» »

Landwirtschafts-Simulator 2011 (farming simulator 2011)

Landwirtschafts-Simulator 2011 (farming simulator 2011)

1 2
3
4

DeeCoy ::

jokic, spreminjaj kar v osnovnem filu, drugače pa si mogoče dal v .rar, namesto v .zip?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: DeeCoy ()

jedateruk ::

Blum, sprayer se rabi, da imaš boljšo "proizvodnjo" žita. Zakaj pa misliš, da se v kmetijstvu na veliko šprica, mi pa pojemo del teh škropiv? :) Poglej tukaj: Kategorija:Pesticidi @ Wikipedia

Obstaja kje kak mod za kosilnico (mower)? Meni je tista osnovna kosilnica, ki ne pokosi na sredini, kretenska, zato bi rad kaj boljšega.

Zgodovina sprememb…

Blum ::

Tedomedo, aha, se pravi, da ko posadim, pošpricam in nato imam boljši pridelek? Ali naj poškropim, ko je malo zrastlo, oz. do konca?
Že v predhodnjih simulatorjih nisem nikoli uporabljal sprayov.

Ja, boljši pridelek imaš, če pošpricaš.
Pa tudi ne rabiš najprej posejat, pa potem špricat, lahko uporabiš sprayer tudi takoj potem, ko obdelaš njivo s plugom in/ali s kultivatorjem. To je zame tudi skoraj edini primer, ko se splača najet delavca: on ti obdela njivo s plugom ali kultivatorjem, ti pa za njim poseješ ali pošpricaš s sprayerjem.

Zgodovina sprememb…

tedomedo, moraš imeti komple kosilnic, ena je za zadaj, ena pa za spredaj(čelna) potem ti ne bo puščalo nič trave.

Ok, grem probat :)

psyke ::

jst sm mlečar in zbiram mleko vsak dan ob 18.00, tko da prpelite k men :D

haha kaka igra, samo ne morem povedat, da je slaba, vsaj ni nasilja. zato pa imam rad settlerse :)

Dobro bi bilo, če bi se lahko krave "uporabilo" tudi za prodajo mesa.
Danes sem sprobal "hire worker" komando, pa bi rad dal en nasvet vsem, ki tega še niste probali. Ne dajte delavcu za delat s plugom ali kultivatorjem, če greste vi takoj za njim sejat, ker bo on spet šel splužit območje, ki je sedaj posejano. Zato naredite obratno, vi obdelajte par vrst s plugom ali kultivatorjem, nato naj grej delavec za vami s sejalcem, potem pa nadaljujte s plugom/kultivatorjem. Če delavec seje neko žito, porabi dosti manj semen, kot še sami posejete.

japol ::

tedomedo: se ne strinjam s tvojim zadnjim postom. Imam najetih 12. Kako?: Ne orješ njive ampak moraš uporabiti brane (katere koli iz trgovine, tudi tiste največje) in pa priporočljivo enega izmed prvih dveh traktorev iz trgovine, sta čisto dovolj. Z oranjem si uničiš robove njive in to ti potem otežuje nadaljno delo.
Nastavi traktor z branami na rob njive in s pomočjo pogleda iz kabine nastavi kako naj brana. Lahko pa nastaviš traktor tako, da se pelješ v 1 brzini ob robu njive in ga popravljaš, tako da bo poravnan z mejo, ko si ga nastavil, pa greš nazaj, spustiš brane in nato najameš. Ker imaš največje brane, se lahko na začetku tudi malo tako postaviš, da gre v travo, njiva bo vseeno v celoti obdelana. Ko postavljaš traktorje na njive, vedno postavi glede na karto v krajši stranici, bo lažje.
Majhen traktor in največje brane pomenijo manj zaj... s postavitvijo ob rob njive.
Priporočljivo je, da si ta pridobi prednost preden na enak način postaviš drugi traktor s sejalnico. Ker je nerodno popravlat sredi njive, če se slučajno srečata, je pa dobro da imaš oba traktorja enaka (brane in sejalnico) da sta oba enako hitra in bosta tako med sabo vedno enako oddaljena, poglej pa, ker če imaš enaka traktorja, je sejalnica za 1-2 km/h hitrejša od bran.

Ker jih imam 12 samo skačem iz enega v drugega in s traktorji letim za kombajni. Je fullllllll dela in skakanja.
Najboljše do sedaj je naslednje: Vsaka njiva zase ima traktor z branami, traktor s sejalnico, kombajn, traktor s prikolico. Oni delajo, ti pa samo skačeš iz kabine v kabino traktorjev s prikolico in odvažaš.
Najboljša je največja njiva ob pristanišču, kjer nastaviš brane, ko pride do petine, nastaviš sejalnico, ko bo sejalnica nekje na polovici, je že pridelek zrasel in nastaviš kombajn da žanje, sedaj pa samo gledaš da ko bo poln, da prideš iskat; in ko brane končajo nekje "daleč" na koncu njive, jih spet postaviš na začetek in nato sejalnico,... ponoviš postopek. Boš videl, je kot po tekočem traku.

A kdo zbira steklenice?

Ok, ti si že "malo" bolj dolgo v kmetijstvu, kot jaz:) Jaz sem napisal samo to, kar se je meni zgodilo: najel sem delavca, da se je šel "vozit" s kultivatorjem, jaz sem šel za njim s sejalcem, pa je delavec šel še enkrat v tisto vrsto, ki sem jo posejal.
Se pa strinjam, kar si napisal o plugu, tudi jaz tega nikoli ne uporabljam. Moja metoda je: kultivator, sejalec, spray, kombajn.

Blum ::

marcel100, probaj se malo po stranici njive peljat, da zbalansiraš trantor na stranico, pol pojdi rikverc do začetka in samo pritisni h, da ti sam orje. Med delom je včasih potrebno ponovno pritisniti h in takoj levo ali desno tipko, da ga malo zbalansiraš, nato ponovno h. Če boš dovolj hiter, se ne bo poznalo nikjer, da se je ustavljal. Tako boš lahko branal in ali oral, ne bo razlike.

Steklenice sem pa zbiral samo tiste, na katere sem naključno naletel :)

Dajmo še povedati kakšno o mods. Povejte, če ste kakšnega dol potegnili, ki je zelo koristen.

dol potegnil največjo brano, en malo večji zgrabljalnik pa največji sejalnik ;)

Daj mi linke. Mene pri teh mods straneh moti, da vse stvari v kategoriji implements/tools nimajo še dodatnih podkategorij: plow, cultivator, sower, sprayer..., ker jaz samo po sliki včasih niti ne vidim, za kaj se nek mod uporablja, v opisih pa tudi večinoma nič ne piše. NO, na http://www.ls-planet.info/downloads.php... so dali podkategorije, ko sem jim pisal.

Zgodovina sprememb…

http://www.megaupload.com/?d=TAUGINAC

sem ti kar jaz uploadal ;)

"The file you are trying to access is temporarily unavailable." To napiše na tej strani. In kaj si dal notri v ta mods pack?

uhh, probaj malo pozneje.. Notri je pa tisto kar sem zgoraj napisal

Uspelo mi je ta tvoj mods pack potegnit, pa vidim, da je notri "big seeder" (aerosem 3000). Tega sem že včeraj sprobal, pa mi na rata stvar napolnit. Se sploh rabi ta sejalec napolnit s semeni? Že od prej imam tudi Farmet_K1570, ki je dober (predvsem pa zelo širok) cultivaror, če odštejemo, da se ga težko obrne, ko greš v novo vrsto.

A kdo ve, kakšen traktor je treba imeti za Krone Swadro 2000( http://www.ls-planet.info/download-1155... )? To je en zelo širok windrower, pa mi kljub pripeti uteži dviguje sprednja kolesa traktorja.
Za zdaj si bo treba pomagati kar s Krone Swadro v2.1 Fixed :)

Zgodovina sprememb…

ne, sejalca ni treba ponit LOL za Swadro pač kupiš ta bolši traktor, pa odspredi ta teško utež

Krone Swadro v2.1 dela v redu in ni treba nobene uteži, medtem ko sem sprobal Krone Swadro 2000 na vsakem traktorju (tistih osnovnih, ne pa traktorjev iz mods) in z najtežjo utežjo, pa se traktor še vedno dviguje.

ja mogoče je buggan ;) poglej v descriptin kateri traktor rabiš..

Lahko kdo predlaga kak kombajn s širokim rezalcem?

Se bom spet malce pametnega delal :)
Zagotovo veste, da se preklopi med vozili, kadar se pritisne Tab tipko. Se pa da določiti lastni vrstni red preklapljanja med vozili! To je uporabno, če imate pakete vozil in opreme (cultivator, sprayer, seeder, sower, baler ipd.) za vsako njivo, da tako hitreje pridete do ustreznega vozila in opreme.
Ta vrstni red je shranjen v datoteki vehicles.xml, ki se nahaja v mapi ...\My Documents\My Games\FarmingSimulator2011\savegameX (X = številka shranjene igre).
Primer kode enega vozila v datoteki vehicles.xml:
<vehicle filename="data/vehicles/steerable/deutz/deutzAgrofarmFrontloader.xml"
isAbsolute="true" fuelFillLevel="153.2964292316">
  <component1 position="260.38375854492 83.177268981934 -608.13000488281" 
  rotation="0.27399736642838 1.4436097145081 0.23241566121578" />
  <component2 position="261.35220336914 85.040367126465 -607.93804931641" 
  rotation="0.25658115744591 1.4437041282654 0.233667999506" />
</vehicle>

Da je neka stvar vozilo, se vidi po kodi "fuelFillLevel" (= količina goriva).
Za razvrščanje vozil enostavno izrežite cel tekst kot v primeru (od < vehicle> do < /vehicle>) in ga prilepite pred/za kodo drugega vozila.

Zgodovina sprememb…

Če si tako pameten, vidim da si zadnjič rekel, da ti traktor prevrača nazaj. Zakaj ga malo ne porihtaš in obtežiš spredaj?

Na teh straneh v komentarjih piše rešitev tega problema s Krone Swadro 2000:
http://www.ls2011-mods.com/2010/11/12/k...
http://www.ls2009-mod.com/2010/11/12/kr...
Rabiš nek traktor s pogonom na vseh 4 kolesih.

Da še nekaj vprašam. Se da kje naštimati začetni zoom (ko imaš pogled od zunaj), ko greš v neko vozilo? Meni je ta začeti zoom prevelik in vedno pritiskam na - da mi odzumira sliko.

Ne da se tega naštimati, tako so mi odgovorili ustvarjalci Farming simulatorja, ko sem jim pisal.

gasper2 ::

Zakaj meni v igri ne zazna modov? Samo enega mi je za en bager, ostale pa ne, katergakol probam mi ne zazna...

Jih daješ v pravo mapo in ne odzipaš, razen če so v .rar formatu? Saj nočem težit, ampak ... moram malo težit :)
Daj linke do teh modov, bomo sprobali, če delajo.

BorutO ::

menepa zanima nekaj ... imam original kupljeno igro ... že sama igra ima smešne cene ...na primer ko pelješ v mlin oves - canola, pa dobiš za eno prikolico 100.000 dolarjev ... kje je tu logika?

jaz bi namreč rad celo igro spremenil v realnost ... to je, da bo oves, ki se najdražje prodaja, za prikolico dobil nekje 500 dolarjev, kot je v realnosti cena kombajna 40.000 dolarjev, traktorja 10.000 dolarjev itd ... ta igra ni realna, kar se tiče denarja ...

Zo bi rad vse spremenil v realnost ... mogoče kdo ve, kje spremeniti cne?

Glede modov ... so popolnoma brezvezni ... samo 3 mode uporabljam ... avtomatsko prikolico za nalaganje okroglih bal, kar en avto, da lahko v miru preglejejem teren in konje ...

in pa še to ... kako prodati mleko? Trenutno ga imam že skoraj milijon litrov! kaj n arediti, da bi prodal mleko?

Na youtubu sem videl, da se mlekar vozi okoli, pa pol zavije notri ... pri meni pa nonstop stoji tam pri mlekarnici, kjer se prodaja mleko ...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: BorutO ()

si že probal slučajno dat na hard mode? mogoče so potem drugačne cene. Pa neki maš narobe z igrco, kr bi ti moral mleko odpeljat vsak dan!

zajcek0244 ::

mene zanima ali kdo zna mapo zamenjat.. jst sm naredu že vse živo pa mi še zmer ni jasn kako nardim

Prosim za pomoč ker se mi že meša ....

HVALA !!!!

Bolf3nk ::

vse živo? :D

novo mapo daš samo v mapo mods v dokumentih.

Tako je, teren se shrani v My Documents\My Games\FarmingSimulator2011\mods, samo na tem terenu ne moreš igrati s shranjeno igro, moraš začeti novo, pri kateri izbereš težavnost in teren.

Mene pa zanima, če kdo pozna kak mod za sprayer, pri katerem lahko najameš delavca. En tak je sicer Amazone UX5200, samo pri tem modu se sprayer ne prazni, jaz pa tega nočem, saj to ni realno.

tedomedo, v igri maš original vozilo sprayer, ki je res zelo širok, pa še realno je!

Vem, da je v igri osnovna stvar self-propelled sprayer, samo pri tem ne moreš imeti delavca, pa tudi napaka je (vsaj pri moji kopiji igre) v tem vozilu, saj ga ne morem natankat z bencinom.

kmetovalec ::

Ali mi lahko kdo pomaga pri delu z nakladačem Libher 576 za nakladanje gnoja, ki sem ga vzel iz modov 2011. Lahko vse delam z njim le nakladat ne morem, ker ne najdem tipk za dvig, spust in obračanje kible. Tako mi ni uporaben,.

japol ::

Ga mam jst tut, ne dela, tut zetor 5211 ne, ga ne morem vžgat,...

gasper2 ::

japol je izjavil:

Ga mam jst tut, ne dela, tut zetor 5211 ne, ga ne morem vžgat,...

Z enter ga vžgeš... s tistim entrom ko je tam pri unih številkah, na desni strani tipkovnice...

MENI PA NE DELA BALIRKA, KAKO TO?
Katerakoli ki jo kupim v trgovni... Ostale iz modov delajo

Sem ga že izbrisal, ker nikakor ne dela kibla, drugo pa. Lahko ga vžgeš in se z njim voziš, noče pa nakladat. Bom raje polival samo gnojnico, ker mislim da daje isto dvojni pridelek in gre s taveliko cisterno(25000 l) Balirko sem vzel dol iz modi 2011 in mi balira(kocke) vendar se ne ukvarjam s tem ker je zamudno in brez učinka(veliko dela za baliranje, odvoz, metanje v senik) in raje kar preorjem njivo. Modi na tej farmi delajo samo tisti, ki so za farmo 2011, če so iz farme 2009 ne delajo ali izjemoma.:)

Malo sem se igračkal z Giants Editorjem, pa sem si zrušil gore, da sem lahko povečal njive. Ampak v igri kultivator ne dela na razširjenih območjih - a morda kdo ve, zakaj?

Včeraj sem naložil original CD Farming 2011 in sedaj dela tudi nakladač Libher576, kiblo dvigujeješ pa z številčnico 7-4 in 9-6. Izgleda da vsi modi ne delajo brez original CD.

Moderator, briši to moje sporočilo od giants editorju, sem našel rešitev.

Da se spet malo pametnega delam :)
Vsi vemo, da se s pritiskanjem na tipke 1, 2, 3 (na levi strani tipkovnice) lahko določi hitrost vožnje, verjetno pa vsak ne ve, da se lahko določi hitrost po želji s pritiskom na te tipke.
Za primer vam dam Claas Lexion 770 TT (update), to je kombajn, ki je najbolj popularen na ls-planet.info. Odprete ta zip, in tam odprete datoteko Lexion770specialCombine.xml (nahaja se v mapi \Spezi\Lexion770special). Hitrosti se da nastaviti pri vsakem vozilnem modu, nimajo pa vsi modi te podatke shranjene v mapah ali datotekah z istim imenom, pri nobenem pa se to NE nahaja v modDesc.xml.
V pravi datoteki je ta koda za 3 hitrosti:
< motor minRpm="350" maxRpm="850 1250 2600" brakeForce="21" forwardGearRatio="3.1" backwardGearRatio="1.9" differentialRatio="6.0" rpmFadeOutRange="4">

Te odebeljene številke predstavljajo tri obrate, lahko pa določate tudi hitrost pri obratih, tako si lahko za vsako vozilo naštimate lastne hitrosti. Za igračkanje s tem imate na voljo te kode - rpm = obrati; torque = (vrtilna) hitrost:
< torque rpm="750" torque="2.5"/>
< torque rpm="850" torque="3.0"/>
< torque rpm="1000" torque="3.5"/>
< torque rpm="1200" torque="4.3"/>
< torque rpm="1600" torque="4.5"/>
< torque rpm="1800" torque="4.8"/>
< torque rpm="2000" torque="7.0"/>
< torque rpm="2200" torque="8.5"/>
< torque rpm="2400" torque="9.5"/>
< torque rpm="2600" torque="10.5"/>

Na voljo je patch 2.0 Pa me zanima, če je kdo sprobal posodobitev in če je vredna instalacije? Po nekih forumih piše, da je v tem updateu tudi kup slabih stvari.

koren5er ::

Zdravo oboževalci LS 2011!

Imam majhen problemček s to igro.
V glavnem meniju mi igra lepo teče (ko pokažeš s kurzorjem na gumb se takoj osvetli), ko pa grem igrat mi začne delati počasi. Že preden kliknem start, ko se igra naloži potrebuje 2 sekudi dlje da se gumb osvetli. Ko pridem na farmo mi začne igra rahlo štekati - med premikanjem ali peš ali s traktorjem mi igra teče 3 sekunde gladko nato počaka za 1 ali 2 sekundi - to se tudi sčasoma ne izboljša :( imam ORIGINAL nemško verzijo, poskusil sem tudi s piratsko angleško verzijo ampak ni nobene razlike. Poskusil sem tudi naložiti Patch 2.0 in tudi ta ne izboljša stvari.

specifikacije računalnika:
Machine name: ACER
Operating System: Windows XP Professional (5.1, Build 2600) Service Pack 2 (2600.xpsp.061012-0254)
Language: English (Regional Setting: Slovenian)
System Manufacturer: Acer
System Model: Aspire 7520
BIOS: PhoenixBIOS 4.0 Release 6.1
Processor: AMD Turion(tm) 64 X2 Mobile Technology TL-58, MMX, 3DNow (2 CPUs), ~1.9GHz
Memory: 1790MB RAM
Page File: 207MB used, 3477MB available
Windows Dir: C:\WINDOWS
DirectX Version: DirectX 9.0c (4.09.0000.0904)
DX Setup Parameters: Not found
DxDiag Version: 5.03.2600.2180 32bit Unicode

GRAFIKA
Card name: NVIDIA GeForce 7000M / nForce 610M
Manufacturer: NVIDIA
Chip type: GeForce 7000M / nForce 610M
DAC type: Integrated RAMDAC
Device Key: Enum\PCI\VEN_10DE&DEV_0533&SUBSYS_01261025&REV_A2
Display Memory: 512.0 MB
Current Mode: 1440 x 900 (32 bit) (60Hz)
Monitor: Default Monitor
Driver Name: nv4_disp.dll
Driver Version: 6.14.0011.7948 (English)
DDI Version: 9 (or higher)
Driver Attributes: Final Retail
Driver Date/Size: 1/30/2009 09:12:00, 6068352 bytes

Hvala za pomoč!

Jah... tule pa igrca žal nima veze, saj imaš malo slab računalnik. Imaš sveže nameščene windowse? Kej virusov? Si preveril temperature? Uglaunim, igrca ni ČIST nič kriva!

koren5er ::

DeeCoy je izjavil:

Jah... tule pa igrca žal nima veze, saj imaš malo slab računalnik. Imaš sveže nameščene windowse? Kej virusov? Si preveril temperature? Uglaunim, igrca ni ČIST nič kriva!

Ja Windowsi so še topli...na računalniku nimam nič drugega kot driverje in LS 2011. Kolikor sem gledal na škatli od igre in na uradni strani(http://www.landwirtschafts-simulator.de... mislim da računalnik izpolnjuje vse zahteve razen procesorja kateri je dvojedrni ampak je 1.9 GHz namesto 2GHz. Ali je teh 0.1GHz res tako pomembnih?

(*) General information: These system requirements can't cover all possible system configurations so it could occur problems that avoid or influence the functionality in some cases.

Tole piše za "System Requirements Windows Version (*)"
To pomeni, da so to MINIMALNE zahteve za DELOVANJE! Probaj dati grfiko na minimum. Mogoče bo malo manj štekal..
1 2
3
4