Forum » Loža » Katero kvalitetno ročno svetilko kupiti?
Katero kvalitetno ročno svetilko kupiti?
Temo vidijo: vsi
koyotee ::
Katerikoli od Xtarja je vredu.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
JTD power!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: koyotee ()
Bye ::
Koyotee, hvala. Sem se odločil. Naročil bom na nkon.nl, in sicer polnilec xtar SP1 in panasonicove baterije. Saj je vseeno, 3100 ali 3400 mAh, ne?
Bolj ali manj ja.
Rear DVD collector!
JTD power!
JTD power!
simon2704 ::
tale polnilec bi mel: http://eu.nkon.nl/charger/lithium/xtar-...
pa so out of stock, ima kdo izkušnje z nkon, kako dolgo se čaka na robo? sem gledal sicer na nemškem xtar strani, a je 15 eur dražji :(
pa so out of stock, ima kdo izkušnje z nkon, kako dolgo se čaka na robo? sem gledal sicer na nemškem xtar strani, a je 15 eur dražji :(
GnuceLee ::
Jaz imam VP2 naročen na eBayu iz Hong Konga za tako ceno, kot ga imajo nizozemci. Poročam ko (če) pride.
http://www.banggood.com/Sunwayman-D40A-...
Sunwayman D40A, coupon code BGD40A, 49,99$(cca 36EUR)!!!!!
Sunwayman D40A, coupon code BGD40A, 49,99$(cca 36EUR)!!!!!
Rear DVD collector!
JTD power!
JTD power!
Zgodovina sprememb…
Shkorc ::
Hmm, kaj je pa posebnega na tej bateriji? Razen, da je zanimiva tistim, ki želijo uporabiti navadne AA baterije?
http://www.candlepowerforums.com/vb/sho...
Zelo kvalitetna svetilka, za 36EUR nobrainer.
Zelo kvalitetna svetilka, za 36EUR nobrainer.
Rear DVD collector!
JTD power!
JTD power!
Zgodovina sprememb…
Končno dobil še akumulator! (panasonic NCR 18650A 3100 na nkon.nl, en teden čakanja).
Seveda si nisem mogel pomagati in si najprej posvetil v oči. Da bi kmalu oslepil, je verjetno odveč omenjati
Convoy C8 je zakon, samo to lahko rečem :) Hvala vsem za nasvete! Zdaj je treba poskusiti še v gozdu, komaj čakam. Klet je bila osvetljena kot ob eksploziji Zelo lep snop in barva je očem prijazna.
Edino, kar me moti na svetilki, je gumb ceneno zelene barve. Lahko bi bil črn ali vsaj rdeč.
Seveda si nisem mogel pomagati in si najprej posvetil v oči. Da bi kmalu oslepil, je verjetno odveč omenjati
Convoy C8 je zakon, samo to lahko rečem :) Hvala vsem za nasvete! Zdaj je treba poskusiti še v gozdu, komaj čakam. Klet je bila osvetljena kot ob eksploziji Zelo lep snop in barva je očem prijazna.
Edino, kar me moti na svetilki, je gumb ceneno zelene barve. Lahko bi bil črn ali vsaj rdeč.
po 21 dneh čakanja sem tudi jaz dobil nitecore ea8 (57 eur), izdelava se mi zdi zelo kvalitetna - z baterijami tehta kar pol kg, tudi na gumb se hitro navadiš, izjemna svetilnost za AA baterije
review:
review:
Pri convoy C8 mi je všeč, da lahko zadnji dve nastavitvi svetenja uporabim namesto nočne lampe ali za branje, saj razsvetli prostor kot podnevi!
Oblika je elegantna, razen glave, ki ni najbolj prijazna žepom zaradi ostrih robov, in se ne zliva skupaj z ročajem. Kvaliteta izdelave je za moje pojme odlična.
Elektronika občasno "zafura" po svoje in namesto zadnjega shranjenega načina delovanja preklopi na naslednjega, kar je malce moteče; še zlasti, če je naslednji način delovanja strobe
Barva svetlobe je bolj prijazna očem kot tipično hladno bela, a še vedno se vidi, da je pač LED.
Sicer pa, gledano skozi ceno in njen namen, ji dam 4/5.
Saj veste, kaj bom zdaj rekel... I want more :)
Oblika je elegantna, razen glave, ki ni najbolj prijazna žepom zaradi ostrih robov, in se ne zliva skupaj z ročajem. Kvaliteta izdelave je za moje pojme odlična.
Elektronika občasno "zafura" po svoje in namesto zadnjega shranjenega načina delovanja preklopi na naslednjega, kar je malce moteče; še zlasti, če je naslednji način delovanja strobe
Barva svetlobe je bolj prijazna očem kot tipično hladno bela, a še vedno se vidi, da je pač LED.
Sicer pa, gledano skozi ceno in njen namen, ji dam 4/5.
Saj veste, kaj bom zdaj rekel... I want more :)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Bye ()
Raje skrij denarnico :D
To je zato ker je glow in the dark varianta. Tako kot je gumica pod steklom zelena?
To je zato ker je glow in the dark varianta. Tako kot je gumica pod steklom zelena?
Rear DVD collector!
JTD power!
JTD power!
Zgodovina sprememb…
No, bodite nežni do denarnice. Treba jo je navajati zlagoma :) C8 je komaj začetek.
Glede zelene barve dlakocepim, ni panike. Tista zelena gumica pod steklom pa mi je zelo všeč!
C8 odlično pokriva nočne sprehode in je že prestala osnovni test za sledenje divjadi med vožnjo, hehehe.
Naslednji mesec pa bi si rad privoščil eno bolj orenk zadevo, da lahko živalice ugledam še prej. Torej, nastavljiv snop, čim toplejša barva, dodatno stikalo za preklapljanje med različnimi načini delovanja, recimo tja do 60 ojrov, +/- 20%. Bo zadosti specifično?
Glede zelene barve dlakocepim, ni panike. Tista zelena gumica pod steklom pa mi je zelo všeč!
C8 odlično pokriva nočne sprehode in je že prestala osnovni test za sledenje divjadi med vožnjo, hehehe.
Naslednji mesec pa bi si rad privoščil eno bolj orenk zadevo, da lahko živalice ugledam še prej. Torej, nastavljiv snop, čim toplejša barva, dodatno stikalo za preklapljanje med različnimi načini delovanja, recimo tja do 60 ojrov, +/- 20%. Bo zadosti specifično?
Hm, pomoje je najbolje da pozabiš take z nastavljivim snopom, ker imaš preveč izgub, niso vodotesne, pa tudi ni neke kvalitetne firme, ki bi jih izdelovala. Koliko metrov naprej pa bi rad videl?
Rear DVD collector!
JTD power!
JTD power!
I see. Vsaj 300 metrov potem, to se mi zdi primerna cifra glede na današnjo tehnologijo. Reciva, da iščem najboljši P/P v nižjem srednjem razredu, če potegnem analogijo z avti :) Ali karkoli pač :)
http://budgetlightforum.com/node/30077
Cca 10€ :)
Cca 10€ :)
Rear DVD collector!
JTD power!
JTD power!
Če ne pa si nabaviš recimo to http://wallbuys.com/m/Product/SMALL-SUN...
+ eno ledico xp-g2 ki jo "dedomaš"(pustiš v bencinu nekaj ur) s tem ji odstraniš tisto prozorno kupolo na fosforju, kar ti daj skoraj 100% več dometa.
+ eno ledico xp-g2 ki jo "dedomaš"(pustiš v bencinu nekaj ur) s tem ji odstraniš tisto prozorno kupolo na fosforju, kar ti daj skoraj 100% več dometa.
Rear DVD collector!
JTD power!
JTD power!
bond007 ::
Pa so vam praktične te multi AA svetilke? Ker če hočeš imeti še 8 rezervnih (skupaj 16xAA), da so vedno na voljo polne za zamenjavo, potem je to že malo veliko dela z polnenjem... Kako pa se obnesejo alkalne baterije v teh svetilkah - še vedno počepnejo pod tokom? Ker recimo za 1000 lumnov rabiš ene 3A na xml2, torej ene 10A toka iz 8xAA, kar pomeni več kot 1A iz posamezne AA. Kakšna je takrat kapaciteta tipične alkalne baterije?
No pa tudi, če uporabljaš polnilne - ima 8 AA baterij verjetno samo ene 40-50% kapacitete glede na 4x18650. Moj predzadnji nakup je bla ravno SRK 6x xml2, 4x18650 za 19EUR (dx). Lumnov polna kapa (potegne 7A, torej tam 2500 lumnov). Čakam pa še na TR-3T6 (3x xml, 2x18650) za 11EUR (tmart). Pa še to se mi zdi, da preveč zapravljam za svetilke.. bo počasi dovolj za letos.
No pa tudi, če uporabljaš polnilne - ima 8 AA baterij verjetno samo ene 40-50% kapacitete glede na 4x18650. Moj predzadnji nakup je bla ravno SRK 6x xml2, 4x18650 za 19EUR (dx). Lumnov polna kapa (potegne 7A, torej tam 2500 lumnov). Čakam pa še na TR-3T6 (3x xml, 2x18650) za 11EUR (tmart). Pa še to se mi zdi, da preveč zapravljam za svetilke.. bo počasi dovolj za letos.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bond007 ()
mailer ::
Vse kar je do 4xAA se mi zdi sprejemljivo, več pa nikakor ne. Problem je v ceni 18650, ki je dosti dražja. Za 4€ dobiš 4AA iz Lidla, medtem ko je cena ene kvalitetne 18650 okoli 10€.
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz
Kvalitetno 18650 z zaščito dobiš za 3EUR, seveda pa ne pri nas: http://www.banggood.com/4PCS-18650-3_7V...
Sam uporabljam v svetilkah tudi nekaj celic iz baterij za laptope, tako da cena 18650 res ne bi smela biti problem...
Sam uporabljam v svetilkah tudi nekaj celic iz baterij za laptope, tako da cena 18650 res ne bi smela biti problem...
Zgodovina sprememb…
jest10 ::
Dej na low in pocakaj da 2x utripne in jo ugasni. Po parih sekundah jo ponovno vklopi.
Drugače pa tole http://m.ebay.com/itm?itemId=2010791691... z dedomano xp-g2 bo dalo okoli 400kcd.
Drugače pa tole http://m.ebay.com/itm?itemId=2010791691... z dedomano xp-g2 bo dalo okoli 400kcd.
Rear DVD collector!
JTD power!
JTD power!
Tega ne bi nikdar pogruntal. Zraven svetilke ni nobenih navodil ali česarkoli :)
Hvala za priporočilo. Morebiti bo 1300 lumnov prešvoh; kjer se sprehajam, so precej velike planjave... A tale jajca X7 svetijo hladno belo? Piše samo "White", brez vrednosti temperature. Sicer mi je cenovno zelo všeč; lahko je tudi malo več soldov, če najdeš boljši top :) Moram še sam malo prečekirati te kitajske strani ob priliki, pa boste potem kaj komentirali.
Hvala za priporočilo. Morebiti bo 1300 lumnov prešvoh; kjer se sprehajam, so precej velike planjave... A tale jajca X7 svetijo hladno belo? Piše samo "White", brez vrednosti temperature. Sicer mi je cenovno zelo všeč; lahko je tudi malo več soldov, če najdeš boljši top :) Moram še sam malo prečekirati te kitajske strani ob priliki, pa boste potem kaj komentirali.
Zgodovina sprememb…
Joj, te svetilke so tako lepe :) Obvezno eno za prijateljico! Naj bo manjša od convoy C8 in bolj elegantne oblike, glava z mehkim robom, skratka, za ženske :)
Jp, i lih trenutno je akcija http://budgetlightforum.com/node/30763, naroči čimprej!!!
Rear DVD collector!
JTD power!
JTD power!
Kakšna močnejša alternativa, mogoče?
Kaj pomeni driver customization?
Zraven bi vzel še polnilec od Xtarja in Panasonicove baterije. Na aliexpress je dobava do 60 dni, toliko pa res ne mislim čakati Kje še kupujete (tmart, banggood, fasttech, DX)?
Kaj pomeni driver customization?
Zraven bi vzel še polnilec od Xtarja in Panasonicove baterije. Na aliexpress je dobava do 60 dni, toliko pa res ne mislim čakati Kje še kupujete (tmart, banggood, fasttech, DX)?
Zgodovina sprememb…
Prosim za razlago, zakaj ravno verzijo 1400mA, in ne npr. 2800?
Glede izbire temperature barve mi je jasno. Kaj pa pomenijo črke A, B, C v imenu tipa diode?
Glede izbire temperature barve mi je jasno. Kaj pa pomenijo črke A, B, C v imenu tipa diode?
Zgodovina sprememb…
Ker:
-se ti bo z 2800mA driverjem pregrevala oz. ne bo komot za držat v roki dlje časa
- baterija ti bo zdržala manj kot 1 uro z 2800mA driverjem
- ker ima na ledica pri 1400mA več lumnov/W, kot pri 2800mA
- ker je občutljivost očesa na svetlobo definirana logaritemsko, bo na uč 1400mA le kake 20-30% manj svetla kot 2800mA verzija, baterija pa ti bo zdržala več kot 2x dlje!
Pa še tko btw... ma prijatelica izkušnje s 18650 baterijami? Ali ji boš ti polnil? Pol mogoče vzami 2800mA driver, bosta večkrat skupaj :D
-se ti bo z 2800mA driverjem pregrevala oz. ne bo komot za držat v roki dlje časa
- baterija ti bo zdržala manj kot 1 uro z 2800mA driverjem
- ker ima na ledica pri 1400mA več lumnov/W, kot pri 2800mA
- ker je občutljivost očesa na svetlobo definirana logaritemsko, bo na uč 1400mA le kake 20-30% manj svetla kot 2800mA verzija, baterija pa ti bo zdržala več kot 2x dlje!
Pa še tko btw... ma prijatelica izkušnje s 18650 baterijami? Ali ji boš ti polnil? Pol mogoče vzami 2800mA driver, bosta večkrat skupaj :D
Zgodovina sprememb…
jest10 ::
matobeli ::
Ker se verzija z 2800 zelo (pekoče) segreva in ima 1400 popolnoma dovolj, pa še baterija deluje dlje.
Če pogledaš nekaj strani nazaj sem sam kupoval in spraševal podobne stvari kot ti in mi je bilo vse lepo razloženo, če te stvari zanimajo najbolje da prebereš čimveč že napisanega.
Takrat sem se odločil za S6 T5-5C z 1400Mah. Nekaj takega kot S2, oziroma že takrat sem izbiral med S6 in S2. Svetloba je lepe tople barve, dovolj sveti za njeno velikost, ne segreva se, baterija drži dolgo časa, je lepa in fajn za v žep. Če mene vprašaš je tale akcija z S2+ odlična varianta za tvojo kolegico. Ampak obvezno z doplačilom (1.4$) za toplejšo LED.
Sem ravno danes naročil S2+ iz linka ki ga je dal koyotee: http://www.aliexpress.com/snapshot/6076...
z dodatnimi možnostmi x 8 driver (2800mAh) in pa T5-5B LED (topla). 2800mAh samo zato da vidim kako to dela in ker eno 1400mAh že imam
Priporočam enako, ampak z x 4 driver (1400mAh). Oziroma če še nimaš podobne luči vzemi še eno zase z 2800mAh, Skupaj pride ravno pod magičnih 22EUR da ne bodo težili na carini
Čakam pa na C8 trenutno, povsod slišim da je super za modifikacije. mwahaha
edit: zakaj drugo LED, vse ženske kar jih poznam sovražijo tisto plavkasto svetlobo
Če pogledaš nekaj strani nazaj sem sam kupoval in spraševal podobne stvari kot ti in mi je bilo vse lepo razloženo, če te stvari zanimajo najbolje da prebereš čimveč že napisanega.
Takrat sem se odločil za S6 T5-5C z 1400Mah. Nekaj takega kot S2, oziroma že takrat sem izbiral med S6 in S2. Svetloba je lepe tople barve, dovolj sveti za njeno velikost, ne segreva se, baterija drži dolgo časa, je lepa in fajn za v žep. Če mene vprašaš je tale akcija z S2+ odlična varianta za tvojo kolegico. Ampak obvezno z doplačilom (1.4$) za toplejšo LED.
Sem ravno danes naročil S2+ iz linka ki ga je dal koyotee: http://www.aliexpress.com/snapshot/6076...
z dodatnimi možnostmi x 8 driver (2800mAh) in pa T5-5B LED (topla). 2800mAh samo zato da vidim kako to dela in ker eno 1400mAh že imam
Priporočam enako, ampak z x 4 driver (1400mAh). Oziroma če še nimaš podobne luči vzemi še eno zase z 2800mAh, Skupaj pride ravno pod magičnih 22EUR da ne bodo težili na carini
Čakam pa na C8 trenutno, povsod slišim da je super za modifikacije. mwahaha
edit: zakaj drugo LED, vse ženske kar jih poznam sovražijo tisto plavkasto svetlobo
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: matobeli ()
Hvala vsem za obširno, natančno in prijazno razlago
@matobeli
Sicer sem že prej gledal od začetka teme in nikjer nisem zasledil pisanja o driverjih oz. katere oznake so za različne mAh.
@bond007
Frendice ne zanima tehnika tako kot nas, jo je pa C8 čisto navdušila in sem jo komaj dobil nazaj v roke :) C8, mislim...
Jaz bom polnil... :D Hvala za nasvet, ampak sem se odločil za 1400 mAh. Druženje ne trpi v nobenem primeru, hehe.
Torej naročim convoy S2+ (7135*4) in ledico T4-7A, ako hočem najtoplejšo barvo? Kaj je pa razlika med T6 in T4?
@koyotee
Ob priliki bom slikal tisto pot, da vidite, kaj točno imam v mislih :) Samo preprosto ne utegnem...
Dobro sem se nasmejal ob poslušanju zvočne predstavitve yezla :) Dragi moji, temu se reče masakriranje angleščine de luxe!
@matobeli
Sicer sem že prej gledal od začetka teme in nikjer nisem zasledil pisanja o driverjih oz. katere oznake so za različne mAh.
@bond007
Frendice ne zanima tehnika tako kot nas, jo je pa C8 čisto navdušila in sem jo komaj dobil nazaj v roke :) C8, mislim...
Jaz bom polnil... :D Hvala za nasvet, ampak sem se odločil za 1400 mAh. Druženje ne trpi v nobenem primeru, hehe.
Torej naročim convoy S2+ (7135*4) in ledico T4-7A, ako hočem najtoplejšo barvo? Kaj je pa razlika med T6 in T4?
@koyotee
Ob priliki bom slikal tisto pot, da vidite, kaj točno imam v mislih :) Samo preprosto ne utegnem...
Dobro sem se nasmejal ob poslušanju zvočne predstavitve yezla :) Dragi moji, temu se reče masakriranje angleščine de luxe!
Ekola, frišno s sprehoda. Na prvi fotki (v daljavi) je na sredini zgornje polovice videti pot. Torej naj bi jo fotonski top čim bolje razkril (če je na njej divjad), tako kot teren pred mano. Avto na drugi sliki pa je natanko 100 metrov daleč - to bi moralo orenk osvetliti brez problema. Za primerjavo, kaj hočem.
Rear DVD collector!
JTD power!
JTD power!
Zgodovina sprememb…
Imalent DD2R 48.48€ coupon code BGDD2R -> 33.62€
www.banggood.com/IMALENT-DD2R-CREE-XM-L...!G0104360920201312S6
www.banggood.com/IMALENT-DD2R-CREE-XM-L...!G0104360920201312S6
Rear DVD collector!
JTD power!
JTD power!
Groupbuy: MaxToch SN6X-2X http://budgetlightforum.com/node/30940
Rear DVD collector!
JTD power!
JTD power!
Shkorc ::
Zgleda zelo mamljivo, samo malo velika je zadeva za vsakodnevno uporabo. Lumnov pa ko blata :)
matobeli ::
Uf, mene tudi prsti srbijo, sploh ko berem BLF. Nekaj takega še rabim za v kolekcijo luči.
Še dobro da na prepaid MC ni vedno dovolj denarja
Še dobro da na prepaid MC ni vedno dovolj denarja