» »

Procesor over clip intel core i7 920

Procesor over clip intel core i7 920

Fanco42 ::

Imam:
Intel Core i7 920
6gb ram
Gigabyte ex58-ud5
system: W7 64

Imam pa zelo smešno težavo, temveč računalnik se mi vsake toliko časa ustavi, zamrzne,..

Če pred tem zalaufam task manager in ga spremljam do zamrznitve, vidim pri CPU Usage History over clip na vseh 8ih CPU-jih (zelena črta na grafikonu izgine iz grafikona) zato predvidevam da zamrzne zaradi over clipa procesorja.

Po tej napaki se sistem vzpostavi in deluje do naslednje zamrznitve.. in to se ponavlja v nedogled!!! Very Annoying!!

Ima mogoče kdo kakšno rešitev za ta problem? =)

Lonsarg ::

Besedo "over clip" prviš slišm lol. Pa sem zdaleč od tega, da bi bil laik...

Ugibam pa da ta "črta izgine" misliš, da gre uporaba CPUja do konca gor, torej da procesor neki dela, če je to tako, poglej katera aplikacija je tista, ki največ CPUja nuca.

Črta gre v peak over, over clip,.. na grafu se izriše popolnoma navpična črta izgine iz grafa in takoj zatem se spusti na normalno raven delovanja,.. (med tem časom pa zmrzne)

Pomoje ni aplikacija, temveč procesor fizično, ki sproža peak ovre oz. over clipe procesorskega delovanja.. :)

Upam da sva se razumela, bom še probal pripet kakšno slikco za boljše razumevanje (k sreči zmrzuje na cca 15min) ;)

Tole si poglej: =) upam da bo tole rešitev mojih težav.. :D

C1E - Enhanced Halt State "Whenever the OS executes the halt instruction, the CPU enters what is known as the halt state. Architecturally, what's going on in a halt state is the clock signal is shut off to the CPU for some period of time. With no clock signal, none of the logic in the chip will do anything and thus power consumption is reduced. Performance is also significantly reduced; however, the halt instruction isn't usually called during application usage, so the performance aspects of the halt state aren't very important.

The problem with the halt state is that it does nothing to reduce voltage, only current draw by stopping clocks from going to the CPU. Since Power varies linearly with both current and voltage (P = I * V), you're effectively only addressing half of the problem. The Enhanced Halt State, as Intel calls it, does two things: it reduces the clock speed of the CPU by decreasing the clock multiplier down to its minimum value (on the EE 965 series, that's 14x, or 2.8GHz), then reducing the voltage. The clock speed is reduced and then the voltage is dropped, to maintain stability.

Intel insists that the enhanced halt state is a significantly lower power state than the conventional halt state, thanks to the reduction in voltage in addition to the reduction in clock speed. While the standard halt state causes a linear reduction in power, Intel's enhanced halt state causes an exponential decrease in power, potentially offering better power savings than the standard halt state. The real world impact obviously depends on how idle your system happens to be."

Šel sem v Bios in videl da je C1E nastavljen na enabled, ni mi pa jasno kaj bo oz kaj se zgodi na hardweru če ga dam na Disabled.. ?? Anyone? :D

Zheegec ::

Procesor bo imel višjo porabo, ko ne bo obremenjen. To je en od power saving featurjev, jaz ga imam vedno vključenega, razen če se navija (overclocka).
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Aha, jest sem ga ravokar izklopil, mogoče pa rabi moj procesor več energije četudi ni overclockan, ali pač.. :)

Sedajle grem en špil zarolat k velik požre, pa še malce se bom zabaval zraven, pa da vidm če bo zaštekal..

Ponavad tut zašteka ko npr: predvaja musko iz winampa, ko delam v Premieru, igram igrce, ko ne delam nič, ko gledam filmčke na youtubu.. :/

Upam da bo tole pomagal..

Sporočim,..

Lonsarg ::

Jah lohk da je sfaliran procesor, čeprav procesorji so komponenta, ki redko pokvari. Lahko probaš poleg tega, da to izklopiš tudi downclockat, če bi to ustavilo štekanje.

Bolj verjetna je sicer software napake, a se to štekanje pojavla že takoj po namestitvi sistema?

cpu failure

cpu failure

Takole nekako izgleda tale zadevica..

Očitno tudi če c1e izklopm ne pomaga..

Hm ne vem,.. Bom moral ponovno namestit sistem v teh dneh,..

ModriN96 ::

predn se spravš use na nov nalagat mal pomisl o BIOS UPDATE...

Ej ModriN96 ti maš enak procesor in Plato, pa ti ne freeza? Ja sem updatal BIOS.. is the same..

Kaj pa OS? Win7 pro, ali karkoli drugega?

ModriN96 ::

dela od prvega dne do dons use tipitopi...sistem pa win 7 ultimate 32bit.

in jst u tvojmu primeru nebi kriviu strojne opreme ampak je neki z winsi narobe, kej točn loh ceu lajf ugotavlaš, tko da ja...dej vse na nov gor. magar dej iste winse sam druga kopija...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

speedfan info

Oddelek: Pomoč in nasveti
101027 (921) marc100
»

Razlika med procesorjem AMD Athlon in Sempron?

Oddelek: Pomoč in nasveti
141953 (1766) Blinder
»

ali imam quad q9300?

Oddelek: Strojna oprema
121910 (1539) gendale
»

E8600+ Gigabyte X48 DS4

Oddelek: Navijanje
383322 (2981) IvoJan
»

E6700 ali E6750