» »

Katero kvalitetno ročno svetilko kupiti?

Katero kvalitetno ročno svetilko kupiti?

Temo vidijo: vsi
««
221 / 318
»»

mare85slo ::

Včeraj in danes so tudi do mene prispeli dodatki za svetlobomete:

Litokala polnilec in AntiCoronaVirus dome-mask za FT03, da ne zboli slučajno iz lufta. V temi sveti "biohazard" zeleno... ---> kahla

Me je pa Vapcell buddy obvestu, da ne more poslat 14500 button-top, tko da čakam refund. Takle mamo :D

Super je, da polnilec deluje tudi kot powerbank.

Tsunamii ::

Ooo kje si kupil za FT03 diffuser ? Moram tudi sam enga nabavit ..

perci ::

kupiš throw lučko in potem daš nanjo difuzor :=)

Samael ::

Če gremo tako daleč, naredi stvar še bolj zanimivo, da ne ena ne druga ledica v FT03 lučki ni "throw" ledica :) Obe sta primernejši za flood lučke. Ves throw tu pride iz same konstrukcije in outputa :)

Zanimiva odločitev, glede na to, da v predhodniku Astrolux FT02 pa je solidna XHP35-HI throw ledica, ki najbrž ni kaj dražja, če sploh od xhp50.2, ki je v FT03. Pa da sst40 ima bolj throwy ekvivalent v poceni sst20 ledici :) Ah, kdo bi razumel kitajce ... :)

gregor ::

je pa zato na voljo poceni ;) FT03S z SBT90.2 ledico:

https://www.banggood.com/Astrolux-FT03S...

jaz sem se odločil za Noctigon K1, tako da te verzije FT03 ne potrebujem :)

perci ::

30 posto znižanje ohoho ;((

gregor ::

kje je 30% znižano?

tukaj je 89,99 usd:

http://budgetlightforum.com/node/70094

mare85slo ::

@Tsunamii: vzel sem na Aliexpressu - LINK Vendar ga trenutno ni na voljo.
Je pa na voljo na BG: LINK

@perci: ja, zakaj pa ne? Je neka dodana vrednost, ki je uporabna kot zasilna "lanterna/bakla". Na moje Olight pa direkt paše namiznoteniška žogca, spodaj spodrezana :)

taddeo ::

Danes prispel nov ponilec Skyrc3000 naročen iz nkon.Verzija zadnja hw v2.2 dva ventilatorja na plus polih dodatne "bunkice" kjer za določene celice ne potrebujes magnetkov..izboljšan bluetooth pripomore k temu, da se gibam po skoraj vseh prostorih hiše in deluje brez prekinitev..večja podpora različnih tipov baterij proti starejšim verzijam omenjenega polnilca.Trenutno imam dva polnilca Skyrc3000, ker sem pa starega po mojem neznanju brezglavo "uničil" sem enostavno naročil novega! Tale tipi na Nkon so pa res carji hmmmm..naročim silicon grease 25ml in dobim 5ml :-( jim javim za pomoto mi pošljejo po hitrem postopku 25ml ...dobim tracking skedenja itd..zrihtano v dveh urah kapo dol!

Pač če se kateremu zalušta Sky rc3000 ima nkon zadnje oz. najnovejše verzije.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: taddeo ()

koyotee ::

Meh, ko bo padel na 40€ mogoče :)
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

mat xxl ::

Kaj ima ta polnilec Skyrc3000 tako hudega, da je vreden 80 eur , pri kitajcih pa vse do 170 usd, je zlat noter ali, res me zanima?

Trenutno imam Litokala 500, kaj je torej ta tako boljši in kaj je poanta BT v tej napravi.

perci ::

@perci: ja, zakaj pa ne? Je neka dodana vrednost, ki je uporabna kot zasilna "lanterna/bakla".

Če imaš eno lučko.... Ne rečem. Tut nimam problema s tem, če komu paše, mi je pa malo smesno. Verjetno obstaja tudi namenski difuzor za blf gt lucko ampak meni bi bila aplikacije tega joke.

hunter01 ::

Meni je pa ta difuzor za FT03 tako neuporabno smešen, da ga enostavno moram kupit ... Malo bolj za res, Wuben E05 mi je ena izmed najboljših lučk, ki jih imam verjetno tudi zaradi difuzorja, ki je vedno na njej. Tako, da me res zanima kako se obnese FT03 za večerne sprehode s psom. Predvsem s stališča, da ne vsakemu sosedu, ki ga srečam oči iz jamic vrže, če mu nehote s FT03 posvetim :) Pustimo sedaj, da je FT03 že v osnovi popolnoma neprimerna za moje sprehode (naselje), ampak vsakič vzamem drugo lučko in tudi ta pride na vrsto :)

mare85slo ::

FT03 z difuzorjem je uporabna v prostoru le in samo tam. Bom sicer sprobal še zunaj, vendar če posvetim od svoje mize do hladilnika na turbo (nekje 6 metrov stran), je sicer dobro osvetljen, vendar izjemno razpršena svetloba. Difuzor sam je pa dokaj debel in posrka kar obilo svetlobe.

Tko, na prvo žogo review difuzorja :D

Tsunamii ::

Wuben E05 je res super. Upam,da bo se kaksen dober popust, da ubodem se za frende.
Hja..logicno ali ne ..marsikarj kupimo, kar nekaterim ni. Ampak who cares :D Obstaja ..ni drago in ker smo firbcni je to to :D

cypena ::

gregor je izjavil:

je pa zato na voljo poceni ;) FT03S z SBT90.2 ledico:

https://www.banggood.com/Astrolux-FT03S...



Ali je ta lučka vredna svojih 100eur v svojem razredu? Ima kdo kaj izkušenj z njo, jo uporablja?
Se mi zdi zanimiva, močan thrower in hkrati dokaj kompaktna, da gre v malo večji žep.
Recimo L6 je že kar malo nerodna za okol nosit, ker jo tudi v večji stegenski žep težko v celoti dobiš.
Me ta FT03S precej mika, da bi si jo omislil, zgleda orenk thrower.
Imam že Convoy L6 ampak se mi zdi, da je FT03s en korak dlje od L6 glede dosega snopa, katera je precej bolj flood kot FT03s, če se ne motim?
če seješ veter, boš po vsej verjetnosti požel vihar...
pa lep dan želim :)

b4d ::

Jaz bi raje Noctigon K1 vzel.
b4d.sablun.org

Aar2rk ::

Ahh, WubenE05... če ga že omenjate, moram takoj spet potarnat, ker že tako dolgo ni popusta, oziroma so ga celo dvignili s 30$ na 40$ in hkrati označili Sale...

nanoleet ::

Na banggoodu je zdajle 30$ s kodo BGE005.

Samael ::

cypena je izjavil:

gregor je izjavil:

je pa zato na voljo poceni ;) FT03S z SBT90.2 ledico:

https://www.banggood.com/Astrolux-FT03S...



Ali je ta lučka vredna svojih 100eur v svojem razredu?

Moje osebno mnenje je, da če nimaš eksplicitne rabe za točno takšno lučko, da jo ima smisel kupiti zgolj in samo z zbirateljskega stališča (oz. ker jo pač želiš in si lahko to privoščiš). Torej načeloma ... ne.
Astrolux ft03 sst40 za 30USD recimo je recimo v vseh pogledih super zadeva. Ima dober rang, ima dobro osvetlitev, itd ... in ta cel paket za borih 30USD. Čista zmaga. Zdaj pa, če dejansko misliš, da glede na svoje lastne potrebe kaj pridobiš s FT03S z SBT90.2, boš recimo s seboj nosil še nočno daljnogled, da boš videl kaj je 1km in več stran (kolikor na povsem odprtem pač boš...) potem je seveda za razmisliti. Za to, da jo boš dvakrat potegnil na plano in pokazal prijateljem pa najbrž ne. Sicer imam pa podobno mnenje tudi o Noctigon K1 :)
Vse kar je nad 50 USD ima po mojem smisel kupiti izključno, če to narekuje eksplicitna raba. Ali pa pač močna želja jo imeti :)
Sam bi recimo raje izbral Manker U22 II 1020M Thrower. Zakaj? Ker za pol manj denarja dobim vsaj takšno kvaliteto, če ne boljšo ... hkrati pa tudi tu dolžina koncentriranega snopa (kot edino, kar je namen teh treh lučk) še vedno krepko presega moje potrebe, pa v končni fazi tudi zmogljivost mojih oči :)
Pa ne me narobe razumeti. Vse tri lučke so povsem ok. Le da je večinoma (to ve vsakdo pri sebi) nakup le teh podoben, kot če kupiš mega terenca za nakup špecerije. Ampak eni imamo radi terence, nič narobe s tem :)

taddeo ::

Lepo napisano in se strinjam :-) na mojem seznamu je bila tudi FT03S (imam verzijo sst40) ampak po nekem video posnetku na yt ni toliko boljša in impresivna proti sst40, kot sem sprva mislil.Tudi nekaj ne štima z to lučko nevem pa kaj..sem pozabil debate na tujih forumih.

Manker u22 ll mi je še vedno mamljiv in mi deluje večji "magnet" proti ft03s.Lahko naročiš na Amazon.de ali pa iz neke nemške strani za okoli 80eur verjetno v kompletu z 21700 vložkom.Dostava pa je nekah dneh. Jaz bi se odločal med Noctigon k1 in Manker u22 ll če gre za vložek do 100 eur.


@Samuel
Torej je lahko domet lučke npr.3km ampak od nekje 1000m dobiš občutek, da več ne osvetli...to pomeni, da za večje razdalje potrebuješ daljnogled ?

Samael ::

@Samuel je nekdo drugi na tem forumu :P To omenjam zato, ker se je človek s tem nickom večino časa jezil in ozmerjal druge :P Da me ne bi slučajno kdo zamenjal z njim - jaz se jezim zgolj občasno :P

Jaz imam že prej občutek, da lučke ne svetijo tako daleč, kot so deklarirane, ker preprosto ne vidiš "konca" snopa, razen če le ta zadane steno kakšnega bloka, večje hiše, itd ... ko dejansko vidiš, da je osvetljeno. Poleg tega pri throwerjih rabiš odprto okolje. Mogoče to prav pride komu, kaj vem ... tu je nekaj jadralcev? Mogoče vam?
V hribih, gozdovih ob vseh naravnih ovirah pa prav gotovo ne :)
Pa tudi teža/velikost pri hikingu, ko ti je vsaka ekstra stvar v nahrbtniku odveč, ni najprimernejša glede na to, kaj vse že zmorejo danes precej manjše/lažje lučke.

Manker u22 ll, če bom naročil, bom direkt z njihove strani za $54.95. Potem imaš pa na nkonu odlični Samsung in Molicel 21700 bateriji za precej soliden denar. Če pride lučka skozi brez carinske pošte bo torej pod 50 eur, če ne pa še kakšnih 20 eur več (ddv + stroški postopka). Doslej mi skozi brez carinske pošte ni prišla samo velika Convoy L6.

perci ::

Za jadranje sta L6 ali Ft03 sst40 več kot dovolj.

Zadnjič sem ponoči med jadranjem na kakšnih 150m večkrat osvetlil plavajočo hiško na eni izmed ribogojnic pri pasmanu. Očitno jim ni bilo všeč, ker mi je nazaj spustil par sekund močnega stroboskopa.

damirj79 ::

mat xxl je izjavil:

Kaj ima ta polnilec Skyrc3000 tako hudega, da je vreden 80 eur , pri kitajcih pa vse do 170 usd, je zlat noter ali, res me zanima?

Trenutno imam Litokala 500, kaj je torej ta tako boljši in kaj je poanta BT v tej napravi.


Pravilnejše polnjenje baterij.

hunter01 ::

perci je izjavil:

Za jadranje sta L6 ali Ft03 sst40 več kot dovolj.


Tudi sam sem istega mnenja. Kljub temu da je ponoči na morju veliko odprtega prostora, ni neke uporabne vrednosti svetit ne vem kako daleč, še sploh ker s tem lahko koga zavedeš oz v času GPSov bi rekel bolj zmedeš :)

Sam sem menil, da bi zelo dolg snop pomagal pri nočnem iskanju boj, kar se je izkazalo za napačno, saj so sami odsevniki na bojah tako majhni, da vidiš odsev šele na 50-100m. Tako L6 kot FT03 SST40 sta se tukaj za moj okus izkazala zelo podobno uporabne.

bmwwww ::

Narocil Manker u22 ii osram ledica. Upam da bo kaj prida ;-)

xgeorgex ::

kumer je izjavil:

xgeorgex je izjavil:

Kupil Astrolux(R) FT03 SST40... Ktero baterijo priporočate zanjo?


na to vprašanje je prijazen @Samael odgovoril že 10x ali več, če pogledaš nekaj zadnjih strani boš sigurno našel odgovor

če pa uporabiš google iskalnik pa npr dobiš tole:

https://slo-tech.com/forum/t425393/p655...



Naročil, hvala za pomoč...

daki1 ::

Ali lahko priporočate kak LED reflektor akumulatorski? Seveda poceni in kolikor toliko soliden. Ne rabi imet kaksnih posebnih stojal oz kaj podobnega. Bi ga v garaži občasno rabil, ker nimam elektrike.

barakus ::

daki1 je izjavil:

Ali lahko priporočate kak LED reflektor akumulatorski? Seveda poceni in kolikor toliko soliden. Ne rabi imet kaksnih posebnih stojal oz kaj podobnega. Bi ga v garaži občasno rabil, ker nimam elektrike.



Tudi sam sem iskal kaj podobnega ampak nisem nasel nicesar zanimivega iz kitajske.

cypena ::

Samael je izjavil:

cypena je izjavil:

gregor je izjavil:

je pa zato na voljo poceni ;) FT03S z SBT90.2 ledico:

https://www.banggood.com/Astrolux-FT03S...



Ali je ta lučka vredna svojih 100eur v svojem razredu?

Moje osebno mnenje je, da če nimaš eksplicitne rabe za točno takšno lučko, da jo ima smisel kupiti zgolj in samo z zbirateljskega stališča (oz. ker jo pač želiš in si lahko to privoščiš). Torej načeloma ... ne.
Astrolux ft03 sst40 za 30USD recimo je recimo v vseh pogledih super zadeva. Ima dober rang, ima dobro osvetlitev, itd ... in ta cel paket za borih 30USD. Čista zmaga. Zdaj pa, če dejansko misliš, da glede na svoje lastne potrebe kaj pridobiš s FT03S z SBT90.2, boš recimo s seboj nosil še nočno daljnogled, da boš videl kaj je 1km in več stran (kolikor na povsem odprtem pač boš...) potem je seveda za razmisliti. Za to, da jo boš dvakrat potegnil na plano in pokazal prijateljem pa najbrž ne. Sicer imam pa podobno mnenje tudi o Noctigon K1 :)
Vse kar je nad 50 USD ima po mojem smisel kupiti izključno, če to narekuje eksplicitna raba. Ali pa pač močna želja jo imeti :)
Sam bi recimo raje izbral Manker U22 II 1020M Thrower. Zakaj? Ker za pol manj denarja dobim vsaj takšno kvaliteto, če ne boljšo ... hkrati pa tudi tu dolžina koncentriranega snopa (kot edino, kar je namen teh treh lučk) še vedno krepko presega moje potrebe, pa v končni fazi tudi zmogljivost mojih oči :)
Pa ne me narobe razumeti. Vse tri lučke so povsem ok. Le da je večinoma (to ve vsakdo pri sebi) nakup le teh podoben, kot če kupiš mega terenca za nakup špecerije. Ampak eni imamo radi terence, nič narobe s tem :)


Samael, hvala za izčrpen odgovor.
Neke redne potrebe po taki lučki nimam, mi je pa padla v oko :)
Bom še malo preštudiral in prespal zadevo.
Hvala tudi za vse ostale predloge.
če seješ veter, boš po vsej verjetnosti požel vihar...
pa lep dan želim :)

Vesoljc ::

no, po nekaj mesecih sledenja sem tudi sam "popustil" ter se zadeve lotil malo bolj kot samo AA in AAA :)


Astrolux EC01
Nitecore UM4
Samsung INR21700-50E 5000mAh - 10A
Samsung INR21700-40T 4000mAh - 35A
Samsung INR18650-30Q 3000mAh - 15A

zdej pa spremljam in iscem se eno thrower zadevco
Abnormal behavior of abnormal brain makes me normal...

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: Vesoljc ()

VIP58 ::

barakus je izjavil:

daki1 je izjavil:

Ali lahko priporočate kak LED reflektor akumulatorski? Seveda poceni in kolikor toliko soliden. Ne rabi imet kaksnih posebnih stojal oz kaj podobnega. Bi ga v garaži občasno rabil, ker nimam elektrike.



Tudi sam sem iskal kaj podobnega ampak nisem nasel nicesar zanimivega iz kitajske.


Jaz občasno uporabljam tega
Ni ne vem kaj, ampak opravi svoje delo. Menda se ga da uporabit tudi kot powerbank, nisem še probal.



Imaš še na BG nekaj ponudbe...na aliju pa sploh
So pa teli reflektorji bolj za lokalno razsvetljavo, tako da ni preveč za pričakovat, kljub navedenim W.
Too much of everything is just enough.

barakus ::

Jap, jaz sem iskal nekaj za razsvetlit manjse igrisce za kako odbojko / kosarko ponoci ampak nisem nasel nicesar z dobrim razmerjem med ceno in svetilnostjo.

RockyS ::

Za lučko iščem "tripod screw", mogoče kdo ve kje pri nam se da dobiti take z zanko?
https://www.amazon.de/dp/B071QYTH37/ref...

RockyS ::

Aja, iščem pa v fizičnih trgovinah, ker rabima do petka.

b4d ::

Kaksna foto trgovina? Sicer pa gres v kaksno trgovino za dom, pa vzames primeren vijak, ce rabis za silo dokler ne narocis kje drugje?
b4d.sablun.org

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: b4d ()

gregor ::

Vesoljc je izjavil:

no, po nekaj mesecih sledenja sem tudi sam "popustil" ter se zadeve lotil malo bolj kot samo AA in AAA :)

Astrolux EC01
Nitecore UM4
Samsung INR21700-50E 5000mAh - 10A
Samsung INR21700-40T 4000mAh - 35A
Samsung INR18650-30Q 3000mAh - 15A

zdej pa spremljam in iscem se eno thrower zadevco


čestitam

za throw pa seveda nabavi astrolux ft03 z sst40 ledico

https://www.banggood.com/search/ft03.ht...



tako, da boš imel astrolux komplet :)

če pa iščeš kaj cenejšega pa npr. convoy c8 ali convoy c8+...

LP

gregor ::

če morda kdo potrebuje kodo za EC01 :)

https://www.banggood.com/Astrolux-EC01-...

KODA: FTEC01 -> 24 USD + 2 USD POŠTA = 26 USD



ceneje kot 24 usd ta lučka še ni bila :)

----------

če morda kdo potrebuej FT03 :)

https://www.banggood.com/Astrolux-FT03-...

KODA: F03B -> 30 USD + 2 USD POŠTA = 32 USD



LP

Furbo ::

A je kaj pametnega in na zalogi v EU?
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

Vesoljc ::

gregor je izjavil:


če morda kdo potrebuej FT03 :)

https://www.banggood.com/Astrolux-FT03-...

KODA: F03B -> 30 USD + 2 USD POŠTA = 32 USD



LP


hvala
Abnormal behavior of abnormal brain makes me normal...

gregor ::

ne pozabi na torbico:

https://www.banggood.com/Astrolux-Flash...

imaš pa v flash sale tudi:

[Stainless Steel Ring] Astrolux(R) FT03 SST40
https://www.banggood.com/Astrolux-FT03-...

37 usd

LP

lubej1 ::

Samael, to pa je za tebe:

LUMINTOP TOOL AA 2.0 TI (TITANIUM) review
https://1lumen.com/14500-aa-reviews/lum...

Samael ::

Prej za tiste, ki bi jo imeli, pa je še nimate ;-)

VIP58 ::

barakus je izjavil:

Jap, jaz sem iskal nekaj za razsvetlit manjse igrisce za kako odbojko / kosarko ponoci ampak nisem nasel nicesar z dobrim razmerjem med ceno in svetilnostjo.


To res ne bo lahko najti. Hitra (draga) rešitev: generator in par reflektorjev. Cenejša rešitev: 2x Convoy L6.
Seveda ob predpostavki, da moraš tudi elektriko prinesti s seboj.
Too much of everything is just enough.

VIP58 ::

@Vesoljc
Za FT03 rabiš 26650 baterijo, 21700 dolgoročno niso ravno priporočljive.
Vidim da imaš naseznamu baterij Samsung INR21700-50E 5000mAh - 10A, za EC01 prešvoh, za kakšno 21700 lučko z SST40 bo pa čisto v redu. Poglej pri Convoyu za kakšno M21A, M21c, L21...
Nekaj izbire je pa še tukaj
Too much of everything is just enough.

FireSnake ::

FT03S preko 100EUR? :P
Kam to gre ...
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

bmwwww ::

Vesoljc je izjavil:

no, po nekaj mesecih sledenja sem tudi sam "popustil" ter se zadeve lotil malo bolj kot samo AA in AAA :)


Astrolux EC01
Nitecore UM4
Samsung INR21700-50E 5000mAh - 10A
Samsung INR21700-40T 4000mAh - 35A
Samsung INR18650-30Q 3000mAh - 15A

zdej pa spremljam in iscem se eno thrower zadevco


Kolk veliko throw pa isces? Imam lumintop gt mini pa sem probal pa po google maps meril je blo 330metrov, pa bi se slo menda.
Narocil in cakam manker u22 II osram ledica

3dpt ::



če morda kdo potrebuej FT03 :)

https://www.banggood.com/Astrolux-FT03-...

KODA: F03B -> 30 USD + 2 USD POŠTA = 32 USD



LP


Je smiselno izbrat EU priority line, 7-15 dni, ki je postnina za 2$ drazja. Ali pomeni da bo dejansko kaj hitreje prisla in brez morebitnih dodatnih stroškov? Verjetno pa ne pomeni, da je na zalogi v eu?

Modro/crna je zelo zanimiva kombinacija in me ravno zato mika, da jo naročim.

Kaj pa ft03 z XHP50.2? Je smiselno izbrat?

Crno barvo se dobi iz uk s poštnino za 35,50$, ce koga zanima
https://banggood.app.link/iEme3uW2y4

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: 3dpt ()

barakus ::

VIP58 je izjavil:

barakus je izjavil:

Jap, jaz sem iskal nekaj za razsvetlit manjse igrisce za kako odbojko / kosarko ponoci ampak nisem nasel nicesar z dobrim razmerjem med ceno in svetilnostjo.


To res ne bo lahko najti. Hitra (draga) rešitev: generator in par reflektorjev. Cenejša rešitev: 2x Convoy L6.
Seveda ob predpostavki, da moraš tudi elektriko prinesti s seboj.



Elektrika je na voljo, problem je najti kaksna dobra svetila ki uporabljajo ucinkovite LEDice in kjer faktor cena materiala proti cena cele zadeve v kitu ni 10x in vec. Takoj ko je kak reflektor z vsaj 10 emitterji je cena ze 100EUR in vec, kar se mi ne zdi upraviceno.

Samael ::

Kaj pa te zadeve iz Merkurja naprimer?

Za tole reč LED ZUNANJI REFLEKTOR OSRAM 50W ENDURA FLOOD DG 31,49 € naprimer piše 4000lm flood svetlobe, predvidevam, da v tem primeru ne gre za kakšen turbo, kot ga poznamo iz kitajskih ročnih svetilk, ampak dejansko uporabne svetlobe.
Tudi ostala specifikacija (topla svetloba, energijski razred ...) je videti vzpodbudna.
««
221 / 318
»»