» »

Katero kvalitetno ročno svetilko kupiti?

Katero kvalitetno ročno svetilko kupiti?

Temo vidijo: vsi
««
71 / 326
»»

matobeli ::

A je kater od litokalinih primeren za vsaj 2x 26650 naenkrat filat?

Imam enega nitecore ki je podpiral to velikost, ko pa sem dejansko dobil te baterije ugotovim da zaradi širine lahko polnem samo eno, v drugače, 4 slot polnilcu. Poleg tega da se slabo polne flat top 18650 ker je vse bolj švoh narejeno.

Bi bilo pa fajn da ima za 220V in 12V priklop.

Samael ::

Katerega Nitecore pa imas? Liitokala 26650, ki jih polniš, so na splošno nekoliko nadstandardno široke baterije.

Sem naredil par testov s črnimi liitokala 26650 baterijami (tudi prižgal vsakega, ker kot se je pri zadnjem izkazalo, ni dovolj, da baterija pride samo v slot, lahko je problem tudi prenizek kontakt ali kaj tretjega).

Lii-100, Lii-202 - ni težav ne pri enem ne pri drugem. Prvi, jasno, polni samo eno baterijo. 5V priklop

Lii-500, Lii-260 - z dvema baterijama ni težav ne pri enem ne pri drugem. Lii-500 kljub 4 slotov noter spravi samo 2 x 26650 bateriji. Ampak pač dela.
Predvidevam, da glede na Lii-260 tudi izpopolnjen Lii-300 ne bi smel imeti težav. 12V priklop

Nitecore D4 in NITECORE i2 NEW (novejša 2016 verzija) - z dvema baterijama ni težav ne pri enem ne pri drugem. D4 kljub 4 slotov noter spravi samo 2 x 26650 bateriji. Ampak pač dela. 220V in 12V priklop

Opus BT-C3100 v 2.2 - tu so se pojavile težave. Preskusil sem 3 različne znamke 26650 baterij in mi je pogojno (večkrat sem moral naravnati, da je "prijelo") polnilo samo eno baterijo (na prvem slotu). Sicer prideta dve notri, ampak nekako ni kontakta. Bedno :) 220V in 12V priklop

jest10 ::

Pomaga malo cina na + kontaktu

Imam Nitecore digicharger D4.

Izgleda kot da bi lahko polnil dve, ampak v resnici, zaradi smotanga ohišja, baterija ki je pri strani ne polni ker po širini ne paše v utor. Se vidi na sliki da jo malo krivi.

Jaz pa z D4 Digichargerjem pri črnih liitokala 26650 baterijah nisem imel problema. Prav lepo pašejo noter.

Poskusil sem tudi daljšo protected VariCore 26650 s to običajno širšo "buttontop" površino in enako, brez problema.

Problem se je pojavil pa pri protected Klarus 26650 buttontop bateriji, ki je sicer ožja, vendar tudi precej dolga, ampak ima ta tisti ozek "button" in se ne uleže lepo na + noter. Moral sem jo držati, da ni skočila gor, ali pa bi jo moral fiksirati z močnejšo elastiko čez baterijo in polnilca ali čim podobnim.
V bistvu debelina ni bila problem pri nobeni teh treh baterij, zgolj ozek button pri Klarusu se ne fiksira lepo na kontakt.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Samael ()

Zdaj, če potrebuješ res ekstra polnilec samo za ta tip baterij, pa jih tvoj D4 ne mara, bi na tvojem mestu počakal kakšno GB Lii-202 akcijo za cca 4 eur (skoraj vsak mesec so) ali pa pač kupil 11.11. tistega Lii-300 za 10usd (ali pa Lii-500 za 15usd).

Lii-202 sem preskusil, vse tri zgoraj omenjene baterije pašejo v paru z drugo 26650 v slot, Lii-300 pa nimam, ampak ker gre za popravljeno verzijo Lii-260, ki ga imam in kamor 26650 pašejo bi rekel, da ne bi smelo biti problema.
Lii-300 (ali pa Lii-500) ti bo v bistvu všeč oz. kdaj prav prišel tudi zaradi discharge testa kapacitete baterije, ki ga D4 nima. Ob staranju baterij to ni napačna informacija.

Zgodovina sprememb…

OZZY ::

gregor je izjavil:

ali se splača nabavit te baterije

začuda je celo slovenija navedena

LP

klikni pa boš videl, da ne pošiljajo v SLO. Razen če ima kak poseben dogovor za te države.. Za probat je. .Jaz mam 4 kom in se dobro obnesejo. Bi mel pa še 4.

A to si tukaj gledal ali pri komu drugemu. Ker tlele ni več opisa za kontakt http://budgetlightforum.com/node/55487
Go with the flow.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: OZZY ()

Ni opcije, to je ze mimo. Slovenija ni bila med drzavami, kamor bi lahko to poslali.

gregor ::

OZZY, ja, na tem linku sem gledal, sedaj je že objavil kodo
ne vem pa zakaj je navedena Slo, očitno je ta podatek dobil od prodajalca, kot pa ste rekli - to ne drži

Nov test za

Emisar D1 / D1S review
http://budgetlightforum.com/node/57031

A ni nekdo rekel, da F1 ni na zalogi? :)

zanflare F1 USB Rechargeable Flashlight - 4500-5000K
Price: 9,99 USD
Coupon: 11.11GBF1

Only for this countries: HK,US,CA,SG,MY,TW,GB,IE,AU,NZ,IN,ZA,MK,SK,RO,CZ,HR,BG,SI,RS

Deluje - preizkušeno minuto nazaj :)

Edit.
Kodo se da uporabiti večkrat :)

Zgodovina sprememb…

kody ::

hvala ti!

hunter01 ::

Hvala!

Sicer eno že imam, pa sem naročil še eno. Skupaj z zelo lepo embalažo je ta lučka odlično darilo.

Tac20 ::

Tnx naroceno

Mydunej :) tole je pa še ceneje kot zadnjič

barakus ::

Eno mi je uspelo narocit, za drugo mi pa javlja "This Code does not exist. Please check again."

Izgleda, da je heca konec? Jaz sem naročil tri. Upam, da pridejo pred decemberskimi prazniki.
November in december sta najslabša meseca za naročevati s kitajske in pričakovati sorazmeroma hitro.

Okapi ::

barakus je izjavil:

Eno mi je uspelo narocit, za drugo mi pa javlja "This Code does not exist. Please check again."

A si hotel tisto s 6000-6500K? Koda dela samo za 4500-5000 K.

Mislim, da je prav videl, ne morem pa pogledati a je s kodo konec ali pa je zdaj omejitev "eno naročilo na en račun" in tisto izpiše za naslednje poskuse.

Sem ravnokar naročil 2, posebej. Ko sem naročal drugo, sem hotel vzeti 6000k, in koda ni prijela. Sem poskusil s 4500k in je šlo normalno skozi.

Tretje pa za vsak slučaj ne bom naročil zdaj, da ne dajo vseh v isti paket in bi prišlo čez 22 evrov.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

Sedaj ponovno deluje :)

Edit: sem naredil zdaj se dva nakupa in dobivam: "The Code you entered has expired."

Verjetno imajo nek throttling mehanizem. No saj 3 je dovolj.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: barakus ()

impre ::

Katero baterijo pa priporočate zraven? Kakšno litokala bi naročil, če bom že lučko verjetno čakal kar precej časa...

Eno tistih dveh, kar ves čas govorimo "Samsung INR18650-30Q 3000mAh" ali pa "Sanyo NCR18650GA 3500mAh" (torej črno LiitoKala Lii-35A NCR18650GA 3500mAh). Zanflare F1 nima problema tako z buttontop kot tudi flattop baterijami. Vse dela. (linkal sem po 4 kose, ker je boljša cena za več kosov - če želiš po eno, dve, tri... je tudi opcija)

pierch ::

Ravno danes prejel paket iz zgornje AliExpress trgovine, poslane so bile 2017-09-21, baterije pa so točno take kot bi pričakoval.
Pierch

specing ::

Tale zanflare F1 je malo leva. Ima PIC mikrokrmilnik in je zato nekompatibilna z večino dobrih firmwarow. Poleg tega ima očitno strobe v glavni rotaciji, kar je res slabo. Je pa poceni in ima očitno buck pretvornik, saj drugače bi bolj težko delala v 2*CR123 configuraciji.

Sedaj pa čakam samo še kakšno naglavno lučko pod 10€:)

@impre convoy naglavni trak = 1.5 eur + S2 za 8 eur?

Danes me je pa v poštnem nabiralniku čakala ena zelo fanscinantna svetilka.

On the road U18 XP-L V6 1090Lumens

Fanscinantna zato, ker je poleg lepega dizajna definitivno najmanjša 18650 1k lm svetilka, kar jih imam - in to s polnilnim USB portom! Manjša je celo od meni ljube Nitecore EC21.
Indikator izpraznjenja baterije (power 10%,power 5%), magnetni pokrov, memory mode, hiter turbo vklop in ostali standardi (IPX - 8, 2m impact resistance...)

BLF review za F1:

"Changing modes is as easy as clicking the mode button .

TURBO mode is accessed by clicking the mode switch relatively quickly twice and once to exit

Disco and SOS are accessed by holding the mode button down for about 3 seconds and the same again to exit "

Ok, to potem ni problem.

Meni se zdi, da je GearBest pri tej prvi lastni svetilki, ki so jo dali na trg naredil zelo solidno delo. Ni ravno Fenix, Olight, itd. je pa dober pokazatelj, koliko so vse te "made in china" svetilke dejansko vredne, ko izpodrineš posrednike, dobavitelje, itd.
Vsi napihnejo ceno v višave (tudi GearBest) potem nam pa prodajajo za 50% (oz. v F1 primeru 25%) dejansko navedene prodajne cene in dajejo vtis kupcu, kako dober deal smo naredili. Ali pa če gre človek na aliexpressa in kupi poceni Sofirn z istih proizvodnjih trakov, kot bistveno dražje svetilke :)

Zgodovina sprememb…

specing je izjavil:

@impre convoy naglavni trak = 1.5 eur + S2 za 8 eur?

Sem že gledal te trakove (res da za ceno 1,5€ ga nisem videl nikjer), vendar ne vem kako bi se to obneslo... Še najbolj me mika Nitecore NU10 in njej podobne. Še cena zelene je sedaj pod 13€... Je bila kdaj že bolj ugodna?

Torej ta naglavni trak, drži dobro, ga kdo ima/uporablja?

Se ga da res dobit kje za 1.5eur ali je treba počakat na flashsale?

odgovor glede stop down za BLF Q8 se nahaja tukaj:

http://budgetlightforum.com/comment/121...

he timer stepdown seems to do good things, but with the temperature stepdown I do not know exactly why my Q8 behaves like it does. In words this is what happens:

*in the default timer stepdown my Q8 is basically at max for 3 minutes (while dropping from 5560lm to 4970lm, this is 11% drop), then it steps down to 1150lm and stays there. The light never gets close to too hot too hold (max=44degC), I think the timer could safely be set at 5 minutes and it will still just about be managable for my hands.

*after changing to temperature stepdown with fixing the threshold when measuring the head at 55degC, from switch-on the light stayed at max for 6 minutes (4700lm and 59degC at 6 minutes), dropped first to 2700lm for a minute, then to 1550 for 30 seconds, then to 820 lm and stayed at 820lm forever with the temperature gradually dropping (after 50 minutes 730lm and 39degC).

It looks like the temperature stepdown for me is less ideal than just a timer stepdown at 5 minutes, so I will keep the timed stepdown on this one.

očitno ima dve opciji "timer stepdown" oz "temperature stepdown", sploh nisem vedel tega...

LP

knap ::

Samael je izjavil:

A ni nekdo rekel, da F1 ni na zalogi? :)

zanflare F1 USB Rechargeable Flashlight - 4500-5000K
Price: 9,99 USD
Coupon: 11.11GBF1

Only for this countries: HK,US,CA,SG,MY,TW,GB,IE,AU,NZ,IN,ZA,MK,SK,RO,CZ,HR,BG,SI,RS

Deluje - preizkušeno minuto nazaj :)

Edit.
Kodo se da uporabiti večkrat :)

Ravnokar sem naročil 4500-5000K verzijo :), torej koda še deluje. Za 6000-6500K pa ta koda ne deluje.

Če ni skrivnost, na kateri strani si dobil to kodo. Prosim za link.
Na BLF sem našel samo kodo za F2, F3.

Hvala

LP

V Trevijevi temi na BLF http://budgetlightforum.com/comment/121...
Zanimiva je tudi cena za srebrno Convoy S2 XPL HI, ki je meni od vseh S2+ najljubša in obišajno dražja.

https://www.gearbest.com/led-flashlight...
PRICE: 12.99 USD
Coupon: CGIFT

@gregor, hvala Q3 stepdown info.

profii ::

@Samael, koliko si plačal On the road U18? Izgleda super :)

Ti si tudi bolj za te manjše svetilke, kot jaz, ane :)
$21,99 v akciji (zraven je tudi baterija), ki je trajala tako kratko, da še komentirati/objaviti ni bilo časa. Če bom še kdaj pravočasno naletel na kaj takšnega bom, jasno, delil tu.

Moj discharge test 30Q @ Liitokala

graf

graf

Trenutno mi še ni čisto jasno
1) zakaj imajo tako velik notranji upor - najnižje kar sem prišel je malo južneje od 60 mohm (v zgornjem grafu 191 mohm), v datasheetu pa je deklarirano 20 mohm. Napetost merim s štirimi žicami, kjer so merilne žice vpete pod tokovne magnete.
2) kaj se dogaja s to meritvijo na začetku (~16.6 ohmov)

Videti je v redu s kapaciteto okoli deklarirane in težami znotraj mej, podanih v dokumentaciji. Žal še nimam možnosti testa z večjim tokom.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: specing ()

knap ::

Samael je izjavil:

V Trevijevi temi na BLF http://budgetlightforum.com/comment/121...
Zanimiva je tudi cena za srebrno Convoy S2 XPL HI, ki je meni od vseh S2+ najljubša in obišajno dražja.

https://www.gearbest.com/led-flashlight...
PRICE: 12.99 USD
Coupon: CGIFT

@gregor, hvala Q3 stepdown info.

Hvala za link. Jaz pa sem vedno gledal samo prvo stran te teme, sedaj pa vidim da ima na zadnji strani tudi druge zanimive zadeve, kot npr s2+, škoda da ni v črni barvi

Lp

Samael je izjavil:

Ali pa če gre človek na aliexpressa in kupi poceni Sofirn z istih proizvodnjih trakov, kot bistveno dražje svetilke :)

Saj tam je pa podobna F1 ravno enih 20 USD. Meni se F1 ne zdi vredna vec kot 15USD (hocem reci, da jo za 15+ ne bi nikoli kupil), za 10USD se mi pa zdi zelo dobra cena. Za ta denar ne dobis niti Convoy S2, ki je najcenejsa svetilka v redni prodaji, ki se drzi nek standard kvalitete in zanesljivosti plus tukaj imas se integrirano usb polnjenje, kar je odlicno.

OZZY ::

barakus je izjavil:

Samael je izjavil:

Ali pa če gre človek na aliexpressa in kupi poceni Sofirn z istih proizvodnjih trakov, kot bistveno dražje svetilke :)

Saj tam je pa podobna F1 ravno enih 20 USD. Meni se F1 ne zdi vredna vec kot 15USD (hocem reci, da jo za 15+ ne bi nikoli kupil), za 10USD se mi pa zdi zelo dobra cena. Za ta denar ne dobis niti Convoy S2, ki je najcenejsa svetilka v redni prodaji, ki se drzi nek standard kvalitete in zanesljivosti plus tukaj imas se integrirano usb polnjenje, kar je odlicno.

Upoštevaj, da ima F1 možnost polnjenja. Kar pomeni, da ne potrebuješ posebej polnilca in jo lahko polniš povsod preko USB. Po navadi imaš polnilec za telefon vedno s seboj. Kar pomeni, da lahko polniš tudi F1.
Go with the flow.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: OZZY ()

barakus je izjavil:

Saj, saj ... nisem imel F1 v mislih, kar se dražjih tiče. Ta je itak za to trenutno ceno neka "anomalija" v ponudbi :) Večina sorodnih še vedno drži ceno med 30 in 50 usd.
Pa ni samo USB polnjenje. Tudi Cree XP-L V6 naj bi bil napr. nekoliko superiornejši napram XM-L2, ki ga ima večina "convojk" iz S serije. Potem pa še ostali detajli, aluminjast optimiziran reflektor, uporabnost stranskega gumba, DTP bakren mcpcb, dodatna oprema z navodili, ... pa še kakšen drugi bombonček, ki ni tako očiten (napr. tail safety hammer ... za razbiti steklo v primeru nesreče, dober oprijem) itd.

Jaz tudi zanjo ne bi dal polne cene (€34.18), ki je močno pretirana, bi jo pa komot ob bok postavil svetilkam za 20 eur.

perci ::

Una koda za f1 ne dela vec? Zgleda premalkrat na st uletim :).

koyotee ::

Ja, pomoje so jih prodal najmanj 500kom :)
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

Pomojem še več, že samo tukaj ste jih pokupli en kup.

Že včeraj zvečer koda ni več delovala. Pa tako sem si želel imet še eno :))

Kako pa to, da so bile ravno ex-jugo države med tistimi redkimi, za katere je veljal popust?

Kdo bi poznal logiko kitajcev tu :)

Kdaj rečejo na BLF forumu pri teh country-limited ponudbah, da želijo testirati nove shipping poti v specifične države. Kdaj pošiljajo samo v države, kjer določen brand nima lastnih distributerjev (kar v tem primeru najbž ni relevantno). Kdaj pri posebej nizkih cenah ne želijo zraven napr. rusov, ki bojda masovno preprodajajo te zadeve. Mogoče pa so nas dodali zraven samo, ker je tako majhen trg, da se teh par malih državic več ne pozna? Kdo bi vedel :)
Vsekakor pa je .SI (pa tudi hrvaška in srbija) kolikor opažam, tudi preko slo-tech članov kar lepo prisotna na BLF forumu, kjer ima gearbest svoje lučkarske predstavnike.

Furbo ::

Potem naj se jim pa kdo od teh lepo zahvali v našem imenu. :)
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

če je kdo videl moje prejšnjo objavo, naj kar pozabi...

gre za to:
http://budgetlightforum.com/comment/121...

najprej mi je sprejelo kodo, čisto na koncu pa je vrglo da nisem iz prave države :'(, čeprav je slovenija navedena

LP

Furbo ::

Ne vem kaj delaš, jaz sem komot prišel do paypal plačila. ;)
...potem pa je zaribal, ko sem hotel plačati. :)
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Furbo ()

alkoo ::

Izgleda, da sem jaz naletel na mino. F1 je sedaj na zalogi, poslali mi je še vedno niso (plačano 11.10), odgovora supporta na moj reminder tudi (še) ni. Očitno sem na GB kupil 3x (prvič, zadnjič in nikoli več)...
««
71 / 326
»»