Forum » Strojna oprema » Migetanje monitorja
Migetanje monitorja
GregiSoft ::
Zdravo,
imam 24'' LCD acerjev monitor, katerega mam prek VGA priklopljenega na prenosnik, problem je da ko sem imel prenosnik+monitor prikloplen na isti podalšek mi je slika migetala, drgetala al karkoli... Ko pa sem monitor priklopil v svojo vtičnico je migetanje ponehalo, oz. se še malenkost opazi če gledaš na določenih barvah, npr. sivi. Kolega električar mi je zmeril napetost na vtičnicah, katera je 230-240V, vendar imam problem da napetost skače na sekundo ali še manj za +-8V.
Zanima me kaj bi lahko bil vzrok za migetanje monitorja, mogoče napetost ali kaj drugega?
imam 24'' LCD acerjev monitor, katerega mam prek VGA priklopljenega na prenosnik, problem je da ko sem imel prenosnik+monitor prikloplen na isti podalšek mi je slika migetala, drgetala al karkoli... Ko pa sem monitor priklopil v svojo vtičnico je migetanje ponehalo, oz. se še malenkost opazi če gledaš na določenih barvah, npr. sivi. Kolega električar mi je zmeril napetost na vtičnicah, katera je 230-240V, vendar imam problem da napetost skače na sekundo ali še manj za +-8V.
Zanima me kaj bi lahko bil vzrok za migetanje monitorja, mogoče napetost ali kaj drugega?
opeter ::
Lahko je
- napetost,
- slaba povezava (kabel),
- povezava VGA (nekoč je snežilo ob analognem priklopu na LCD-jih, čez čas so to odpravili), skratka na VGA-ju nikoli nisi dobil tako dobre slike (vsaj na starejših LCD ekranih) kot na DVI (oz. drugem digitalnem - HDMI, DisplayPort itn.) priklopu
- lahko pa je seveda problem v samem monitorju (napaka elektronike)
Ena od rešitev je, kar se napetosti tiče, da zadevo (računalnik in ekran) priklopiš na Line Interative UPS. Skratka na brezprekinitveni napajalnik, ki ti regulira električni tok.
- napetost,
- slaba povezava (kabel),
- povezava VGA (nekoč je snežilo ob analognem priklopu na LCD-jih, čez čas so to odpravili), skratka na VGA-ju nikoli nisi dobil tako dobre slike (vsaj na starejših LCD ekranih) kot na DVI (oz. drugem digitalnem - HDMI, DisplayPort itn.) priklopu
- lahko pa je seveda problem v samem monitorju (napaka elektronike)
Ena od rešitev je, kar se napetosti tiče, da zadevo (računalnik in ekran) priklopiš na Line Interative UPS. Skratka na brezprekinitveni napajalnik, ki ti regulira električni tok.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
R-S-LoVe ::
Lahko pa da ti choper v napajalniku notesnika ustvarja motnje in na kratki povezavi je to vidno (monitor).
Fear Is The Path To The Dark Side, Fear Leads To Anger,
Anger Leads To Hate, Hate Leads To Suffering!
Anger Leads To Hate, Hate Leads To Suffering!
Hvala obema! Sedaj imam prenosnik in monitor vsak na svoji vtičnici, vendar sem opazil da ko izklopim prenosnik, se v tistem hipu pojavi motnja na monitorju, enako ko vklopim prenosnik, verjetno imam težave z napetostjo...
Problem sem rešil tako da sem z izolirnim trakom prekril ozemljitev za napajalnik prenosnika, kar verjetno ni pametno...
Kakšna bolša rešitev?
Kakšna bolša rešitev?
Engineer_SLO ::
verjetno maš v stanovanju-hiši uporabljeno ničenje , tako da težavo poizkusi rešiti z obratom vtikača za 180 stopinj glede na sedanje stanje priključka na eni napravi pa boš videl če je boljše.
lp
lp
ASUS ROG Maximus X Hero, I9 9900K, NZXT Kraken X62
32GB DDR4 3200 CL16, 512MB + 1024GB GB NVME SSD+ 2x2TB 7200rpm
EVGA GeForce RTX 3090 FTW3 ULTRA, ALIENWARE 38 - AW3821DW
32GB DDR4 3200 CL16, 512MB + 1024GB GB NVME SSD+ 2x2TB 7200rpm
EVGA GeForce RTX 3090 FTW3 ULTRA, ALIENWARE 38 - AW3821DW
Pyr0Beast ::
Podaljšek pa vse na isto vtičnico - isti potencial.
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Thompic ::
Enak problem. Recimo meni je pomagalo edino to, da sem na prenosniku "power plan" naštimal na "power saver", v nasprotnem je bilo migetanje preveč moteče..
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Prenosnik lcd problemOddelek: Pomoč in nasveti | 1020 (803) | moat |
» | Čuden problem s projektorjemOddelek: Zvok in slika | 3142 (2437) | Tim55 |
» | HDMI ProblemOddelek: Pomoč in nasveti | 6100 (5035) | Alessio983 |
» | grafična zajebava - migetanje slikeOddelek: Pomoč in nasveti | 1322 (1165) | korenje3 |
» | Pomagajte ! Trese ku hudič. [kabelska] (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 9534 (8303) | Pyr0Beast |