» »

Katero kvalitetno ročno svetilko kupiti?

Katero kvalitetno ročno svetilko kupiti?

Temo vidijo: vsi
««
21 / 334
»»

koyotee ::

Nič posebnega :)
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

jest10 ::

krneki0001 je izjavil:

Mi je pa zanimivo da deluje od 3 do 9V, torej lahko daš tudi vložke z večjo voltažo notri.

Not daš lahko dve 16350 ali 18350 bateriji.
Se pa to jasno ne splača, ker izgubiš na kapaciteti. Uporabno le, če si kje v riti brez polnilca in dobiš 2 primarni cr123 bateriji.

Bye ::

Foter ima polnilec iMAX B6. A je varianta, da bi nanj priključil flat-top akuje, tj. s čim oz. kako? Sem gledal na TiTubi, pa ne najdem ničesar na to temo.

darkolord ::

Z magnetki.

Ali lastiko
Rear DVD collector!
JTD power!

Se pravi, improvizacija na polno :D
Sem mislil, da obstaja kakšen kabel/adapter, s katerim bi lahko polnil več akujev hkrati.

A lahko namesto 3.7v baterij uporabljam 4.3v?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Bye ()

Prodajajo pri nas kje 32650 liion celice?
Rear DVD collector!
JTD power!

pierch ::

pierch je izjavil:

Evo pravkar naročil spodnje:

Miller ML-102 Universal USB Smart Charger (Version 7)
Item# 1137904 $5.96 USD 1 $5.96 USD
Convoy S6 Cree XM-L T6-4C 523-Lumen 4300-4500K 2-Group 3/5-Mode LED Flashlight
Item# 1319400 $18.21 USD 1 $18.21 USD
Panasonic NCR18650B Rechargeable 3400mAh 3.7V 18650 Lithium Batteries
Item# 1141100 $16.70 USD 1 $16.70 USD
Shipping Upgrade (HKSEA)
$0.80 USD 1 $0.80 USD

Samo če sem doplačal 80 centov za Hong Kong post sem lahko naročil tudi baterije. Nobene od FREE pošt ni bilo možno sploh izbrati.

Sem pa upošteval vaše nasvete in izbral 1400mA verzijo in z bolj nevtralno svetlobo. Hvala vsem za nasvete, ko dobim svetilko se spet oglasim :)

Včeraj sem končno dobil svetilko. Ker sem obenem naročil tudi baterije je trajala dostava občutno dlje, natanko 49 dni. Vmes sem še nekaj stvari naročil iz FT, ki pa so v povprečju prispele v 14ih dneh. Za neučakane je verjetno boljša opcija eud.dx.com za dodatnih 6,7$.

Prvi vtisi o svetilki so WOW. Definitivno moja najboljša svetilka, čeprav nisem neki heavy user :)
Kvaliteta izdelave je zelo nad pričakovanim, kar enako lahko rečem za vse lastnosti svetilke, sploh če upoštevamo še ceno.
Svetilnost je več kot dovolj za to velikost svetilke, tudi bolj nevtralna (4300-4500K) toplota svetlobe mi zelo ustreza.

Pozitivno presenečen sem pa bil nad velikostjo oz. bolje rečeno, majhnostjo svetilke. Po pravici povedano sem si predstavljal, da je svetilka nekoliko večja.

Mimogrede, ko sem že toliko čakal na dostavo, sem na FT naročil tudi "key chain" svetilko Tank007 E9, ki je ravno tako izjemno dobra svetilka za ceno in jo zelo priporočam.

Kakorkoli, zaenkrat lahko samo toplo priporočam, tako svetilko kot tudi FT.
Pierch

Ja s priporocanjem FT bi jaz še malo počakal :D
Rear DVD collector!
JTD power!

A ga spet kej serjejo(trenutno ne spremljam)?

pierch ::

Ne da bi vedel, v zadnjem mesecu kar sem pri njih naročil je blo vse BP.
Pierch

negotiator ::

Pozdrav! Da ne odpiram nove teme:

Ima kdo izkušnje z okvarami teh svetilk? Imam eno Lite Xpress, ki deluje na 3× CR123A akumulatorje (prej sem imel baterije). Kot že verjetno veste, je taka baterija cca 10eur za kos in sem se odločil za nakup akumulatorjev. Pa sem nabavil nekaj iz kitajske in po polnjenju vstavil akumulatorje v svetilko in vse, kar je prišlo iz svetilke, je bila neka švoh svetloba, na "high" mode pa je bila jakost enaka, le da sta ledici še utripali. (svetilka ima štiri ledice, kot eno, skupaj - verjetno najprej gorita dve in potem še dve pri high mode). Skratka, ne glede na mode, ki ga izberem, gorita le dve od štirih ledic in še to z zelo majhno jakostjo. Potem sem mislil, da so tile akumulatorji iz kitajske zanič in sem naročil ornk nemško zadevo, pa še vedno enako... Kakšna ideja? Verjetno je driver pokvajen. Ga je možno zamenjati? Zgoraj, ko odstranim lečo ima en aluminijast obroč, z dvema luknjicama, ki se ga da verjetno odvijačit in vzeti vse skupaj ven?

Hvala, LP
All easy problems have already been solved.

CR123A ima malenkost čez 3V. Napolnjen RCR123 akumulator ima 3,6 ali 4,2V(odvisno od kemije). Najverjetneje si skuril driver svetilke.

Kero luc mas to?

3X zaporedno ali vzporedno? Ali 2x zaporedno 1x vzporedno?
Rear DVD collector!
JTD power!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: koyotee ()

jest10 je izjavil:

CR123A ima malenkost čez 3V. Napolnjen RCR123 akumulator ima 3,6 ali 4,2V(odvisno od kemije). Najverjetneje si skuril driver svetilke.

Na akumulatorju CR123 piše 3V...

Tale svetilka:

http://www.conrad.si/LED-svetilka-LiteX...

vse so zaporedno...

Zgodovina sprememb…

Evo, na levi Nemški in na desni Kitajski akumulator, na obeh piše 3V. Tudi sam sem mislil, da je čudno da bi imel 3 namesto 3.7 ampak očitno je neka taka kemija...

PS: zmeril oba (kitajca in nemca) in imata oba 3.35 (3.4 max) napetost (polna). Tako, da ni to to.

Zgodovina sprememb…

matobeli ::

RCR123 so nominalno 3V, ampak majhnih kapacitet. Moji so imel nekih 400mAh v primerjavi z dobrimi baterijami ki imajo 1.4Ah.

Svetilka verjetno deluje slabo ker je slab kitajček. Sploh pri teh "multi led" z plavo svetlobo je bilo to običajno.
Lahko pa da se kitajske RCR123 preveč "sesedejo" ko prižgeš svetilko, ker so pač-slabe, ne bi bilo prvič. Lahko pomoeriš napetost na celici ko svetilka gori EDIT: (bolj verjetna je celo ta opcija z akumulatorji).

Se mi pa ta ledica iz conrada zdi nek rip-off. Pa sploh ne dober rip-off, za tako ceno se dobi že marsikaj, tudi že predelanegana tem forumu.
Za svetilko predlagam prehod na 18650 Li-ion akumulatorje, poceni, dobri in veliko zmogljivejši kot pa tele CR-RCR123.

PS: Iz tujine tudi CR123 ni 10EUR na baterijo.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: matobeli ()

Ojoj ker nateg :)
Rear DVD collector!
JTD power!

Bojan xxxx ::

Ima morda kdo izkušnje z naročanjem 18650 baterij iz DXa.
Namreč. 1 septembra sem naročil 2kom Panasonicovih baterij. Zdaj je konec oktobra pa jih še vedno ni tukaj.
Ja, baterije sem poslal kot "supersaver" način pošiljanja, kar je default metoda. Spregledal, da obstajajo hitrejši načini.

Se mi splača zdaj, po skoraj 2 mesecih sporočit DXu da baterije še niso prišle?
A po vaših izkušnjah "supersaver" pomeni 1, 2, 3, 4, 5, 6 mesecev ???
Ima ta "supersaver" način sploh kakšen resen tracking? Pod tracking vidim samo to, da so jih oni pač poslali.

Kar piši jim. Razen če ti je vseeno za tistih nekaj $
Do enega meseca pripotuje 99% stvari, vsaj take so moje izkušnje.

papasmrk ::

Iz DX-a sem enkrat čakal 74 dni na paket. Čeprav ne vem kje se ustavi, ker na DX-u so kar hitro odposlali (vsaj tako je pisalo)
lp

hunter01 ::

Včeraj v nabiralniku zagledam pošiljko iz Kitajske. V njej pa dve bateriji 18650. Na moje veliko začudenje, kaj to tukaj sploh dela, ker baterij sploh nisem naročal (vsaj ne v kratkem), pregledam podatke na pošiljki in gor datum pošiljanja: 10 April 2014

Naročeno pa iz Banggood.

Danes dobil 3 od 4 pošiljk z Banggood; čakam samo še na baterije. Naročeno 11.10. 18 dni se mi zdi kar hitro.

1x Roche F12 (pri naročilu nisem mogel izbirati, po Murphyju sem tako dobil verzijo z modro tinto in 2800mA, ki se zelo greje. Poleg tega nima možnosti preklopa med programoma, kar pomeni žongliranje preko stroba in SOS. Romala bo v avto za zasilno lučko).

1x Roche F6
1x Convoy C8 AK47

Zdaj bom naročil vsaj še eno Roche F12 in Convoy S6 na FT, razen če nimate kakšnega boljšega priporočila.

Naroci drug driver za 3$ in je

http://m.gearbest.com/led-flashlights/p...
S kuponom GBDQG 15.99$
Rear DVD collector!
JTD power!

Zgodovina sprememb…

Hvala.

A še komu piska Convoy C8 na 2. stopnji jakosti?

Jp, to je zarad pwm(pulse width modulation), ce noces da piska, uporabis direct drive driver :)
Rear DVD collector!
JTD power!

koyotee, a je tak cenovni rang normalen za luči te velikosti? Se mi zdi kar draga.

Direct drive driver se potem tudi kupi, sklepam :)

Probaj edino zatisnit vse komponente, ki so spojene z navoji

Ja ubistvu bi lah ob dobrem hlajenju in bateriji zvezal + in - direkt na baterijo :)
Rear DVD collector!
JTD power!

Zgodovina sprememb…

Tukaj sem newbie... Kako zatisniti?

profii ::

Dobi se tudi driver ki ne piska.

Lahko pa tudi updatas firmware http://budgetlightforum.com/node/21465

"It also has a PWM frequency of 18kHz, which is not visible and not audible (no whining noises), and it reduces brightness when the battery is low."
Rear DVD collector!
JTD power!

Zgodovina sprememb…

Updatanje firmwarea? To mi je španska vas :|
Btw, je kdo pred nedavnim dobil baterije iz FT? Me zanima, če jih pošiljajo z/brez dodatne opreme (bi vzel še polnilec v tem primeru).

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Bye ()

Ja, ampak samo navadna posta, pise 45-60dni, druge opcije pri liion itak nemors izbrat pod shipping

Probaj banggood, sem videl danes so dobil ncr18650b z in brez zascite
Rear DVD collector!
JTD power!

Zgodovina sprememb…

Bye je izjavil:

Updatanje firmwarea? To mi je španska vas :|
Btw, je kdo pred nedavnim dobil baterije iz FT? Me zanima, če jih pošiljajo z/brez dodatne opreme (bi vzel še polnilec v tem primeru).

2 dni nazaj prispele, trajalo je 57 dni.

2much time. Pa nazaj na BG potem.

Vračam jim Convoy C8 AK47. Včeraj se mi je na max tako segrela, da sem se opekel. Poleg tega piska na 2. stopnji jakosti in je zelo moteče.
Imam še eno Convoy C8 (malenkost večja, model glow-in-the-dark), ravno tako kupljena na BG, ki pa nima teh problemov.

Martin Krpan ::

Jaz sem pri lokalnem kitajcu kupil UltraFire 1200W svetilko z Luxeon 3W LED , baterijo 18650 ,240V polnilcem , avtomobilskom 12V polnilcem , adapterjem za 3 AAA baterije in oranžnim stožcem za pred lečo za usmerjanje prometa. Plačal sem 19EUR.
Sveti solidno.

Kako ocenjujete to svetilko ? Kvaliteta ?
Sem jo preplačal ?
Je mogoče ponaredek , saj na bateriji 18650 piše UltraFlrc ?

Zgodovina sprememb…

Hahahaha ultraflrc, pocak sekundo

http://budgetlightforum.com/node/27683
Ugoden nateg sigurno ;)

Drugic raje kupi nekaj na AA, ce ne ves, da so liionke lahko nevarne...
Rear DVD collector!
JTD power!

Zgodovina sprememb…

krneki0001 ::

AnS, menjaj baterije.
> Should I order some Li-Po fireproof/explosion proof charging bags

Yes.
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster

Rear DVD collector!
JTD power!

Martin Krpan ::

Bom , ko jih dobim kje pri nas. Do tedaj pa polnjenje na varnem kraju ali pa na baterije AAA.

Panasonic 3400mAh dobiš tukaj: stane pa 19,95.
http://www.belidim.si/baterija-za-elekt...

Ena ane, za tak denar dobis 2 s kitajske, pa se mal ti ostane.

In te tvoje so brez zaščite, kar v taki svetilki, ki ima vprašljiv driver, ni priporočljivo

https://www.akkuteile.de/lithium-ionen-...
Ce pa ze hoces te, dobis za ceno treh pri nas, 6 komadov iz nemcije in se 15€ ti ostane, kolikor stane dhl postina za paket.
Rear DVD collector!
JTD power!

Zgodovina sprememb…

koyotee je izjavil:

Ena ane, za tak denar dobis 2 s kitajske, pa se mal ti ostane.

In te tvoje so brez zaščite, kar v taki svetilki, ki ima vprašljiv driver, ni priporočljivo

https://www.akkuteile.de/lithium-ionen-...
Ce pa ze hoces te, dobis za ceno treh pri nas, 6 komadov iz nemcije in se 15€ ti ostane, kolikor stane dhl postina za paket.

Si siguren, da so brez zaščite?

Jp, vidim s slike. Na prvi so flat top brez zascite, na drugi sliki je pa sploh drug model baterije, ki ima 2900mah.

Drugace bi pisalo, da ima zascito, ampak lastnik te trgovine je ocitno samo trgovec brez kakega znanja o tem kar prodaja. Napetost sploh ni navedena, teza pa 650mah=32,5g wtf????
Rear DVD collector!
JTD power!

Zgodovina sprememb…

bosmla ::

Ker moram vzeti v Slo vec razlicni litijevih baterij me zanima ce je http://ebatt.si ok oz kje se?

Naroci iz nemcije, zakaj v slo, preplacas bos ko majmun :)
Rear DVD collector!
JTD power!

koyotee je izjavil:

Jp, vidim s slike. Na prvi so flat top brez zascite, na drugi sliki je pa sploh drug model baterije, ki ima 2900mah.

Drugace bi pisalo, da ima zascito, ampak lastnik te trgovine je ocitno samo trgovec brez kakega znanja o tem kar prodaja. Napetost sploh ni navedena, teza pa 650mah=32,5g wtf????

Ja to tudi meni ni jasno:
650mah = 32,5g in 1000mah = 40g
????

A je tole pomoje še en izmed množice nategov, ker mislim da imajo vse te Panasonicove baterije zaščito, ali pa je nekje iz ene kitajske strani ukradel slikco in jo ima sedaj tukaj gor nalimano, u bistvu pa originale prodaja.

Ne nimajo, je tudi verzija brez zascite, vendar cenovno je to nateg :)
Rear DVD collector!
JTD power!

A obstaja kakšna cenovno ugodna svetilkica ki bi bila čimbolj "spot" lahko je švoh, samo da ima čimbolj ozek-usmerjen snop svetlobe (da ne osvetli okolice ampak čimožji del kamor se sveti)?

A spada to pod "spotlight"?
««
21 / 334
»»