Forum » Kaj kupiti » Trgovine v Mariboru?
Trgovine v Mariboru?
CyberAD ::
Ker se odpravljam na nakup monitorja, bo verjetno najbolje, da se odpravim po trgovinah, ki so mi blizu in fizično kupim ekran (da ne bom kupil preko neta in potem ugotovil, da je mrtvi pixel 2 cm stran od sredine monitorja).
Sem zdaj ene pol ure brskal okoli in prišel s seznamom računalniških trgovin v Mariboru (in bližnji okolici).
Pa bi vas prosil, če poznate še kakšno trgovino, da mi dopolnite ta seznam. Pa če ima kdo kakšne opombe ali kaj drugega. Kot rečeno, kupujem samo monitor :)
Rolan
Comtron
BigBang (3x :))
PCPlus
Integrator
Chiptrade
Demise PC
Protech
Birostroj
Satcom
PCSvet
PCGiga
Energodata
PS: Še eno stransko vprašanje: Se res splača kupiti LCD z LED backlight ali ni vredno truda (bistveno zreducira izbiro) in denarja?
Sem zdaj ene pol ure brskal okoli in prišel s seznamom računalniških trgovin v Mariboru (in bližnji okolici).
Pa bi vas prosil, če poznate še kakšno trgovino, da mi dopolnite ta seznam. Pa če ima kdo kakšne opombe ali kaj drugega. Kot rečeno, kupujem samo monitor :)
Rolan
Comtron
BigBang (3x :))
PCPlus
Integrator
Chiptrade
Demise PC
Protech
Birostroj
Satcom
PCSvet
PCGiga
Energodata
PS: Še eno stransko vprašanje: Se res splača kupiti LCD z LED backlight ali ni vredno truda (bistveno zreducira izbiro) in denarja?
- spremenilo: CyberAD ()
Zheegec ::
24" LED monitor dobiš za cca 200EUR... Še kaj ceneje na kratki rok ne bo, sploh ker je šel dolar gor zadnje čase.
Full-LED monitorjev pa praktično ni, tako da je razlika med ne-LED in LED monitorji zelo majhna v praksi.
Full-LED monitorjev pa praktično ni, tako da je razlika med ne-LED in LED monitorji zelo majhna v praksi.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
CyberAD ::
Čakanje žal ne pride v poštev. Nov računalnik bo predvidoma v ponedeljek :) Jaz pa nimam nadomestila. Stari PC gre komplet. Ne bi pa ravno pol leta uporabljal televizije kot monitor :D
ALIEn3001, a so že tako poceni? To, da ni velike razlike med LED in fluorescentnimi sem slišal, ampak vseeno vprašam. Mimogrede, baje ima LED neke artefakte pri velikih kontrastih. Je to res? Ali so bile to zgolj težave pri prvih nekaj?
Aha pa še nekaj - pozna kdo kakšno metodo, kako bi bilo najbolj efektivno na hitro preveriti kvaliteto slike? Se da zatežiti v trgovini, da tisti monitor, ki ga želiš kupiti, dajo ven iz škatle in ti ga priklopijo na kak monitor, da se lahko prepričam, da nima artefaktov?
ALIEn3001, a so že tako poceni? To, da ni velike razlike med LED in fluorescentnimi sem slišal, ampak vseeno vprašam. Mimogrede, baje ima LED neke artefakte pri velikih kontrastih. Je to res? Ali so bile to zgolj težave pri prvih nekaj?
Aha pa še nekaj - pozna kdo kakšno metodo, kako bi bilo najbolj efektivno na hitro preveriti kvaliteto slike? Se da zatežiti v trgovini, da tisti monitor, ki ga želiš kupiti, dajo ven iz škatle in ti ga priklopijo na kak monitor, da se lahko prepričam, da nima artefaktov?
Zheegec ::
Acer V243 ali nekaj podobnega. Sicer ni lep, je pa ok zadeva za to ceno. Praktične razlike med LED in ne-LED ne opazim. Če bi rad kvaliteto glej za IPS matriko.
Ja, po zakonu lahko v fizični trgovini rečeš, da stvar sprobaš. Načeloma se ne dela težav za te zadeve... Je pa res, da redko kdo tako komplicira Če ni ok pač prineseš nazaj pa je...
Ja, po zakonu lahko v fizični trgovini rečeš, da stvar sprobaš. Načeloma se ne dela težav za te zadeve... Je pa res, da redko kdo tako komplicira Če ni ok pač prineseš nazaj pa je...
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kateri monitor (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 16397 (14806) | skyline |
» | Kateri LED LCD?Oddelek: Kaj kupiti | 3181 (2213) | fpbs |
» | Nov LCD monitor -> LED ali navadenOddelek: Kaj kupiti | 8514 (3365) | Ashrack |
» | LCD ali LED zaslonOddelek: Kaj kupiti | 4590 (4369) | kitewing |