Forum » Pomoč in nasveti » Defrag??
Defrag??
Kriko ::
Imam dvojne windose in me zanima če je defrag narejen ko sem v windowsih na C:\ dobro tudi v D:\ kjer sistem ni aktiven, ali je bolje naredit v vsakih windowsih posebej?
TESKAn ::
Ja bi moglo bit dovolj, ker defrag v bistvu samo prerazporedi datoteke tako, da niso raztrošene naokoli po disku.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.
JP ::
Zdi se mi da bi bilo vseeno bolje če bi iz vsakih Winsov posebej defragmentiral. To pa zaradi sistemskih datoek, ki bi jih morebiti defrag prvega sistema spremenil razporeditev sistemskih drugemu, tako da bi se ti to mogoče poznalo na hitrosti pri drugem.
Dober defrag pa je itak samo v WinXP in v kakšnem programu (Norton Utilitis...etc.). V Win 98 je defrag zgol bolj estetskega pomena in ni bogve kakšne koristi od njega.
Lp by JP
Dober defrag pa je itak samo v WinXP in v kakšnem programu (Norton Utilitis...etc.). V Win 98 je defrag zgol bolj estetskega pomena in ni bogve kakšne koristi od njega.
Lp by JP
Kriko ::
Ja sam uporabljam Diskeeper ki naj bi bil tudi odličen. Sumima pa da kot praviš če delam iz enih windowsv on tudi sistemeske drugih postavi kot za te aktivne, torej ko grem v druge windose je verjetno vse še bolj defragmantirano.
Ja ker točno ne poznam način delovanja teh programov je drek:)
Ja ker točno ne poznam način delovanja teh programov je drek:)
DMouse ::
Jest bi s sistemom na c particiji defragmentiral d particijo in obratno. Ker če defragmentiraš particijo na kateri je zalaufan sistem, ti nekaterih datotek ne bo defragmentiralo. Kake opazne razlike pa kljub temu ne bo.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Defrag programiOddelek: Pomoč in nasveti | 1583 (1184) | Tr0n |
» | Počasnost računalnikaOddelek: Pomoč in nasveti | 4262 (3775) | solatko |
» | OSX - sesut med defragmentiranjemOddelek: Operacijski sistemi | 1947 (1467) | mte |
» | Kako vzdrževati Linux?Oddelek: Operacijski sistemi | 1093 (813) | darkolord |
» | Kateri program za defrag?Oddelek: Programska oprema | 3488 (2959) | Jeebs |