» »

ASP.NET Globalne spremenljivke

ASP.NET Globalne spremenljivke

bucket ::

Imam problem z ASP.NET in globalnimi spremenljivkami. sem bolj začetnik v tem in bi rabil pomoč.
Spodaj je vzorčna koda kako imam narejeno strukturo programa. Problem se pojavi da vedno ko naredim kakršnokoli akcijo na spletni strani (klik gumba, refresh, karkoli...) se vse spremenljivke postavijo na null. Kako to odpravit? Poskušal sem še z "IsPostBack" pa je le ta vedno false tako, da mi nič ne koristi.

namespace WEBApp
{
    public partial class Aplikacija : System.Web.UI.Page
    {  
        string Podatek1;
        string Podatek2;
        string Podatek3;

public Aplikacija ()
        {
            Podatek1 = "ena";
            Podatek2 = "dva";
            Podatek3 = "tri";
        }

protected void Page_Load(object sender, EventArgs e)
        {
            Page.Title = "WEBApp";
            TextBox1.Text = "Moj tekst";
        } 

protected void Button1_Click(object sender, EventArgs e)
        {
            //L1
            //koda...          
        }

protected void Button2_Click(object sender, EventArgs e)
        {
            //L1
            //koda....            
        }
    }
}

BlueRunner ::

Pri vsaki akciji/klicu se ustvari/inicializira nova instanca zgornjega razreda. Seveda to pomeni, da so potem vse spremenljivke postavljene na začetne vrednosti.

Če želiš, da se vrednosti na isti strani med klici ohranijo, potem uporabi ViewState.

bucket ::

Hvala!

No, za enostavnejše spremenljivke (bool, string,...) sem uspel naredit in deluje. Kaj pa naj z kompleksnejšimi? Namreč javi mi error "is not marked as serializable". Uporabljam pa knjižnico do katere nimam dostopa.
Obstaja kakšna alternativa ViewState-u?

Imam pa še eno vprašanje.
V prihodnosti tega projekta imam namen ustvariti dve aplikaciji. Aplikacijo, ki bi se izvaja kot servis (zajemaje podatkov) ter spletno aplikacijo kjer bi lahko pregledoval podatke servisne aplikacije. Kako naj povežem ti dve aplikaciji, da bi se izognil podatkovnim bazam?

MrBrdo ::

Veliko built-in podatkovnih tipov je serializable... Če pa delaš nek svoj podatkovni tip (recimo nek class) pa moraš sam naredit da je serializable.
Za to naredit maš veliko tutorialov na netu, recimo: http://www.codeproject.com/KB/cs/objser...

- da bi se izognil podatkovnim bazam?
misliš dvema podatkovnima bazama ali nasploh izognil? ker da bi se nasploh izognil je ponavadi bolje če se ne... da bi pa imel isto bazo pa pač poveži obe aplikacije z isto bazo ane... ali pa naredi API v servisni aplikaciji in ga kliči iz spletne aplikacije
MrBrdo

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: MrBrdo ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[ASP.NET] Prenos podatkov iz ene spletne strani v drugo

Oddelek: Programiranje
14940 (799) Cvenemir
»

[C# asp.NET web forma] Kam zgine cookie oz. zkj se izbriše?

61112 (926) Morenov
»

ASP.NET + C# vprašanje

342765 (1779) Morenov
»

C# Pomoč

131400 (1225) jizzer
»

[ ASP.NET ] Vprašanje glede podajanja parametrov