» »

Remote desktop-tiskanje

Remote desktop-tiskanje

pretocniki ::

Imam računalnik z Windows Visto z inštaliranim tiskalnikom HP Laser Jet CP1215 (na računalnik je povezan preko USB kabla) preko katerega se s pomočjo Remote Desktopa povezujem na drug računalnik, kjer laufa gor Windows XP.

Tiskalnik in diske na računalniku z Windows Visto imam sherane in omogočene tudi za oddaljeno sejo preko Remote Desktopa.

Po povezavi z računalnikom z Windows XP vidim diske obeh računalnikov in imam dostop do njih, ne vidim pa tiskalnika HP, vidim samo tiskalnik Microsoft XPS Document Writer iz računalnika z Windows Vista.

Torej skupna raba diskov in printerjev je pravilno nastavljena ne vidi pa se tiskalnik HP.

Kakšna ideja ali predlog ?

stipe ::

Gonilnike za HP-jev tiskalnik imaš nameščene na XP-jih?
St|pe

amigo_no1 ::

 Tole ?

Tole ?

floyd1 ::

Imam hecen problem.

Iz prvega računalnika(1)(Win XP) dostopam do drugega(2)(tudi Win XP) preko remote desktopa(RD). Na (1) imam inštaliran (in priklopljen) tiskalnik, in če preko RD na (2) odprem v notepadu dokument, ga lahko preko tega tiskalnika na (1) brez problemov sprintam. Če pa preko RD odprem dokument na (2) v OpenOffice-u, tega tiskalnika sploh ne vidim (nimam niti možnosti, da bi dal printati na njega), OO žal vidi samo lokalne tiskalnike, medtem ko npr. notepad vidi tudi oddaljenega. Računalnika pa sta na čisto različnih lokacijah, drugače to niti ne bi bil tak problem.

RD imam po mojem nastavljen OK, ker drugače ne bi mogel printati niti iz notepada, a problem je zgleda v OO. Je komu jasno, na kak način bi "prepričal" OO, da bi lahko videl tudi oddaljen tiskalnik?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Mrežni tiskalnik

Oddelek: Omrežja in internet
301629 (1010) ngc2392
»

Remote desktop + printer

Oddelek: Omrežja in internet
152228 (1798) videc
»

Povezava z oddaljenim namizjem

Oddelek: Pomoč in nasveti
183649 (2455) slitkx
»

HP tiskalnik v mreži, kako?

Oddelek: Omrežja in internet
132422 (2249) Enterprise
»

Kako bi povezal dva rac z remote desktop?

Oddelek: Omrežja in internet
201691 (1372) mh8759a

Več podobnih tem