» »

Bluetooth povezava Asrock in laptop

Bluetooth povezava Asrock in laptop

sebas4 ::

Imama Asrock ion 303ht, USB Netgar DBT120 (bluetooth adapter,) win XP pro, Avg free+win Fw in Dell 1520 laptop, vista ultimate licenčna, AV panda.

Na Asrocka sem instaliral zadnje driverje od Netgar adapterja, omogočil BT in vzpostavil omrežje, nad Laptopu sem ravno tako vzpostavil omrežje. Računalnika sem med seboj uspešno "pairal" in imata v network connections oba vidno BT povezavo (connected). Do tu vse lepo in prav. Sedaj pa mi noče poslati datotek iz laptopa na asrock, dobim sporočilo o napaki, da se drugi(asrock) računalnik ne odziva. Na asrocku pa se pojavlja neko sporočilo o napaki.

Sem kaj bistvenega pozabil? Odpreti kake porte? Firewall, ki sicer nič ne javlja? sharing nastavitve?

Skratka BT omrežje je vzpostavljeno, status connected na obeh pcjih, pcja pairana s paskeyem, izmenjava paketov pa ne steče. Driveri so ok, naprave delujejo pravilno.

Če ima kdo kak nasvet, bi bil hvaležen.
lp

BlaY0 ::

To da sta zadevo "skonektani" je komaj prvi korak. Zdaj moraš na tistem, na katerega misliš pošiljat pognat kakšen BT obex transport servis. Druga varianta je, da si postaviš PAN. To je spet en od BT servisov, ki se mu na Windouzih reče Network Access ali nekaj podobnega. S tem servisom v bistvu vzpostaviš TCP/IP mrežno povezavo prek BT linka. Mrežni interfejs pod Network Connections boš videl kot Bluetooth LAN Access Server Driver. Manša odstopanja v imenih, ki sem jih navedel so možna.

sebas4 ::

Aha, torej sem na pravi poti. Če prav razumem rabim en program, nekak odjemalec na ciljnem compu? Bt obex transport service. Kaj pa priporočate, je kak free program za to ali kak vodič vkolikor je stvar bolj zapletena. Jaz pa bom medtem malo poguglau :)

hvala

BlaY0 ::

Ponavadi so vsi ti servisi že del BT stacka, samo konfigurirati jih moraš in vklopiti. Po moje če boš kliknil z desno na BT ikonco v taskbaru imaš tam opcijo advanced setting ali nekaj takega, kjer imaš ene par zavihkov med katerimi je tudi Services - tam servise skonfiguriraš in določič na kak način se bodo vklopili (auto/manual). Potem pa vklopiš tisti servis, ki te interesira... recimo File Transfer pa Object Push ali nekaj takega...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Domači Proxy?

Oddelek: Omrežja in internet
355261 (4293) wungad
»

Internet noče dela!

Oddelek: Pomoč in nasveti
192102 (1816) Daniel
»