Forum » Pomoč in nasveti » Verjetno virusna okužba -- help
Verjetno virusna okužba -- help
sith ::
Zdravo, imam problem
Poganjam mašino z winXP sp3 (mašina ni moja) in vsi simptomi kažejo na virusno okužbo (predvidevam):
ctrl+alt+del -- ne sprožijo task managerja.. (v safemode dela)
gumb "start" -- ne deluje, ponavadi dobim kar peščeno uro namesto kurzorja od miške čim dam "mouseover".
mreža ne dela-- vsi mrežni driverji v imajo rumen klicaj, sem reinstaliral driverje, sem dal drugo mrežno kartico not in se zgodi isto...
dodaj/odstrani programe-- seznam inštaliranih programov je popolnoma prazen.
Mašino sem skeniral z avastom, spyware terminatorjem in odstranil 2 trojanca in nekaj tracking cookiev vendar problemov ni rešilo. disk sem dal tudi v drug računalnik in tam skeniral s še nekaj programi, ki ne najdejo ničesar več.... s pomočjo "msconfig" v safemode-u sem izklopil vse startup zadeve...
Skratka, svoje znanje sem do te točke izčrpal :(
Upam da mi zna kdo od vas pomagat.
Poganjam mašino z winXP sp3 (mašina ni moja) in vsi simptomi kažejo na virusno okužbo (predvidevam):
ctrl+alt+del -- ne sprožijo task managerja.. (v safemode dela)
gumb "start" -- ne deluje, ponavadi dobim kar peščeno uro namesto kurzorja od miške čim dam "mouseover".
mreža ne dela-- vsi mrežni driverji v imajo rumen klicaj, sem reinstaliral driverje, sem dal drugo mrežno kartico not in se zgodi isto...
dodaj/odstrani programe-- seznam inštaliranih programov je popolnoma prazen.
Mašino sem skeniral z avastom, spyware terminatorjem in odstranil 2 trojanca in nekaj tracking cookiev vendar problemov ni rešilo. disk sem dal tudi v drug računalnik in tam skeniral s še nekaj programi, ki ne najdejo ničesar več.... s pomočjo "msconfig" v safemode-u sem izklopil vse startup zadeve...
Skratka, svoje znanje sem do te točke izčrpal :(
Upam da mi zna kdo od vas pomagat.
mr Vragec ::
Predvidevam, da bo potreben format ?
Vsaj sam, bi opravil format. V koliko pa pozna kdo drug kakšno drugo rešitev pa verjamem, da je dobrodošla.
lp, mr. Vragec
Vsaj sam, bi opravil format. V koliko pa pozna kdo drug kakšno drugo rešitev pa verjamem, da je dobrodošla.
lp, mr. Vragec
Garibaldi ::
Superantispyware portable, nato pa še unhackme.
Kar nekaj zezanja ampak če ni tako zelo hudo bo šlo bp.
Kar nekaj zezanja ampak če ni tako zelo hudo bo šlo bp.
jan01 ::
POskeniraj s malwarebytes antimalware. PO možnosti pa še s kasperskyevim avptool http://devbuilds.kaspersky-labs.com/dev... in cureit
Odinstaliraj pa slab spyware terminator...
Odinstaliraj pa slab spyware terminator...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kako odstraniti JETSWAP - safesurf.exe, safeguard.exe, jet.exe in up.exeOddelek: Informacijska varnost | 1301 (1123) | poweroff |
» | Virusi in druga svinarijaOddelek: Pomoč in nasveti | 4167 (3093) | grofsi |
» | virus mi onemogoča posodobitevOddelek: Pomoč in nasveti | 1594 (1413) | Duhec |
» | trojanski kojnOddelek: Pomoč in nasveti | 2273 (1918) | ferguson |
» | Neznani virus onemogoči vse programe za zaščito in upočasni sistemOddelek: Pomoč in nasveti | 4649 (4172) | nokia6310 |