaj "O" in se ti na desni prikazuje katero kulturo si izbral.
POZOR!: ko greš iz igre in nazaj v njo, boš moral ponovno izbrati kulturo, ki si jo sejal, ker si ne zapomne.Da se ne boš spozabil in boš mel pol njive take, pol pa drugačne.
kako se da shreder v igro?
Bolf3nk ::
kako se da shreder v igro?
giants editor
Bolf3nk ::
Ta drobilnik najprej daš v \Landwirtschafts Simulator 2011\data\maps\models\objects- če imaš staro mapo. Nove pa imaš v mapi Mods. Pol pa s GE zaženeš map01.i3d in inportaš .i3d datoteko drobilnika v igro. Potem se ti nekje pojavi na mapi in ga samo nastaviš na pravo mesto.
Recimo primer:
Recimo primer:
Kaj pa narediš, če ti giants editor noče odpreti map01.i3d? Kot sem že napisal, ta program mi vsakič crkne in napiše, da je prišlo do napake.
Aha, sem pogledal ta video, pa naj bi pomagalo, če bi se zagnal program kot administrator. Ko desnokliknem na program in izberem zaženi kot, pa kliknem spodaj na Račun tega uporabnika, imam na voljo računa Administrator in Uporabnik, jaz izberem svoj račun, ampak ker nimam gesla, ga ne vnesem, samo potem mi pa napiše prijava ni mogoča, ker nisem gesla vnesel.
A obstaja kakšno default administratorsko geslo, glede na to, da ne vem, kakšno je, če bi izbral administratorski račun? Ta moj račun, s katerim se prijavljam, je skrbniški račun, a ni to isto, kot administrator?
Sem si šel tudi geslo za uporab. račun naredit, da sem šel na "Zaženi kot" in izbral svoj račun, pa spet isti klinc, ko hočem odpreti map01.i3d, program crkne.
"Malo" kompliciram, pa bom še bolj :) A naj zalaufam windowse v varnem načinu, da se bom lahko prijavil z Administrator računom, ker vem, da je ta skrit v navadnem delovanju?
Aha, sem pogledal ta video, pa naj bi pomagalo, če bi se zagnal program kot administrator. Ko desnokliknem na program in izberem zaženi kot, pa kliknem spodaj na Račun tega uporabnika, imam na voljo računa Administrator in Uporabnik, jaz izberem svoj račun, ampak ker nimam gesla, ga ne vnesem, samo potem mi pa napiše prijava ni mogoča, ker nisem gesla vnesel.
A obstaja kakšno default administratorsko geslo, glede na to, da ne vem, kakšno je, če bi izbral administratorski račun? Ta moj račun, s katerim se prijavljam, je skrbniški račun, a ni to isto, kot administrator?
Sem si šel tudi geslo za uporab. račun naredit, da sem šel na "Zaženi kot" in izbral svoj račun, pa spet isti klinc, ko hočem odpreti map01.i3d, program crkne.
"Malo" kompliciram, pa bom še bolj :) A naj zalaufam windowse v varnem načinu, da se bom lahko prijavil z Administrator računom, ker vem, da je ta skrit v navadnem delovanju?
Zgodovina sprememb…
Moderator, briši moja sporočila, kjer sem jokal o napaki ob odpiranju map01.i3d. Problem rešen: sem odinštaliral giants editor, grem na iskanje, da vidim, če je kje še kaka datoteka ostala, pa mi najde v mapi "Farming Simulator 2011\sdk" installer za giants editor 4.1.7, jaz sem imel prej pa verzijo 4.1.2. Zdaj stvar dela.
Zgodovina sprememb…
Dajmo še malo o tem bail shredderju. A mora biti luknja tam, kjer se vrata odprejo, da se vrže bale tja? Pa še to: na http://www.ls-uk.info/forum/index.php?t... piše, da bail shredder ne dela na začetnem terenu, ampak da rabiš nek custom map, da se da služit z bail shredderjem v FS 2011. Je to res?
Takole je, jaz sem po videu spravil tole noter, vrarta se odprajo, bal pa enostavno ne potegne vase! Kar ostanejo, pokrov pa se zapre čez njih! Bi mogoče moral imeti luknjo, tako kot jo ima v zgornjem videu? kako naj jo naredim=?
xyd1 ::
Lp
Tudi sam sem si naložil to igro, primankuje mi sredstev (finance), pa me zanima kako prodam pridelek, na primer žito.
Tudi sam sem si naložil to igro, primankuje mi sredstev (finance), pa me zanima kako prodam pridelek, na primer žito.
xyd1, poglej na prvo stran te teme, tam smo pisali, kako lahko goljufaš in si naštimaš denar. Poglej si ta vodič za igro: http://www.gamefaqs.com/pc/961569-farmi...
To je sicer vodič za farming simulator 2009, ampak v verziji 2011 je skoraj vse isto, sedaj se da služiti še s kravami, ki jih v 2009 verziji ni.
To je sicer vodič za farming simulator 2009, ampak v verziji 2011 je skoraj vse isto, sedaj se da služiti še s kravami, ki jih v 2009 verziji ni.
Zgodovina sprememb…
DeeCoy, nisem nek specialc po enem dnevu uporabljanja giants editorja, pa se bom vseeno delal malo pametnega:) Najprej greš v meni Window in tam klikneš na Terrain editing, potem pa še v orodni vrstici pritisneš na prvi (z leve) zelen gumb (terrain sculpt mode), da se ti pokaže neka rdeče-bela palica z rdečim krogom, potem pa se (pri default nastavitvah) klikne z levim miškinim gumbom, da narediš hrib ali pa z desnim gumbom, da narediš luknjo. S tistim klikom v meniju na terrain editing se ti odprejo nastavitve te palice, da določaš, kakšna gora ali luknja ti nastane.
En vodič za luknje delat je tukaj:
No, meni stvar, zdaj ko imam narejeno luknjo, dela in dobim denar! In to na osnovnem terenu. Je pa klinc, če se ga spreminja, ker potem vsakič, ko se zažene igro, napiše to: "Error: CRC64 files check failed. Data files are changed.Please reinstall application. Continue anyway?" Na http://www.ls-uk.info/forum/index.php?t... piše, da se naj bi najprej naredilo backup osnovnega terena, spremenjen teren pa dalo v zip arhiv in v mods mapo, samo nov oz. spremenjen teren v mods mapi se vidi samo, če hočete začeti novo igro, kjer lahko izbirate teren.
En vodič za luknje delat je tukaj:
No, meni stvar, zdaj ko imam narejeno luknjo, dela in dobim denar! In to na osnovnem terenu. Je pa klinc, če se ga spreminja, ker potem vsakič, ko se zažene igro, napiše to: "Error: CRC64 files check failed. Data files are changed.Please reinstall application. Continue anyway?" Na http://www.ls-uk.info/forum/index.php?t... piše, da se naj bi najprej naredilo backup osnovnega terena, spremenjen teren pa dalo v zip arhiv in v mods mapo, samo nov oz. spremenjen teren v mods mapi se vidi samo, če hočete začeti novo igro, kjer lahko izbirate teren.
Zgodovina sprememb…
Popravek mojega zadnjega pisanja:
... spremenjen teren pa dalo v zip arhiv in v mods mapo, samo meni v igri tega ne pokaže. Pokaže mi samo terene, ki si jih potegnem s kake mods strani. A kdo morda ve, kaj je treba narediti s spremenjenimi tereni, da ne bo vsakič kazalo tistega sporočila o napaki CRC64?
... spremenjen teren pa dalo v zip arhiv in v mods mapo, samo meni v igri tega ne pokaže. Pokaže mi samo terene, ki si jih potegnem s kake mods strani. A kdo morda ve, kaj je treba narediti s spremenjenimi tereni, da ne bo vsakič kazalo tistega sporočila o napaki CRC64?
Najlepša ti hvala tedomedo ;) če kdo rabi pomoč pri dodajanju shredderja, naj pove, sedaj obvladam stvar ;)
klan_car ::
Imam še en problem
inštaliral sem mode (po pravem postopku) vendar mi v igri prikaže samo 4 mode (strani v trgovini mi na zavrti dol ampak ostane le pri prvih štirih modih).
Ali mi lahko kdo pomaga?
hvala!
inštaliral sem mode (po pravem postopku) vendar mi v igri prikaže samo 4 mode (strani v trgovini mi na zavrti dol ampak ostane le pri prvih štirih modih).
Ali mi lahko kdo pomaga?
hvala!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: klan_car ()
Spet se moram malo pametnega delat, se opravičujem :)
V mapi \Farming Simulator 2011\sdk je datoteka sampleModMap.zip - to je osnovni teren v mod obliki. Če boste kdaj hoteli urejati osnovni teren in dodajati shredder ali karkoli, odprite ta zip in uredite map01.i3d, ki se nahaja v tem arhivu. V tem arhivu lahko uredite tudi datoteko modDesc.xml, v kateri se lahko naštima naziv terena, podrobnosti, avtor in še kaj. No, ko končate z urejanjem, ta arhiv kopirajte ali premaknite v \My Documents\My Games\FarmingSimulator2011\mods mapo in v igri začnite novo igro, pa boste ta vaš urejen teren dobili na seznamu terenov.
klan_car, pošlji mi link to tega moda, ki si ga "kupil", bom sprobal, če dela pri meni.
V mapi \Farming Simulator 2011\sdk je datoteka sampleModMap.zip - to je osnovni teren v mod obliki. Če boste kdaj hoteli urejati osnovni teren in dodajati shredder ali karkoli, odprite ta zip in uredite map01.i3d, ki se nahaja v tem arhivu. V tem arhivu lahko uredite tudi datoteko modDesc.xml, v kateri se lahko naštima naziv terena, podrobnosti, avtor in še kaj. No, ko končate z urejanjem, ta arhiv kopirajte ali premaknite v \My Documents\My Games\FarmingSimulator2011\mods mapo in v igri začnite novo igro, pa boste ta vaš urejen teren dobili na seznamu terenov.
klan_car, pošlji mi link to tega moda, ki si ga "kupil", bom sprobal, če dela pri meni.
Zgodovina sprememb…
klan_car ::
Hvala tedomedu in DeeCoyu za informacije.
Ugotovil sem da so modi že downloadani narobe komprimirani.
Hvala Še Enkrat!
Ugotovil sem da so modi že downloadani narobe komprimirani.
Hvala Še Enkrat!
Na uradni strani igre je na voljo patch 1.4 - http://www.landwirtschafts-simulator.de...
Je že kdo probal?
Je že kdo probal?
ma zakaj, da ti crack gre?? če maš pa original, pa sigurno uporabi, pomojem so noter popravki za sejalnik ipd.
Zgodovina sprememb…
- odbrisal: ahac ()
CaCkO ::
Berserker ::
xyd1, poglej na prvo stran te teme, tam smo pisali, kako lahko goljufaš in si naštimaš denar. Poglej si ta vodič za igro: http://www.gamefaqs.com/pc/961569-farmi...
Nekateri bi radi stvari pošteno igrali, kaj mi potem pomagajo vsi najboljši stroji če potem postane vse brezzvezno, če si pa omejen finančno, potem pa le razmišljaš kam boš denar vložil in posane igra bolj zanimiva. Trenutno tudi mene zanima kako zaslužit cekine. Preoral dve njivi, posadil pšenico, ter požel eno polje, požeto pšenico sem zvozil z Uralom v silose(tiste reže na tleh) zdaj pa tudi mene zanima kako dalje. Prekleto bi rabil stroj za žetje koruze in ga bo treba pošteno zaslužit.
tr33k, goljufanje z denarjem priporočam samo začetnikom, da sprobajo vse stvari, potem pa ko obvladaš igro, greš od začetka na pošten način.
Koliko šans je, da so modi iz verzije 2009 kompatibilni z letošnjo verzijo? Sprašujem, ker bi rad nabavil square baler, ki bi takoj vrgel narejeno balo ven, ne pa da ti vedno 2 bali ostaneta notri v balerju in ne gresta nikoli ven. Pa tudi kak automatic bale loader za okrogle bale bi mi pasal, če bi bil tako uporaben kot osnovni automatic loader za kockaste bale.
Nevem zakaj ti je toliko do tistih dveh bal, ki prinesejo skoraj nič denarja, ne razumam pa tudi, zakaj rabiš avtomatski loader za okrogle bale, če lahko delaš kocke?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: DeeCoy ()
Vprašanje je tudi, ali se sploh splača se ukvarjat z balami. Ker prihodek od bal ni ravno velik, se lahko čas, porabljen za delat bale (zlasti če matraš z uporabo bale fork za metanje bal na bale trailer), porabi za obdelavo njiv, tako da dolgoročno več zaslužiš, če se ne mučiš z balami.
Pa še nekaj moram vprašati. Katero žito prinese največji profit pri povprečni ceni? Probal sem že vse, razen koruze, tako da me zanima, kolikšna je razlika med cenama pšenice in koruze ter količinama teh dveh požetih žit, če sta pšenica in koruza posejani na enako veliki površini?
Pa še nekaj moram vprašati. Katero žito prinese največji profit pri povprečni ceni? Probal sem že vse, razen koruze, tako da me zanima, kolikšna je razlika med cenama pšenice in koruze ter količinama teh dveh požetih žit, če sta pšenica in koruza posejani na enako veliki površini?
imaš automatic bale loader in pa bal shredder, ki je omenjen v tej temi, tako da je delo z balami ZELO preprosto. Katero žito? Pritiskaj "i" dokler se ti ne pokažejo cene žit v posameznih tovarnah.
Berserker ::
Rad bi vprašal kako kaj zaslužim, ko poženem in peljem tja k silosom, kam naj moram peljati bale da zaslužim pa polno nakladalko sena(v RL mi je jasno da jo zmečeš v puhalnik, ampak tega v igri ni).
nakladalka je samo če imaš krave in jim skipaš v korito. Za bale pa imaš na farmi nek tekoči trak, v tej temi pa je tudi shredder. Ko požanješ, iz kombajna daš na prikolico, potem pa jo odpelješ ali v pristanišče ali v pivovarno ali pa v mlin. tiste silose imaš samo za shranjevat!
Pritiskaj "i" dokler se ti ne pokažejo cene žit v posameznih tovarnah.
Vem, kje se vidijo cene žit, ampak ko se uporablja harvester, se ne dobi enako količino za vsako žito. Za primer: canola stane povprečno od 30 do 50% več kot pšenica, pridela pa se je trikrat manj kot pšenice (če se oboje poseje na enako velikem prostoru). Zato me zanima, kakšna je razlika med pšenico in koruzo tudi po količini pridelka, ne pa samo po ceni.
Zgodovina sprememb…
jokic ::
Mogoče kdo ve kako spremeniti cene strojev. Nekateri modi imajo smešne cene, ko odraram, spremenim ceno, zararam nazaj pod istim imenom, dam v mapo za mode, mi ne dela.... anyone?
Ah...sm že zrihtu...
Ah...sm že zrihtu...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: jokic ()
integral15 ::
am ja fajn bi blo tele modi kod drugod nalozeni k je na te strani nalozeno k lahko sm 1ga dol potegnes potem mores pa cakam ne vem kok dovg 600sec
Blum ::
Zakaj se pa rabi tiste špricalce, pa tist 33m špricalec (med balirkami v trgovini)? Oz. kaj z njimi špricamo? In kakšen je učinek?
Aja, dobro bi blo, če bi tisti, ki se zastopijo v to, nardili mod, da lahko ganđo sadiš, žanješ, škropiš, pa prodaš :)
Aja, dobro bi blo, če bi tisti, ki se zastopijo v to, nardili mod, da lahko ganđo sadiš, žanješ, škropiš, pa prodaš :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Blum ()