» »

Procesor(seminarska/referat)

Procesor(seminarska/referat)

drSMASH ::

Hi!
V soli mi je prof dal nalogo naj napisem, kao, "seminarsko" (to je bolj referat kot seminarska) o procesorju. Zato bi vas prosil, da mi malo pomagate z svojim znanjem.
A mogoce kdo pozna kaxno stran kjer bi nasel naslednje stvari:
-(splosna) zgradba procesorja(po moznosti ne P4 oz. kaxen nov proc amapk nekaj simple pac kaj imajo vsi proci v sebi...simple mora biti da bo folk skapiral:D )
-delovanje procesorja(isto kot pri zgornjem)
-OC procesorja(isto...osnove...kaj to sploh je in podobno)

Fajn bi bilo ce bi se te tri stvari navezovale na tocno en dolocen procesor.
Ce pa ma kdo vse to v glavi pa lahko tu napise ali pa mi posle po mailu na sm4sh3r@yahoo.com
V naprej se zahvaljujem!

LP, SMASH
<<<LIVE 2 OVERCLOCK, OVERCLOCK 2 LIVE>>>

Loki ::

si ze kdaj slisal za Intel ali AMD?
si?

zakaj torej ne pogledas tam???

pucvoler ::

Najbolj enostaven procesor je 1 tranzistor, ki prevaja tok če ima na bazi signal.
Ne me poslušat!!!!!!

slawc ::

Ehehe ti bi kar da ti nekdo (bolj ali manj) napise seminarsko tukaj a?

No, nekaj bos zagotovo nasel na www.x86.org

Lahko zacnes v stilu: malce zgodovine, razvoj, moorov zakon, nato si izberes en procesor (rajsi si izberi enostavnega, kot pa P4, kateri ima dost komplicirano zgradbo) nato pa ta procesor malce nadgradis (torej, dodajas nove stvari, recimo FPU, vec ukazov) in pocasi prides do p4 (pa ne pozabi omenit pipeline arhitekture - toj taglavna stvar pri teh)

Za desert omenis se ostale proizvajalce: AMD, Cyrix (glavne lastnosti, prednosti in slabosti)... no to so vsi CISC procesorji. Lahko še omeniš kakšen RISC procesor in podobno...

Zanimiva tema, o tem bi lahko napisal komplet knjigo (tako ful spehasto), no v bistvu jo je napisal Kodek, sam ne vem tocnga naslova. Mikroprocesorkse arhitekture al kuko...

Srecno
LP, Slawc

G[e]c ::

Ka pa zacet prri Z80 pa take zadeva, p1. pa p4 ne bo noben nc kapiru.

Gandalfar ::

kaj rabis to .. za srednjo solo? Pomojem da lahko za potrebne informacije kar v ucbenik pokukas ;) - se mi zdi. Drugace pa mas itaq verjetn bolj malo casa tako da si najdi kaksno poenostavljeno razlago .. recimo na www.howstuffworks.com ali pa kaj podobnega

Sergio ::

Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

drSMASH ::

Jaz zelim le par dobrih linkov ampak ce hoces lahko naredis to seminarsko(ki pa je bojl referat kot seminarska):D

No...nasel sme lepo razlago o mikroprocesorju (saj to je procesor) in bom tisto lepo razlozil.

Ce ma se kd okaj pametnega...kr pogumno:)
<<<LIVE 2 OVERCLOCK, OVERCLOCK 2 LIVE>>>

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Navajanje virov vprašanje?

Oddelek: Šola
264069 (3417) lonewolf_
»

Kaksna je razlika med referatom in seminarsko?

Oddelek: Šola
114263 (3976) snow
»

AMD želi 50-odstotni tržni delež (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Rezultati
578243 (6873) Alexius Heristalski
»

Prosim za pomoč - 2400+ ali 2600+?

Oddelek: Kaj kupiti
261412 (1007) PALOMINO

Več podobnih tem