Forum » Strojna oprema » UPS calculation
UPS calculation
Alen T 1978 ::
živ!
kako preračunati koliko časa bi mi nudil 1300VA UPS za delo z 550W računalnikom in 40W monitorjem?
telih 1300VA sem dobil na tejle strani: KLIK kjer sem vnesel v polja za podatke: 220V za napajanje, 550W za napajalnik in 40W za monitor.
tak UPS stane pri mimovrste 135€, kar sploh ni švoh. precej kul zadeva. bi si kar omislil enega.
je telih 1300VA za 590W dovolj da win7 uspešno opravi hibernate?
kako preračunati koliko časa bi mi nudil 1300VA UPS za delo z 550W računalnikom in 40W monitorjem?
telih 1300VA sem dobil na tejle strani: KLIK kjer sem vnesel v polja za podatke: 220V za napajanje, 550W za napajalnik in 40W za monitor.
tak UPS stane pri mimovrste 135€, kar sploh ni švoh. precej kul zadeva. bi si kar omislil enega.
je telih 1300VA za 590W dovolj da win7 uspešno opravi hibernate?
RazzorX ::
Če je v računalniku 550W napajalnik, še ne pomeni da je izkoriščenih 550W. Verjetno ti računalnik ne porablja več kot 350W.
kaj pa to tebe briga kolikšno porabo ima moj računalnik. treba je tako računat da imaš nekaj rezerve za svaki slučaj. a ne? povej če veš kakšen je odgovor ćene čuti!
st0jko ::
Hehe.. saj ti je samo pomagat hotel.. Jaz pa tudi, ampak ti sedaj ne bom, ko vidim kakšno obnašanje imaš. Lahko ti rečem samo google.
LP.
LP.
keks?
roscha ::
Mene pa ne briga kakšno porabo imaš. (si srečen sedaj)
Ravno tako me ne briga kak UPS kupuješ. (še vedno srečen?)
Dol mi visi. (verjetno si zdaj že vzhičen)
Ravno tako me ne briga kak UPS kupuješ. (še vedno srečen?)
Dol mi visi. (verjetno si zdaj že vzhičen)
=Exceed= ::
Ker pacient tale Ijus. Uporabi program da si boš lažje zračunal porabo PC-ja Intel Joulmeter. Naprej si pa pomagaj sam.
Drugače pa s takim obnašanjem in slabim poznavanjem knjižnega jezika na tem forumu nimaš kaj iskati. Za take je google.
Drugače pa s takim obnašanjem in slabim poznavanjem knjižnega jezika na tem forumu nimaš kaj iskati. Za take je google.
ah... slovenska mentaliteta. ni kaj. vsi vse vejo. ne?
poslušte vi, sančo panesi, jaz sem vprašal koliko časa mi nudi 1300VA UPS napajalnik za napajanje 550W PC + 40W LCD.
kaj on pa ti pa najbrž se bo še kdo našel pa pametoval težite okol tega da računalnik v povprečju nikoli ne doseže max. izhodne moči napajalnika za povprečnega računalniškega uporabnika.
sem pozabil elektrotehniko torej ne vem na pamet tistih enačb o VA in W in s. ne znam tega preračunat. sem že gledal na google in nisme imel sreče ali pa nisem znal najdti pravega odgovora. našel sem samo stran, ki mi je izračunala da bi potreboval približno 1250VA UPS. ne vem pa zdaj, kolk to časa nudi. ok?
poslušte vi, sančo panesi, jaz sem vprašal koliko časa mi nudi 1300VA UPS napajalnik za napajanje 550W PC + 40W LCD.
kaj on pa ti pa najbrž se bo še kdo našel pa pametoval težite okol tega da računalnik v povprečju nikoli ne doseže max. izhodne moči napajalnika za povprečnega računalniškega uporabnika.
sem pozabil elektrotehniko torej ne vem na pamet tistih enačb o VA in W in s. ne znam tega preračunat. sem že gledal na google in nisme imel sreče ali pa nisem znal najdti pravega odgovora. našel sem samo stran, ki mi je izračunala da bi potreboval približno 1250VA UPS. ne vem pa zdaj, kolk to časa nudi. ok?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Alen T 1978 ()
ja. ampak baš ste vi krvosesi ali pa hijene ki komaj čakate da se spravite na koga. aka tale moj primer.
vprašam za 550W + 40W vi pa hops na Ijusa pacienta ker ne ve da rač v povprečju ne doseže 550W.
saj sem rekel, da je dobro imeti nekaj rezerve.
in tudi cene teh UPSov za home uporabo ne igrajo vloge ker so baš vsa nekje okrog 50-150-250EUR. jaz bi dal max 150EUR.
dobro. ste vi sirotinje? da raztmišljate in imate čas za teženje o 350W in ne 550W?
ker ni govora o 3500W vs. 5500W kar bi najbrž naneslo mal spremembe v fičnkih.
jaz baš sem sirotinja, ker živim na socialni. ampak en mesec bom pa stisnil in si kupil UPS, pa se jeb*** vi.
valda se nočem sprijaznit s tem da sem sirotinja. a baš se vi nočete odvadit teženja? ne? da smo pol mi težki. al' k(w)a?
porka madona!
deca!
vprašam za 550W + 40W vi pa hops na Ijusa pacienta ker ne ve da rač v povprečju ne doseže 550W.
saj sem rekel, da je dobro imeti nekaj rezerve.
in tudi cene teh UPSov za home uporabo ne igrajo vloge ker so baš vsa nekje okrog 50-150-250EUR. jaz bi dal max 150EUR.
dobro. ste vi sirotinje? da raztmišljate in imate čas za teženje o 350W in ne 550W?
ker ni govora o 3500W vs. 5500W kar bi najbrž naneslo mal spremembe v fičnkih.
jaz baš sem sirotinja, ker živim na socialni. ampak en mesec bom pa stisnil in si kupil UPS, pa se jeb*** vi.
valda se nočem sprijaznit s tem da sem sirotinja. a baš se vi nočete odvadit teženja? ne? da smo pol mi težki. al' k(w)a?
porka madona!
deca!
BALAST ::
Ijus na splošnem računalniškem forumu ne pričakovat profesionalizma, kot ga lahko dobiš od prodajalca. Sam se potrudi pa najdi kak strokoven opis!
Nasploh so pa dopusti in se kurcaj raje na mlačno pivo, kot pa prerešetano S-T zasedbo.
Nasploh so pa dopusti in se kurcaj raje na mlačno pivo, kot pa prerešetano S-T zasedbo.
Joj in še vedno si ti tisti ki do nemilosti otresa...še vzdevek se ti poda.
Da odgovorim...1300VA UPS in če da ta ob prekinjeni omrežni napetosti iz sebe vsaj 780W pri priklopljeni obremenitvi 400W zadostuje za približno 15min, tako da je dovolj za kakeršenkoli backup. Verjetno si na mimovrste gledal TRUST UPS. Ne vem kakšna je kvaliteta trusta, jaz govorim o APC UPS napravi, ki sem si ga lastil.
Da odgovorim...1300VA UPS in če da ta ob prekinjeni omrežni napetosti iz sebe vsaj 780W pri priklopljeni obremenitvi 400W zadostuje za približno 15min, tako da je dovolj za kakeršenkoli backup. Verjetno si na mimovrste gledal TRUST UPS. Ne vem kakšna je kvaliteta trusta, jaz govorim o APC UPS napravi, ki sem si ga lastil.
dovoliš, da ti povem koliko komponent imam, da ne bo ispadlo: ponidil si mi dlan jaz sem ti vzel roko.?
Alen T 1978 je izjavil:
dovoliš, da ti povem koliko komponent imam, da ne bo ispadlo: ponidil si mi dlan jaz sem ti vzel roko.?
Že v prvem postu si sam naračunal 550W napajalnik in 40W monitor, kar naenkrat pa bi rad točne podatke? Naloži si Intel-ov program, ki sem ti ga dal v linku malo višje ki zelo dobro zračuna porabo TVOJEGA PC-ja+monitor. Če bo pa na UPS priklopljen še tiskalnik, modem, router, telefon, par USB naprav v PC-ju, ti pa obljubim da priklopna poraba ne bo prerasla 400W kar je pa identično mojemu izračunu.
sem pozabil, da si mi ti dal un link. sorry.
sem ga že inštaliral in po slabi uri kaže povprečno uporabo (win7, soulseek, utorrent, foobar2000, IE, outlook) 119,97W. estimated consumption je 120Wh.
lahko vprašam če stric Exceed ne bo jezen, kol'k' pride 150W+40W=prib=200W, recimo max. 250W za 5 minut? je 500VA dovolj? kolega pravi, da ima 500VA UPS zadevo in da ima P4 2.8HT, 1 disk in LCD monitor ter, da mu ta UPS lahko drži pokonc sistem dobrih 20 minut.
jaz bi potreboval samo toliko, da se sistem spravi v hibernacijo. torej kako minuto, dve. dobro, 5 mintd, da ne dlakocepim.
po izkušnjah lahko povem, da pri nas na Vranskem običajno nimamo elektrike, ko jo zmanjka, kakih 15 minut, 30 mit do ene ure se je že kdaj zgodilo. sej nima smisla delat takrat ker je najbrž nevarno. mislim, dobro, ne izivat hudiča. če useka in vrže elektriko ven, ti pač naj bi UPS rešil zadevo, lepo shraniš podatke ali hiberniraš sistem. pol pa UPS avtomatsko ugasne računalnik. dobro bi bilo potem vseeno še izklopit zadevo iz napajanja in kable kot so za LAN in podobno ven iztaknit.
ni zdej to: "ja imam gumene čizme, mogu da idem u oluju van u šumu!", "ja imam gumene čizme, mogu...",... pol pa BAM! u ključ od hiše! wtf si pol to naredu. // dobro, tko prispodobno.
sem ga že inštaliral in po slabi uri kaže povprečno uporabo (win7, soulseek, utorrent, foobar2000, IE, outlook) 119,97W. estimated consumption je 120Wh.
lahko vprašam če stric Exceed ne bo jezen, kol'k' pride 150W+40W=prib=200W, recimo max. 250W za 5 minut? je 500VA dovolj? kolega pravi, da ima 500VA UPS zadevo in da ima P4 2.8HT, 1 disk in LCD monitor ter, da mu ta UPS lahko drži pokonc sistem dobrih 20 minut.
jaz bi potreboval samo toliko, da se sistem spravi v hibernacijo. torej kako minuto, dve. dobro, 5 mintd, da ne dlakocepim.
po izkušnjah lahko povem, da pri nas na Vranskem običajno nimamo elektrike, ko jo zmanjka, kakih 15 minut, 30 mit do ene ure se je že kdaj zgodilo. sej nima smisla delat takrat ker je najbrž nevarno. mislim, dobro, ne izivat hudiča. če useka in vrže elektriko ven, ti pač naj bi UPS rešil zadevo, lepo shraniš podatke ali hiberniraš sistem. pol pa UPS avtomatsko ugasne računalnik. dobro bi bilo potem vseeno še izklopit zadevo iz napajanja in kable kot so za LAN in podobno ven iztaknit.
ni zdej to: "ja imam gumene čizme, mogu da idem u oluju van u šumu!", "ja imam gumene čizme, mogu...",... pol pa BAM! u ključ od hiše! wtf si pol to naredu. // dobro, tko prispodobno.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Alen T 1978 ()
ti posluš, tle na vranskem so prau vsi tko rahlo čudni.
pred parimi leti smo se sem preselil in najbrž imajo slab vpliv na novoprišle.
edina stavba ki mi je všeč je občina/pošta. vse ostalo je w. t. f. !
mamo pa zdraven poligon za vožnjo z avti. hehe.
pa kavarno v centru.
pred parimi leti smo se sem preselil in najbrž imajo slab vpliv na novoprišle.
edina stavba ki mi je všeč je občina/pošta. vse ostalo je w. t. f. !
mamo pa zdraven poligon za vožnjo z avti. hehe.
pa kavarno v centru.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | UPS - napajanje ob izpadu 220VOddelek: Kaj kupiti | 6645 (1920) | Argonavt |
» | Kateri UPS (do 50 eur) naj kupim?Oddelek: Pomoč in nasveti | 6981 (5781) | suhi |
» | Dvojni inverter 12 - 220 v avtomobilu - yes or no?Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 3219 (2792) | Primorec |
» | UPS in vodna črpalkaOddelek: Loža | 2795 (2499) | Pyr0Beast |
» | Kakšen in koliko močan UPS nabavit ??Oddelek: Kaj kupiti | 2820 (2800) | ender |