Forum » Elektrotehnika in elektronika » TV modifikacija (tuner bypass)
TV modifikacija (tuner bypass)
jPiko ::
Pozdravljeni!
Imam star TV kateri ima edino antenski vhod (analog TV tuner). Ker pa analogni tunerji tonijo v pozabo, me zanima če bi lahko namesto slike iz tunerja pripeljal na vhod kakšen bolj primeren avdio in video signal (composite aka. chinch/bnc ali component aka. s-video).
Ob priliki razkopljem TV in priložim slike vezja okrog tunerja.
(močno upam, da sem jasno opisal moj problem)
LP
Imam star TV kateri ima edino antenski vhod (analog TV tuner). Ker pa analogni tunerji tonijo v pozabo, me zanima če bi lahko namesto slike iz tunerja pripeljal na vhod kakšen bolj primeren avdio in video signal (composite aka. chinch/bnc ali component aka. s-video).
Ob priliki razkopljem TV in priložim slike vezja okrog tunerja.
(močno upam, da sem jasno opisal moj problem)
LP
Scorpia ::
Če ima sam tuner prav znotraj poleg antenskega še kakšen vhod da prilotaš, boš lahko, če pa ne boš moral vse analogno pripeljat, kot je do zdej bilo. Drugače pa uporabiš videorekorder.
////
VolkD ::
Počni raje kaj drugega, po možnosti za denar in si potem kupi nov televizor. Starega lahko še vedno uporabiš v raziskovalne namene.
Preden zaspiš zapri oči. Preden zapreš oči, ustavi avto.
laura ::
Pozdravljen,jPiko!Vidim da ti ni čisto jasno delovanje TV tunerja,saj sicer ne bi omenjal toliko in takšne variante,kot si jih.Pridružujem se mnenju VolkD-ja.Pa brez zamere!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | VHS na DVDOddelek: Pomoč in nasveti | 4556 (3449) | free2dark |
» | Digitalizacija kasetOddelek: Zvok in slika | 1639 (1364) | krebs11 |
» | VHS v Divx in podobnoOddelek: Zvok in slika | 6106 (3696) | francek1 |
» | TV tunerji (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 7459 (5526) | Tiash |
» | Kako povezati VHS (VCR) in tuner na računalnikuOddelek: Zvok in slika | 2744 (2607) | xxx-man |