» »

dns2go odhaja.. kaj priporocate dalje? dnydns, gajba,..?

dns2go odhaja.. kaj priporocate dalje? dnydns, gajba,..?

matic ::

Kdor se ni zasledil, bo z 1.sept. dns2go presaltal na placnisko storitev.. in dokler je takih ponudnikov se kar nekaj zastojsnkih jim ziher nebom placeval! No ja o tem vec na njihovi strani www.dns2go.com! Saj pise na prvi strani!

Kaj svetujete kot naslednika!? Malo sem pokukal na dyndns.org pa sem se kar malo zgubil! Ze prvo me je zmedlo kup programckov in pojma nimam katerga naj zberem?
Rabim pac samo da mi bo delalo zanesljivo (ne da storitev vsake 2 dni nebo delovala zaradi nadgradenj in...) in da bo laufalo kot system service! Ker se na racunalniku logia/odlogira vec uporabnikov, adsl je pa skos on-line. To sem pac postimal z RASPPPoE in z Scedueld tasks.. Drugih funkcij ne rabim!! Uporabno je edino se da ko si (ce si ze) off-line, ceprav nebi smel biti, da me preusmeri kam drugam!
Vse to tudio super punujga gajba.net, samo baje da je z nacinom da laufa v system service nekaj problemv! Kdo kaj probaval ze to?

tejo ::

MUC ::

Matic: System service deluje brez težav! Edino kar nekatere moti je to, da ko teče system service, da nimajo ikonce v sys-trayu, zato jih večina meni, da service ne deluje.

BigFoot ::

Jest uporabljam dyndns.org in pa programček DeeEnEs. Pred kakšne pol leta sem naštimal FTP in od takrat dela vse brez najmanjšega problema. Priporočam.
LG 77CX OLED TV; Marantz SR6010 7.2: 5x Focal Sib, 2x Focal Cub, 2x Focal
Little Bird; PS5, Xbox Series X, PS4 Pro, Xbox One, PS3, Vero 4K, Samsung
UBD K8500 4K UHD, Philips BDP2180/12

matic ::

Hmm.. gajba je kar lustna.. samo tisti "ko sem offline odpri http://..." ne dela.. oz. verjetno dela(!?), samo dela zelo slabo..
Verjetno zarad tega ker ima Gajba "tak drugacen" heartbeat..

No-ip.com pa te funkcije sploh nima!?!

MUC ::

Funkcija dela, samo moraš med testiranjem vsaj zapret VSE explorerje in poskusit znova z refresh, če testiraš v kratkih intervalih. ... to je težava explorerja, ne servisa.

matic ::

Hm.. jaz sem zadevo nasimatl kot NT service (uporabljam XPje na ADSLu). Nato sem se disconectal in zaprl service. In konektal in odprl stran. Je bila ista! Logicno, ker sem imel se vedno IP, ker pir sil-adslu ce hitro recnectas (rok 15min) obicajno dobis isti IP!
Nato sem resetiral pocakal malo vec kot 20min, se prej (po restartu) zaprl service, da mi nebi na novo prec updejtal IPja in povezal na net. IP je bil drug. Sem odprl IE (prvi IE sploh po restartu) in se je odprla stran "Page can not be displayed..."
Probal se ene 10x, spraznit cache, se resetirat vse isto.

MUC ::

ah ja ... dobil si nov IP, prej si izklopil servise, ki ni sporočil novega IPja, zato ta težava ...

uporabljaj vse kot je treba in verjemi, da vse deluje. Kar sem ti prej povedal je billo za redirect na drug URL, da so težave z explorerjem.

matic ::

Ja ampak jaz govorim o tem.. da ce npr je moj servercek gor on line 24/7 in dstopen preko strenik.org in potem se x dne x mesca in x.. zgodi da pade dol ker pac npr. nekdo "prereze" kabel..
V takem primeru bi rad da se ta potem namesto mje strani (ker se pac nebo mogla - ker nebo online) odpre tista redirectana stran..
Tako kot je to npr. na dns2go.com... saj zato se pa to rabi! Zakaj pa to drugace koristi!?

MUC ::

TO kar si ti povedal ne zna niti dns2go :))

da grešš offline zazna program tako, da ga ustaviš. Če se prereže kabel ni varjante da bo server zaznal, da se je teb to naredil in naredil redirect. Če znaš to točn ugotovit s kakšno imenitno idejo povej in bom dodal v program :))

b ::

To lahko naredis tako, da client mora sporocat svoj IP na vsakih x minut, sicer zacne DNS server vracat IP tvojega webserverja. Ta tvoj webserver nastavis tako, da ob requestu za username.example.com vrne 302 redirect na link, ki ga je za take primere vpisal uporabnik.

Ker nisem windows programer, client dela ne bi znal naredit. Bi pa znal naredit tale del z webserverjem z Apachem (mod_rewrite rulz :-).

V bistvu dost zanimiva stvar za naredit, ce mi bo kdaj dolgcas :-)

lp,
Borut.

MUC ::

Zaradi intervalnega sporočanja IPja se je dns2go sesuval

Ta dyndns sporoča IP samo ob spremembi IPja, in ne kar v nedogled. To ima prednost tudi, da se sporočanje zgodi takoj ob spremembi in se ne čaka na interval.

Predtsvljaj si recimo preko 200.000 uporabnikov, ki vsakih x sekund spročijo svoj IP... to dobiš DDOS na server nazaj :)

Ta ideja je sicer uporabna, samo lahko ogrozi celoten servis, kar pa spet ni namen.

Treba je gledat realno. Da se strga kabel se ti zgodi ali pa tudi ne v življenju. Če se to zgodi "navadnim" serverjem pač zadeva ne dela, brez obvestila in preusmeritve na drug URL. Če ima to dyndns vgrajen v primeru "hišnih" serverjev, ki so onilne recimo 18h na dan je pa to dobro, ker ko folk zvečer ugasne svoj računalnik so obiskovalci pač obveščeni, da ni online in to je to.

Če bi pa kdo rabil posebne zahteve se lahko zmenimo za posebnega klienta, samo pol ne more bit to več free ane :)

matic ::

jah dns2go (in se nekateri) imajo tako kot si reku narejeno.. vsako minuto (ali pa po nastavitvi poslje) IP in ce cez naslednjo minuto IPja ne dobi ga oznaci za off line..
In to dela! Preverjeno!
Ma saj ni fora, da bi mi kdo kabel rezal :D Samo vcasih Siol breakne kzaradi kakih buc, vcasih lahko racunalo stekne (ipd) in takrat tega NE sporoci.. in jaz potem od doma gledam zakaj mi pise "culd not be dizplejd!" 8-O
No glede resitve vem jaz eno hudo! Pa je huda tolk da kar nevem ce bi jo povedu! :D
Ajde pa ker ste pri Gajbi face - ker je good service in kul ljudje (sklepam!) in sklepam tut da si tut MUC eden sploh glavnih pri Gajbici..
Ekola kaj pa tole:
Prvi heartbeat se poslje tako kot sedaj. Ko se user pojavi on-line, sporoci DynDNS svoj IP Gajbici. Gajba si ga zapise v listo, med vse ostale IPje, ki jih trenutno ima in potem gre pac po vrsti po tej listi. Poslje vsakemu paketek, da naj se javi. In ce je user se vedno on-line ta odgovri ce ga ni vec nebo odgovor in Gajbica ga zachna off-line. Po npr. 2. krogu ga dejasnko oznaci kot off-line in brise z liste IPjov. In tako krozi listo. Vecja ko bo lista, vecji bo heartbeat.. ce je urnik prehud, se nastima da ko gre po listi naredi vmes tudi zeljene presledke ko proba naslednji IP. Tako da recimo minimalni heartbeat je nekje 10min (mislim da popolnoma dosti), maksimallni (priporoljiv) pa 1 ura.
Vmes pa se vedno nekako velja, da ce nekdo spremeni IP, ga ta se vedno vmes sporoci Gajbici, ta ga prepozna (npr. po IDju(vsak user ima svoj ID)) in v listi posice ce ima ta ID in ce ga ima popravi nejgv IP.
Evo moja ideja. Nisem se tega delal tako da pojma nimam kako to tocno gor in dol... :D Kolk je z******o, itd...
Ampak po tem principu se zadeva nebi sesuvala tako kot dns2go.. ali pac!? Def. bi bilo se vedno precej manj obremenitve kot dns2go princip, ampak tudi nekaj vec kot sedaj na Gajbi! Se pravi da bi delovalo nekako ravno obratno kot dns2go in bi bilo kontrolirano z strani streznika..

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: matic ()

MUC ::

offline IP ali offline URL uporabla manj kot 10% folka ... skratka ni zanimanja.

Če maš server resen, pol ti ne bo tolk dol padal, da ti bo ta funkcija sploh interesantna. Če maš pa server online polovico dneva, pol pa ne, pa ta funkcija deluje super. Če kaj zmrzne, ali se strga kabel .. sorry, več sreče prihodnjič, vsebina pa je nedosegljiva v vsakem primeru.

To kar si napisal je sicer ideja, samo velik dela za t.i. "esetsko zadevo"

Tr0n ::

MUC: ti si avtor programcka @ Gajba?

b ::

No moj point je bil, da je tehnicno mogoce naredit.

Ne da je nujno pametno ali zazeljeno :-)

Aja pa kdor hoce met "resen" server itak ne bom imel zadeve doma na ADSL-u ali kjerkoli ze pac. To je bolj tako, za igranje. Za web sajte, ki jih dnevno obisce 10 ljudi :-)

Verjetno se najbolj uporabno pa je to, da lahko prides na domaco masino kadarkoli od kjerkoli, ce imas dinamicen IP in kolikor toliko zanesljiv link. To se mi zdi pametna uporaba takega servisa.

lp,
Borut.

MUC ::

Tron: ja


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Obvestilo za vse ki želite komfortni paket (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
574101 (2946) iration
»

DNS2GO in SiOL ADSL

Oddelek: Omrežja in internet
101648 (1320) Bernard
»

ADSL in vedno ONLINE

Oddelek: Omrežja in internet
251723 (952) DavidJ
»

Postavitev Web Serverja

Oddelek: Izdelava spletišč
6952 (797) whatson
»

ADSL in fixed IP by dns2go

Oddelek: Omrežja in internet
71136 (881) StratOS

Več podobnih tem