» »

Sestavljanje serverja

Sestavljanje serverja

69charger ::

No odločil sem se da sestavim server za naš klan. Igramo Trackmanio Nations torej ne rabim nevem kaj zmogljivega. Trenutno imam en računalnik ki ga hočem spremenit v server:

AMD Athlon 1800+
780mb RAM DDR
350w napajalnik

Rabim eno grafično,kje bi najceneje dobil AGP grafično ki bi normalno vlekla Trackmanijo in ali lahko sploh overclockam procesor? Imam eno Matsonic matično plato,ni nevemkaj.

Še nekaj,budget za upgrade serverja je nekje 30EUR tako da hočem iztisniti vse možno iz tega računalnika.

mastah ::

ponavadi za server ne rabis posebi graficne, ker itk samo konzola laufa

Ja sej problem je ker plata niti integrirane nima. Mam eno švoh SIS 600 nevemkaj 32mb grafično samo težko da bo to vleklo normalno ker bi tudi moral kdaj noter v igro it.

Isotropic ::

dedicated server mej
v igro pa pejt s konzolo, ce je le mozno.
alpa dob kaksno 7600gs za 10e na bolhi.

Lahko dobim enega Radeona 9200 128mb,to bo dovolj. Samo zanima me bolj za procesor pa RAM,koliko rama bi blo najbolje imet pa če se da kaj navit Athlona.

mr Vragec ::

Nevem zakaj se sekiraš za grafiko, sam imam server z dual corom, 4 gb rama in grafiko z 2MB :D ( Cirrus Logic GD 5430/40 [Alpine]) pa špila vse normalno.

Torej naj dokupim samo ram? Ker 780mb je malo za server.

st0jko ::

NE no OMG. Za trackmanio je dovolj verjetno 256MB, če bi uporabil dovolj oskubljeno verzijo XPjev.
keks?

Ja treba je upoštevat da bo okoli 20 ljudi igralo na mojem serverju in še nikoli nisem delal MP serverja zato raje vprašam. Torej bo tale kripca zdržala server za največ 32 ljudi:

Athlon 1800+
780mb DDR ram
40gb HDD
350W napajalnik
SiS 32mb grafična kartica

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Stabilen mali tih...

Oddelek: Kaj kupiti
473375 (2159) PrimozR
»

Ocenite računalnik (strani: 1 2 )

636328 (4844) opeter
»

Kaki PC majo vasi starsi? (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
505398 (4456) BoLhCa
»

server do 100k

391565 (1080) pikachu004
»

Ali se splaca tale PC za server?

241216 (854) Gh0st

Več podobnih tem