» »

Katero kvalitetno ročno svetilko kupiti?

Katero kvalitetno ročno svetilko kupiti?

Temo vidijo: vsi
««
158 / 328
»»

Samael ::

Tsunamii je izjavil:

Samael je izjavil:

Tsunamii je izjavil:

Perci kaj ni Xt12s floodka ?

Sicer nisem Perci, ampak ne ni floodka :) Klarus XT12S ima CREE XHP35 HI D4 ledico, namenjeno throwu (deklarirano cca 400m).

XHP35 HI = High-Intensity LED. Throw :)
XHP35 HD = High-Density LED. Flood.

ee hvala ! Sem spregledal 8-) Potem moram drugam pogledat za kaksno XHP HD ledico..kaksno priporočilo ?

Klarus XT2CR je fantastična :) Če jo dobiš seveda za zmerno ceno (pod 50 eur - kar bo težka).
Sicer je pa vsaka običajna lučka s standardno XML2 ledico tudi načeloma flood lučka. Recimo Sofirn-ove za kakšnih 15USD so kar ok.

hunter01 ::

Klarus XT12S in Klarus XT12GT imata isto ledico CREE XHP35 HI? Kaj je bistvena razlika? Če je sploh?

Tsunamii ::

Samael je izjavil:

Tsunamii je izjavil:

Samael je izjavil:

Tsunamii je izjavil:

Perci kaj ni Xt12s floodka ?

Sicer nisem Perci, ampak ne ni floodka :) Klarus XT12S ima CREE XHP35 HI D4 ledico, namenjeno throwu (deklarirano cca 400m).

XHP35 HI = High-Intensity LED. Throw :)
XHP35 HD = High-Density LED. Flood.

ee hvala ! Sem spregledal 8-) Potem moram drugam pogledat za kaksno XHP HD ledico..kaksno priporočilo ?

Klarus XT2CR je fantastična :) Če jo dobiš seveda za zmerno ceno (pod 50 eur - kar bo težka).
Sicer je pa vsaka običajna lučka s standardno XML2 ledico tudi načeloma flood lučka. Recimo Sofirn-ove za kakšnih 15USD so kar ok.

Oho. Tole Klarus XTcCR pa bom ubodel :D Sam da kaksen popust pade na 50€ .

hunter01 je izjavil:

Klarus XT12S in Klarus XT12GT imata isto ledico CREE XHP35 HI? Kaj je bistvena razlika? Če je sploh?

Razlike so, ampak jaz jih ne bi imenoval bistvene :)
XT12S je malenkost novejša in kompaktnejša od XT12GT. Zaradi malenkost manjše glave in teže pride lažje v žep, ima pa zato posledično tudi nekoliko manjši throw. Kot pravim, nič bistvenega, samo stvar osebne preference in potreb.
Potem je pa, da je zmeda še večja tu tudi XT11GT ... ampak komot sam pogooglaš in prebereš specifikacijo vsake ;-) Ali pa... evo:

Moj favorit tu je XT12S, ampak kot pravim, ni nekih bistvenih razlik, stvar osebne preference. Vse so ok.

perci ::

Men je xt12s tako fino ravnotežje. 11gt ima sicer kak lumen več, ampak ne vem, koliko res pride do izraza.

gregor ::

če je pomembben flood, potem je tudi ta lučka lahko zanimiva, pa še ni pretirano draga:

Utorch C8F 3500lm Triple Reflector Tactical LED Flashlight - BLACK
https://www.gearbest.com/led-flashlight...

$ 24.99 code: LightDeal7

bi pa naj bila ista kot sofirn c8f, sofirn je oem proizvajalec za utorch, vsaj tako sem prebral na BLF

https://www.aliexpress.com/store/produc...

LP

Aar2rk ::

perci je izjavil:

hunter, a ves, da mi iz BG se vedno niso poslali q8. vprasanje kdaj bo to.

samael, jst imam buttonless liitokala 26650 crne in lepo dela brez bunkic.

od klarusk sem bil jaz navdusen nad xt12s, ki se jo dobi za 50 ojro. tudi kolegu sem jo zrihtal za na jadrnico - L6 mu je bila tumač

Bangood je čisto zaštekal, meni še vedno niso poslali ne Q8 ne KlarusXT12S (out of stock, za Klarus so vsaj sporočili, da bo 20.12., za Q8 pa niti vejo ne, samo prodajajo jih pa še)

matobeli ::

Skilhunt H03 za 25€ če bi kdo želel, mene skoraj malo mika ker mi je všeč tale "L" dizajn https://slo-tech.com/forum/t719943/p614...

hunter01 ::

No, Gearbest so me pa presenetili. 26.11. naročeno, včeraj me je čakalo na pošti in če tracking information ne laže, je bilo že 8.12. pri nas na carini obdelano. Kar pomeni, da je še pošta v Sloveniji 5 dni paket dostavljala iz enega dela Lj do drugega dela Lj... Mimogrede iz HongKonga do Slovenije je pa 6 dni minilo :)

pierch ::

matobeli je izjavil:

Skilhunt H03 za 25€ če bi kdo želel, mene skoraj malo mika ker mi je všeč tale "L" dizajn https://slo-tech.com/forum/t719943/p614...

Definitivno jo lahko priporočam.
Pierch

pierch je izjavil:

matobeli je izjavil:

zelo praktična z magnetom, da ti sveti dol, tudi v roki sploh ni tako čudno jo držat, v bistvu še lažje, kot čelka pa tudi odlično sveti (petzl 3xAAA je max kot skilhunt pri srednji nastavitvi).

pierch je izjavil:

matobeli je izjavil:

Mam pa tud slabe izkušnje z Skilhunt, H02 je mrknila po kakšne pol leta, nekih rezervnih delov ni.
Je bila pa moja najljubša in največ uporabljana.

gregor ::

Skilhunt H03 LED Headlamp - BLACK H03 NEUTRAL WHITE

https://www.gearbest.com/led-flashlight...

$ 23.99 : GBAFFYL201

a še eno? ne dovolj je blo.

barakus ::

Jaz pa iščem svetilko čim bolj podobno Skilhunt H03 ali H02 pa da ima usb type-c port za polnjenje. Je kdo zaseldil kaj takega?

sploh se nisem videl lucke z usb c polnjenjem.

VIP58 ::

@barakus,
USB C čelka, vso srečo, enkrat sem jo po naključju zasledil:
https://www.aliexpress.com/item/M3-Pro-...

Tudi pri ročnih ni posebne izbire:
https://www.aliexpress.com/store/produc...
Too much of everything is just enough.

Brainstorm ::

Petzl Myobelt XP šel rakom žvižgat, tako da sem naročil skilhunta H03 za 21.90EUR s poštnino.
Samo strele v hribih pa kovinski skilhunt verjetno bolj vleče na sebe, kot pa plastičen petzl.

Zgodovina sprememb…

Kupi kako nitecore plastično čelko, če te strele skrbijo.

Če je za verjeti ljudem na tem forumu https://www.mountainproject.com/forum/t... je prav vseeno.

Metal does not attract lightning, at least not in the way some people think.

Extreme air currents, up drafts and such, create an enormous pools of negative charge in the sky. Think of a pool the size of football stadiium, or much, much larger. This giant negative pool acts like a gigantic "magnet", pulling on positive charges all around it in attempt to equalize. It is pulling on the air and clouds nearby and on the earth nearby. Now, pools of positive charge are building nearby, in the clouds, in the ground. These giant pools of opposite charges are pulling on each other. Sometimes, the nearby positive pool in the cloud wins and you get cloud to cloud lightning. For the discussion, cloud to ground is most important.

So, as this giant pool grows in the ground, it is seeking the giant pool in the sky. The two are pulling on each other. The charge in the ground is moving upward and seeking to get closer to the pool in the sky. It will move through the ground to higher areas generally speaking, tall buildings, mountain tops, trees, etc. Think of stalactites and stalagmites growing toward each other, but very quickly.

On the scale of things, your tiny carabiners mean nothing. Same goes for you rope. But, if you have the misfortune to be standing on that massive pool of positive charge, a wet rope may play a tiny role in conducting some of this massive charge. If you really have the misfortune that these charges find you to be the closest and best path, as the charge goes through you, any metal will carry some charge more easily. But, the metal on you did not attract the lightning. Anything it passed through will get super heated. Water on you will boil instantly and sort of explode. Your cloths and shoes may get blown off. You are fucked at this point.

Rubber shoes will help a tiny bit by putting an insulator between you and the ground. Touching the ground or rock with any other part of your body negates this, though.

Best to avoid the situation in the first place.

Btw, copper is a better conductor than aluminum, aluminum is a better than steel.

koyotee ::

perci je izjavil:

Kupi kako nitecore plastično čelko, če te strele skrbijo.

Še bolje pa je, da ne hodiš v hribe ko je slabo vreme :))
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

Brainstorm ::

Lightning is not attracted to metal it is attracted to the highest thing it can strike. Certainly some metals are more conductive but it will not attract.
Ok se tolažim, da ima strela rajši visoko frizuro, čelado ali plešo, kot pa svetilko na čelu.:D
Drugače pa itak, da nimaš kaj v hribih delat v slabem vremenu, samo včasih te pa zna na hitro presenetit kakšna visokogorska nevihta, tako da svetilka mora biti zmeraj del obvezne opreme v nahrbtniku.

Če potrebuje kdo soliden polnilec, XTAR VC4 ta moment samo US$15.69 na BG

impre ::

Se da sploh spreminjati tok?

koyotee ::

impre je izjavil:

Se da sploh spreminjati tok?

4x 0,5 ali 2x 1A
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

Če uporabljaš "tamale" baterije ni ravno idealen, sicer je pa za to ceno kar soliden. Sam ga ne uporabljam kaj dosti, ker za mojo uporabo (več polnim baterije manjšega formata) bolj prav pridejo polnilci, ki zmorejo tudi manj mAh.

Samael je izjavil:

500mA pomeni, da bodo baterije manjšega formata (AAA/10440) pri polnjenju pod večjo obremenitvijo in pregrevanjem, kar ni najbolj zdravo za baterijo in vpliva na življensko dobo baterije. Načeloma naj se ne bi zgodilo nič drastičnega, le življenska doba baterije bo krajša.
Jaz običajno polnim AAA/10440/AA/14500 baterije na 300mAh, ker sem prelen, da bi ven vlačil Nitecore D4 za 150mAh.

Saj zato sem vrašal, ker tudi sam polnim največ AAA, AA in 14500 baterije.
Nikjer v reviewih pa nisem zasledil...
Kateri bi pa bil primeren, pa da ni predrag?

Liitokala lii 500, če ga dobiš za kakšnih 16 USD z adapterjem (min 300mAh)
Nitecore D4, če ga dobiš za kakšnih 21 USD (min 150mAh)
Opus BT - C3100 V2.2, če ga dobiš, kaj vem... za nekih 26USD (min 200mAh)
Zanflare C4, če ga dobiš za nekih 24USD (min 300mAh)

Vsi ti polnilci, vključno z xtar-om zgoraj, so malce starejši modeli in primerno temu cena, vendar delo še vedno opravijo solidno. Nitecore D4 je najbrž najbolj natančen in solidno narejen, hkrati pa tudi najbolj počasen (750mAh max, če se prav spomnim), če filaš večje formate baterij. Ostali trije so "sodobnejši" in zmorejo 1A (ali v nekaterih primerih več) na slot.

Hvala.
Sedaj imam prastarega Nitecore i4 in dokler ne dobim katerega od zgoraj omenjenih ugodno, bom pač na tem polnil po 4 hkrati, da bo manjši tok (4x375mAh se mi zdi)... Tako tudi sedaj delam, če je le šansa.

Če koga že matra ker cel teden ni nič naročil, spet je Zanflare F1 v akciji, ni neki baš, je pa za več komadov -> 11.5€ z MC tečajem.
https://slo-tech.com/forum/t719943/p615...

FireSnake ::

perci je izjavil:

sploh se nisem videl lucke z usb c polnjenjem.

V tej temi išči malo nazaj ... je bila ena objavljena.

Edit: sem šel gledat:
http://www.wubenlight.com/product/1032
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: FireSnake ()

Če sem pred par dnevi tarnal nad še vedno neposlanimi Q8 in KlarusXT12GT, so me včeraj pošteno presenetile dostavljene Zanflare F1, naročene 1.12., preko dostave DPD, ne Pošte (doplačal EU Express).

Jst sem svojo Q8 naročil 28.11. še vedno ni poslana. Nateguni jedni.

jap, Q8 se pa ne premakne...tudi moja 28.11. So pa zato konkno poslali KlarusXT12, od 4.12.

perci je izjavil:

Jst sem svojo Q8 naročil 28.11. še vedno ni poslana. Nateguni jedni.

Mogoče niti ni krivda GBja ali BGja, al kje si jo že naročil, čeprav seveda je njihova odgovornost. Precej mogoče, da je v čakalni vrsti pri Sofirnu še, ki se zdaj posvečajo svoji BLF Q8 :) Verjetno bi prej dobil novo XPL HI sofirn Q8 verzijo direkt of Sofirna :p

hehe, krivda je seveda na BG, vzrok pa verjetno je pri Sofirnu ali Thorfire al komurkoli že. Ampak, moti me, da kar prestavljajo roke...in potem res ne veš ali bo prišlo čez dva meseca ali čez pol leta.

Sej na GB imam tudi dve naročili (malo večji), pa isto prestavljajo roke.

Nateguni pač. Smo pripravljeni tolerirat, čeprav prav dolgo pa tudi ne bom več čakal preden zahtevam refund.

mp5 ::

Ali ima kdo izkušnje z 18650 baterijami, ki se polnijo direktno z micro USB?

Primer: Nitecore NL1834R 3400mAh 18650 Battery

V Sloveniji prodajajo od firme Kraftmax in Fenix. Prvič slišim za firmo Kraftmax. A je vredu?

Katere pa vi priporočate? Hvala

Konlov ::

Kera varijanta bi pa bila, da je skozi v chargerju (usb npr) in ko jo vzameš, je polna. Lahko tudi te tadrage nitecore?

@mp5, večina tu smo bolj ziheraši in raje kot čipu na bateriji zaupamo polnilcu. Tisto je verjetno čisto Ok baterija itd ... ampak se iz nekega razloga vseeno bolj zanesemo na polnilec.

@Konlov, mislim, da ni razloga, da bi bila baterija celo leto v polnilcu. Litijeve baterije se samo-praznijo zelo počasi. Tako, če rečem ilustrativno iz glave (nisem šel gledati točne podatke), se v enem mesecu izprazni 1 do 2% baterije.
Hkrati pa tudi vsak polnilec enkrat, ko prekine filanje polne baterije, ne bo ponovno samo od sebe zagnal polnjenje, ko se bo baterija nekoliko izpraznila.

Nitecore nima svojih baterij. To so običajno repacki kakšnih samsungovih ali pa sanyo/panasonic baterij.

Samael je izjavil:

@Konlov, mislim, da ni razloga, da bi bila baterija celo leto v polnilcu. Litijeve baterije se samo-praznijo zelo počasi. Tako, če rečem ilustrativno iz glave (nisem šel gledati točne podatke), se v enem mesecu izprazni 1 do 2% baterije.
Hkrati pa tudi vsak polnilec enkrat, ko prekine filanje polne baterije, ne bo ponovno samo od sebe zagnal polnjenje, ko se bo baterija nekoliko izpraznila.

Nitecore nima svojih baterij. To so običajno repacki kakšnih samsungovih ali pa sanyo/panasonic baterij.

Kateri combo potem predlagaš za home uporabo, da ko rabiš, ne prekine po 2 minutah in da bo polnenje uporabno/ varno. Ko prebiram tole temo se človek še baterijo boji kupiti.
Torej svetilka + baterija + polnenje (polnilec ali USB ali...) Do cca 50€

Samael je izjavil:

@mp5, večina tu smo bolj ziheraši in raje kot čipu na bateriji zaupamo polnilcu. Tisto je verjetno čisto Ok baterija itd ... ampak se iz nekega razloga vseeno bolj zanesemo na polnilec.

Tudi jaz uporabljam polnilec, vendar bi rad imel eno z micro priklopom, da jo lahko priklopim na power bank. Ker nisem neki poznavalec, bi rad, v izogib morebitnim težavam, kupil kvalitetno baterijo.

Konlov je izjavil:

Kateri combo potem predlagaš za home uporabo, da ko rabiš, ne prekine po 2 minutah in da bo polnenje uporabno/ varno. Ko prebiram tole temo se človek še baterijo boji kupiti.
Torej svetilka + baterija + polnenje (polnilec ali USB ali...) Do cca 50EUR

Tega je tako velika... cela ta tema je en velik predlog. POnavadi gremo za dobrimi trenutnimi deali. Predlagam, da pobrskaš zadnjih 5 strani, pa boš že bližje odgovoru. Komot se lahko izogneš glomaznim, velikim svetilkam na več baterij in kupiš kaj kakovostnega na eno 18650 ali ce manjšo 14500 baterijo.
No, malce pobrskaj zadnjih par strani, pa če ti bo padlo kaj v oko, vprašaj, pa ti bomo najbrž znali svetovati.

mp5 je izjavil:

Tudi jaz uporabljam polnilec, vendar bi rad imel eno z micro priklopom, da jo lahko priklopim na power bank. Ker nisem neki poznavalec, bi rad, v izogib morebitnim težavam, kupil kvalitetno baterijo.

Ja, potem je kaj v smislu omenjene Nitecore baterije kar ustrezno. Pa tudi dokaj drago. Poglej tudi če najdeš kaj od Klarusa - vem, da so imeli vedno kakovostne repacke, pa tudi nekaj usb recharging baterij.
Druga, cenejša opcija je, da imaš kakšno lučko z USB filanjem, ki jo ravno tako priklopiš na powerbank. Naprimer kakšno Eagle Eye X2R ali Zanflare F1 se da občasno dobiti ceneje ali pa podobno ($15USD), kot pa stane takšna baterija.
Najcenejša opcija so pa tisti mini valjasti USB 1x 18650 powerbank polnilci za kaksen 1 do 2 USD na gearbestu. Pa še v obe smeri deluje. Nafilaš baterijo ali obratno jo uporabiš kot powerbank.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Samael ()

Kaj pa vem. Tale potem? link
Ali bo ta polnilec tudi za baterije iz mercatorja ali bo treba točno prav posebne kupovat?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Konlov ()

Ta svetilka je seveda narejena samo za en tip baterije ki je ne moreš kupit v merkatorju. Li-ion 18650, polneš pa potem preko USBja, kar v praksi pomeni da rabiš samo en akumulator ki je stalno v lučki in je čisto dovolj za vse zadeve.

Tole, kar si linkal je precej kakovostna, pa tudi draga lučka. Mislim, da se jo te dni na Banggoodu ali Gearbestu v akciji (neke kode so naokoli) dobi za kaksnih 15USD ceneje. Precej uredu baterijo dobiš že tu zraven s to lučko, pa polnilca ne rabiš, je že vgrajen v to lučko.

Tule je še nekaj primerov ostalih Klarusovih lučk, ki se jih te dni dobi za nekih 55USD.

Samael je izjavil:

hunter01 je izjavil:

Razlike so, ampak jaz jih ne bi imenoval bistvene :)
XT12S je malenkost novejša in kompaktnejša od XT12GT. Zaradi malenkost manjše glave in teže pride lažje v žep, ima pa zato posledično tudi nekoliko manjši throw. Kot pravim, nič bistvenega, samo stvar osebne preference in potreb.
Potem je pa, da je zmeda še večja tu tudi XT11GT ... ampak komot sam pogooglaš in prebereš specifikacijo vsake ;-) Ali pa... evo:

Moj favorit tu je XT12S, ampak kot pravim, ni nekih bistvenih razlik, stvar osebne preference. Vse so ok.

Mercatorjeve baterije? Kolikor vem v mercatorju ne prodajajo polnilne baterije (samo navadne in alkalne), če jih pa že, so pa NiMH ne litijeve. Na zadnjih parih straneh smo večkrat omenili cenovno ugodne polnilec, ki polnijo tako polnilne NiMH baterije, kot tudi litijeve. Malce pobrskaj ... Recimo če pogledaš samo par objav višje zgoraj, vidiš nekaj predlogov polilcev:

Samael je izjavil:

Če potrebuje kdo soliden polnilec, XTAR VC4 ta moment samo US$15.69 na BG

in

Samael je izjavil:

Liitokala lii 500, če ga dobiš za kakšnih 16 USD z adapterjem (min 300mAh)
Nitecore D4, če ga dobiš za kakšnih 21 USD (min 150mAh)
Opus BT - C3100 V2.2, če ga dobiš, kaj vem... za nekih 26USD (min 200mAh)
Zanflare C4, če ga dobiš za nekih 24USD (min 300mAh)

Vsi ti polnilci, vključno z xtar-om zgoraj, so malce starejši modeli in primerno temu cena, vendar delo še vedno opravijo solidno. Nitecore D4 je najbrž najbolj natančen in solidno narejen, hkrati pa tudi najbolj počasen (750mAh max, če se prav spomnim), če filaš večje formate baterij. Ostali trije so "sodobnejši" in zmorejo 1A (ali v nekaterih primerih več) na slot.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Samael ()

naj bi izjavil:

Ja, potem je kaj v smislu omenjene Nitecore baterije kar ustrezno. Pa tudi dokaj drago. Poglej tudi če najdeš kaj od Klarusa - vem, da so imeli vedno kakovostne repacke, pa tudi nekaj usb recharging baterij.
Druga, cenejša opcija je, da imaš kakšno lučko z USB filanjem, ki jo ravno tako priklopiš na powerbank. Naprimer kakšno Eagle Eye X2R ali Zanflare F1 se da občasno dobiti ceneje ali pa podobno ($15USD), kot pa stane takšna baterija.
Najcenejša opcija so pa tisti mini valjasti USB 1x 18650 powerbank polnilci za kaksen 1 do 2 USD na gearbestu. Pa še v obe smeri deluje. Nafilaš baterijo ali obratno jo uporabiš kot powerbank.

Lučki že imam in sicer Nitecore HC30 in eno od Eagletac. Nobena ne omogoča polnjenja preko micro usb. Rad bi imel eno baterijo/akumulator, ki bi jo lahko vzel na pot/pohod, ne da bi sabo vlačil polnilec. Iz tujine ne bom naročeval, raje bi nekaj iz naših trgovin.

Ps.: NAROČENO
Ps 2.: kaj pomeni, da je baterija "protected"

VIP58 ::

Jaz za F1 uporabljam https://eu.nkon.nl/rechargeable/18650-s...

Protected je baterija z varovalnim elementom proti prevelikemu praznjenju (pod 2.5v)
Za F1 jo ne rabiš nujno, ker ima tovrstno varovanje že vgrajeno.
Aja, še to, omenjeno samsungovo baterijo dobiš tudi pri nas, za isto ceno, povezava je bila objavljena nekaj strani nazaj.
Too much of everything is just enough.

««
158 / 328
»»