» »

Slika v sliki (PiP)

Slika v sliki (PiP)

pan ::

Zdravo!

LCD televizor Samsung LE46C630 ima v specifikacijah navedeno funkcijo PiP (slika v sliki), vendar nikjer na netu nisem uspel najti ali ima tudi dva tunerja, da bi lahko v glavnem oknu gledal en TV program v drugem oknu pa drug TV program.

Ali morda kdo to ve?

Uros!no ::

Skoraj 100% gre za PiP dveh različnih vhodov.

A to pomeni, da ni dveh tunerjev in da je v drugi sliki možno gledati le nekaj kar pride od zunaj prek drugega vhoda (npr DVD, PC,...)? Če je tako, a je možno kupiti zunanji TV tuner, tako da bi lahko hkrati gledal dva TV programa?

MadMax ::

Se ti ne zdi, da je poplava t.im. DVB-T sprejemnikov pravzaprav ponudba zunanjih TV tunerjev? 8-)
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

To sem študiral ja, vendar mi je prodajalec v trgovini rekel, da so to le vmesniki ki pretvarjajo digitalni signal v analognega in da si s tem ne bom moral kaj dosti pomagati, saj bom še vedno potreboval TV tuner, in LCD ima samo enega. Čeprav mi je bilo čudno, sem si mislil, da prodajalec že ve kaj govori in na glas omenil, da bi lahko kupil TV kartico za prenosnika, in seveda se je s tem strinjal. Ker se mi ne bo dalo priklapljati prenosnika še na TV, sem se odločil o tej temi povprašati še na forumu.

kalko ::

DVB-T sprejemnik se na TV ponavadi priklopi preko scart, boljši imajo tudi HDMI. Ta prodajalec ima na vrtu veliko bučk. ;)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Samsung SyncMaster T240HD (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Zvok in slika
12525142 (15830) OK.d
»

TV tuner - sočasno gledanje enega in snemanje drugega kanala

Oddelek: Kaj kupiti
74646 (3567) sokel
»

TV tuner

Oddelek: Strojna oprema
152147 (2007) iKlancar
»

DVB-C Tuner (strani: 1 2 )