Forum » Programska oprema » exel: preračunavanje časa
exel: preračunavanje časa
S.Dreamliner ::
pozdravljeni,
ker sem laik v exelu, sem se obrnil na vas.
situacija:
-za več različnih pozicij imam podane čase v minutah. kdaj se na poziciji izvaja operacija in koliko časa traja. podano imam tudi, koliko časa preteče, preden se začne za isto pozicijo nova operacija.
-problem: beleženje časov je šlo čez polnoč (zapis: 0:00:00), ko želim seštevati čase operacij pred polnočjo in po polnoči nista kompatibilna, ker jih ne sešteje.
-problem: ko želim sešteti vse minute, ko je bila pozicija dejavna, mi vrže po delnih izračunih 126 ur, exel pa to pretvori v dneve. jaz bi rad, da ostane v urah.
pa prosim, ne se mi smejat
situacija:
-za več različnih pozicij imam podane čase v minutah. kdaj se na poziciji izvaja operacija in koliko časa traja. podano imam tudi, koliko časa preteče, preden se začne za isto pozicijo nova operacija.
-problem: beleženje časov je šlo čez polnoč (zapis: 0:00:00), ko želim seštevati čase operacij pred polnočjo in po polnoči nista kompatibilna, ker jih ne sešteje.
-problem: ko želim sešteti vse minute, ko je bila pozicija dejavna, mi vrže po delnih izračunih 126 ur, exel pa to pretvori v dneve. jaz bi rad, da ostane v urah.
Ajrina ::
S.Dreamliner je izjavil:
pozdravljeni,
situacija:
da ostane v urah spremeniš format v [h]:mm:ss in sicer tako, da daš desni klik -> oblikuj celice -> Po meri -> poiščeš najbolj podoben format -> klikneš nanj in spremeniš v že napisano.
drugače pa imajo vsi sistemi težave s polnočjo. sicer obstajajo triki...
edit: če daš format h:mm:ss, bo štel ure samo do enega dneva. Če daš h v oglate oklepaje, šteje tudi naprej. malo za izobraževanje
Zgodovina sprememb…
- spremenila: Ajrina ()
prtenjam ::
Tukajle lahko najdete nekaj nasvetov glede seštavanja časov...
Matjaž Prtenjak
https://mnet.si
https://mnet.si
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | SSD in HDD diskOddelek: Pomoč in nasveti | 1449 (1107) | rogerg |
» | Excel - prosim za pomočOddelek: Programska oprema | 2418 (1195) | sajmon |
» | seštevanje grafov v ExeluOddelek: Pomoč in nasveti | 933 (933) | gruntfürmich |
» | [c] char zadevaOddelek: Programiranje | 2245 (2043) | TheCyborg |
» | Življenski stroškiOddelek: Loža | 2711 (2162) | barbarpapa1 |