» »

Vrednost starejših (rabljenih) računalnikov ali komponent ter druge elektronike

Vrednost starejših (rabljenih) računalnikov ali komponent ter druge elektronike

Temo vidijo: vsi
««
71 / 186
»»

hojnikb ::

20€ max
#brezpodpisa

gddr85 ::

bi reku cca 20eur

512MB onboard + 1536MB from your RAM ? a to ima v bistvu potem 512mb rama? bi moral bolj pisat 512mb ram

Zgodovina sprememb…

• spremenil: gddr85 ()

trnvpeti ::

s tako kartico si nimas kaj poceti

mptmpt ::

Sem vprašal,ker še nisem slišal za tako grafo,..zanimivo..
http://mpt.happy-be-happy.com/

Epialt ::

Elow,
Zanima me vrednost kompleta:
P5QL PRO - plata
Q6600 - proc + nov hladilnik bil je 15EUR
4096MB RAM ( 1x2 ; 2x1 ) no idea.

IMO: 70-100EUR?
Kok blizu sem?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Epialt ()

SuperVeloce ::

Verjetno je najbolje po delih prodat. Plata cca. 30eur, cpu 40-50eur (hladilnik doda bolj malo vrednosti, verjetno ni baš dober...), rami 2gb 15-20eur, 1gb 2x7eur. Komplet je tam nekje 70-80eur ja.

Unknown_001 ::

Mare3 je izjavil:

Koliko bi dobil za rabljen iPad 3 32g cellular odlična ohranjen.?

300-400 EUR od oka.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt

dawwwiiid ::

Mene pa zanima vrednost prenosnika Asus K53SV -> Povezava na enaa.com
Star pa je 2,5 leti, baterija pa je še prva in zdrži 2 uri ob konstantnem visenju na youtubu. Zraven je brezžična miška in torba.

Imam pa še en star namizni računalnik Fujitsu Esprimo E5915 (low profile ohišje) -> cnet.com povezava. Menjal sem procesor za E4300, nadgradil na 3,5GB rama, menjal disk za 160GB, dodal grafično 9400GT 1GB
Starost neznana. Sem pa ga kupil lani prek ebaya.

Moja ocena je 200-220€ za prenosnik, ter 50-60€ za PC?? Vaše mnenje?

noob96 ::

koliko bi bila vrednost sestavljenega računalnika.
cooler master 690II advance
asus p8 h67 v
intel i5 2500 3,3Ghz
8gb rama
corsair 550w napajalnik
samsung 830 128GB ssd
2x 1TB HDD
gigabyte gtx 560
2500 je primerljiv z 4130 recimo
pa gtx 560 ali 7790 v ta config
sedaj sestavi en conf na osnovi 4130
in to ceno dol za 35%

torej cena bo cca 350eur

350€!!??
pa ka sm js na glavo padu, al si ti? zanj sem dal 900€ samo tako btw. novi računalniku danes za 350€ so paar razrednov nižje od te sestave..nevem meni se ne zdi ravno realna ocena

cooler master 690II advance (120$)
asus p8 h67 v (nova recimo 70€)
intel i5 2500 3,3Ghz (http://www.amazon.com/Intel-i5-2500K-Qu... =300$)
8gb rama (50€)
corsair 550w napajalnik (60€)
samsung 830 128GB ssd (60€)
2x 1TB HDD (2x 60€)
gigabyte gtx 560 (130€)

to so aktualne cene danes... se pravi če bi kupil novo iste komponente pride okoli 750€
torej je vse skupaj rabljeno vredno malo več kot pa 350€, se ti ne zdi

Janac ::

cooler master 690II advance 85EUR
asus p8 h67 25EUR
intel i5 2500 3,3Ghz 95EUR
8gb rama 38EUR
corsair 550w napajalnik 30EUR
samsung 830 128GB ssd 65EUR
2x 1TB HDD 120EUR
gigabyte gtx 560 65EUR

=
490EUR sestavljen.

Pomaga če ne gledaš najdražje artikle v najdražjih štacunah.

amacar ::

Ohišje si kr odpiši, ti ga rabljenega ne bo noben preplačal (si kalkuliraj do 20€ za njega).
Proc, ki se ne da navijati + ena poceni plata prideš z novim za 250€ skoz če ne ceneje, rabljeno 160€.
8gb rama je rabljenih 40€
napajalnik je xfx 450w čist dost, je nov 45€, tak da rabljen 30-35€
ssd 120gb je nov 55€ (m500), rabljen max 40€, pa še to vsak rajši novega kupi
hdd 35€ na TB=70€ skupaj
grafa 60€ (sem 560ti prodal pol leta nazaj za 75€)

Če seštejem 410-425€, če ti kdo vzame v kompletu daš za 380-400€ pa je to to.

cooler master sem jst komaj prodal za 40eur (vsi bi ga imel za 30eur in manj), drugač pa ena bolj solidnih kišt za cca 100eur

DarwiN ::

Tole boste morali še kar pošteno oklestit ceno, da se bo prodalo.

Ohišja in napajalnike je rabljene praktično nemogoče prodat, v kompletnem računalniku pa sta posledično vredna skoraj 0€... Proc in plata ok, mogoče 120€, ram 50€, 120Gb ssd danes ne moreš prodat za več kot 30€, četudi je samsung, to ne šteje prav nič..

2x1Tb disk... 120?? 70€?? Se hecate? Če bi ločeno prodal, potem mogoče dobiš 60€ ja, tko v kompletu pa se gleda samo kapaciteta.... Novi 2Tb stane 70€ in če bi danes kupovali, imate raje 2x1 ali 1x2Tb?? Posledično sta oba diska skupaj vredna maximalno 40-50€, v kompletu..

Zdaj pa seštej.. :) Posamično mogoče res 350€, ampak je nemogoče prodat... V kompletu pa 250€, oziroma 300€ je čista zmaga za prodajalca... IMO!
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

no tist 2x1 oz 1x2 imam jst rajš 2x1, če mi en crkne imam vsaj še enga, tko nimaš nič :))

ohišje je top in tisti ki ve kaj kupuje bo plačal vsaj 80eur

vsaj 80eur? ne bi rekel, potem bi ga jst z lahkoto prodal za 80eur, ponudbe pa so bile take kot sem napisal (ohišje pa top ohranjeno brez prask in modifikacij)

Tisti, ki ve kaj kupuje, mu na kraj pameti ne bo prišlo, da bi kupoval rabljeno ohišje...

To je skoraj tako kot bi kupil rabljeno zobno ščetko... Ohišja se enostavno ne kupi rabljnega.. Če pa že, pa za mizerno nizko ceno. :)

menjalnik ::

Fantje kupujem rabljeno grafično kartico z 512mb ali 1gb spomina, koliko je to realno vrednov teh časih?

tko na pamet brez točnega modela cca 10-70eur

noob96 ::

DarwiN je izjavil:

Tisti, ki ve kaj kupuje, mu na kraj pameti ne bo prišlo, da bi kupoval rabljeno ohišje...

To je skoraj tako kot bi kupil rabljeno zobno ščetko... Ohišja se enostavno ne kupi rabljnega.. Če pa že, pa za mizerno nizko ceno. :)

ja ker če je lepo ohranjeno je res pomembno da je novo. jebeš procesor, pa grafo, tut če je blo že 2x preget, tist lahk kamot rabljeno. sam pazi ohišje je pa treba novo, ker...ja je treba

ja ker če je lepo ohranjeno je res pomembno da je novo. jebeš procesor, pa grafo, tut če je blo že 2x preget, tist lahk kamot rabljeno. sam pazi ohišje je pa treba novo, ker...ja je treba

Ne zato, ampak ker tisti redki, ki kupujejo takšne bolj fancy ohišja, tega zagotovo ne iščejo na bolhi... Tistim "bolhašem" pa nobeno ohišje na tem svetu ni vredno več kot 20€, pa četudi je vso pozlačeno...

A si že kdaj kupil ohišje oz. napajalnik na bolhi, oziroma poznaš koga, ki je to storil in plačal +50€ zanj?

amacar ::

Ja js sm prodal kakih 5 let starega 800w modularnega axp supernova za 40 ali 50€ v roku enega tedna (cca 3 mesece nazaj), je bilo zacuda se kr povprasevanje.

BorutK-73 ::

Janac hvali to ohišje ker ima istega! :))
1TB rabljeni diski so po 35€ in ne 60, za tak denar dobiš novi BLUE WD 1TB z garancijo.

1TB blue je ~52€ pri nas nov..
#brezpodpisa

hvalim ohišje? povedal sem realno ceno, če bi bil corsair 550r bi napisal enako ceno ali pa katerikoli drug primerljiv.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Janac ()

BorutK-73 ::

hojnikb je izjavil:

1TB blue je ~52€ pri nas nov..

No še to, jaz sem dal v fizični trgovini malo čez 60, v internetni trgovini je pa seveda še ceneje.

dawwwiiid ::

"bump" ...

dawwwiiid je izjavil:

Mene pa zanima vrednost prenosnika Asus K53SV -> Povezava na enaa.com
Star pa je 2,5 leti, baterija pa je še prva in zdrži 2 uri ob konstantnem visenju na youtubu. Zraven je brezžična miška in torba.

Imam pa še en star namizni računalnik Fujitsu Esprimo E5915 (low profile ohišje) -> cnet.com povezava. Menjal sem procesor za E4300, nadgradil na 3,5GB rama, menjal disk za 160GB, dodal grafično 9400GT 1GB
Starost neznana. Sem pa ga kupil lani prek ebaya.

Moja ocena je 200-220€ za prenosnik, ter 50-60€ za PC?? Vaše mnenje?

Dober dan ::

Koliko bi bla vredna tale kišta?

i3-2120 -garancija
ASUS P8H61-MX USB3 -garancija
8GB RAMA -garancija
SSD 128 GB
HDD 1Tb
Gigabyte GTX 760 -garancija
Corsair 430W

Vse imam zapakirano v krneki ohišju, tako da le tega podarim poleg.

Dober dan je izjavil:

Koliko bi bla vredna tale kišta?

i3-2120 -garancija 80
ASUS P8H61-MX USB3 -garancija 25
8GB RAMA -garancija 39
SSD 128 GB 60
HDD 1Tb 40
Gigabyte GTX 760 -garancija 135
Corsair 430W 26

Vse imam zapakirano v krneki ohišju, tako da le tega podarim poleg.

390eur

Ganon ::

Kaj pa tale konfiguracija?

Intel Core i5-750
Asus P7P55D-E Deluxe
Noctua NH-D14
Cooler Master Real Power M620
Mushkin PC3-12800 "Essential" KIT 4096 MB
Gigabyte GeForce 8800 GTS 320MB
Antec Three Hundred

bi reku cca 120-150eur

Ganon ::

OK, komponente so res stare nekaj let, ampak z Noctuo, ki jo še vedno prodajajo in stane 90 EUR, je računalnik vreden 120 EUR? To je pa kar malce čudno. :|

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Ganon ()

nh d14 pride pri mlacom 75eur, 150eur za vse bi blo po moje ok

V kompletu hladilnik k ceni ne pridonese prav nič... Obdrži Noctuo in namesti original BOX hladilnik (če ga imaš), in bo računalnik ravno tako vreden ~120€.. Nekdo ki kupuje 5 let star računalnik, bo cenil in se oziral na hladilnik? Nope..

Tak računalnik je dober samo za vsakdanjo uporabo, windows in internet, in za 200-250€ dobiš podobnega novega, z diskom!

DarwiN je izjavil:

V kompletu hladilnik k ceni ne pridonese prav nič... Obdrži Noctuo in namesti original BOX hladilnik (če ga imaš), in bo računalnik ravno tako vreden ~120€.. Nekdo ki kupuje 5 let star računalnik, bo cenil in se oziral na hladilnik? Nope..

Tak računalnik je dober samo za vsakdanjo uporabo, windows in internet, in za 200-250€ dobiš podobnega novega, z diskom!

hahahahha !

z i5 750 se danes lahko še vse igre igra! v tem kompletu se zamenja grafa in je komp dejansko top.

dej nehi, si verjetno dve leti prepozen s to izjavo, i5 750 brez krepkega navijanja ni vreden igranja novih iger. Isto kot core 2 quad, sama žalost, prodajali bi pa vsi za visoke cene.

z i5 750 se danes lahko še vse igre igra! v tem kompletu se zamenja grafa in je komp dejansko top.

To velja za ogromno računalnikov.. Tudi za omenjenega novega za 200-250€... Če dokupiš grafo za 150-200€..

Moj odgovor se navezuje na darwinov post, v katerem je želel povedat(in tudi je), da po njegovem mnenju komp s i5 750 je dober za le vsakdanjo uporabo.

Janac je izjavil:

Moj odgovor se navezuje na darwinov post, v katerem je želel povedat(in tudi je), da po njegovem mnenju komp s i5 750 je dober za le vsakdanjo uporabo.

Kaj več pa je zmožen komp s pet let starim procesorjem I5-750 in GeForce 8800 GTS 320MB?

z 8800gts bore malo, 750 je pa čisto spodoben procesor v navezavi z kako novejšo grafiko.
#brezpodpisa

čuhalev ::

Bolj nenavano, ampak
koliko je vreden delujoč dvoprocesorski hp server baziran na itanium 2 platformi z 32 gb rama star 10 let :P

54j0 ::

Jaz te za 20€ odrešim tega nevarnega odpadka ;).

Je tole OK cena?

Za zacetno ceno je ok, ampak glede na ubijalsko nizke cene Tahiti kartic bos mogoce moral se malo znizati. Si kaksen mesec ali dva prepozen s prodajo, bi prej vec iztrzil ;)

boolsheat ::

DarwiN je izjavil:

Zakaj pa to?

btw tole je najboljše, da stran vržem a ne, najbrž nobenemu ne bo prav prišlo?

- CPU Athlon XP 2400+ s hladilnikom
- 2x256MB RAM DDR1
- ATI Radeon 9600XT AGP8x, fannless
- Zvočna kartica Creative Audigy2 ZS

Zgodovina sprememb…

s6c-gEL ::

Dobro za penzioniste, ki se učijo osnov.

http://www.duh-casa.si/projekti/racunal...

miraldi ::

Janac je izjavil:

Je tole OK cena?

Men se zdi OK cena. Jaz sem svojo za 120Eur prodal 24ur po objavi oglasa.
i7 12700k
RTX 4070ti
32Gb

čuhalev ::

54j0 je izjavil:

Če ne bi bili diski stari ... dela k singerca :)

m0LN4r ::

čuhalev je izjavil:

54j0 je izjavil:

Če ne bi bili diski stari ... dela k singerca :)

Nalož gor windows server 2012 in Microsoft expression web :D
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

server 2012 nima vec podpore za itaniume. Mislim da je 2008 zadnji
««
71 / 186
»»