Forum » Šola » Algoritmi - rešitev naloge
Algoritmi - rešitev naloge
C00PER ::
Ker je tukaj predvidevam kar nekaj računalničarjev, bi vas prosil za rešitev sledeče naloge, ki jo prilagam kot sličico....tisti, ki jo reši, bi ga prosil tudi za KRATKO obrazložitev kako je do rešitve prišel, ker mi tovrstne naloge res ne ležijo, mi je stvar IZJEMNO POMEMBNA....če je možno bi prosil rezultate do danes zvečer (torek, 15/6/2010).
HVALA ŽE VNAPREJ !!!!!
HVALA ŽE VNAPREJ !!!!!
ANd On The Last Day God Created.....SOUND !
Wrop ::
Kolikor sem jaz razumel nalogo, je takole:
Ko dodaš prvi element(sonce) v seznam, je prvi element na lokaciji 4, torej tudi glava kaže(oz. ima vrednost 4) na to lokacijo 4. Nato je prostih mest še 5. Tabela naslednji, pa ima na mestu 4 vrednost null, ker ne kaže na noben element.
Ko daš v tabelo podatek naslednji element(hruška), na mesto 2, moraš v tabeli naslednji na mestu 4 popraviti vrednost na 2. Prostih je samo še 4. Glava ostane ista, ker vedno kaže na prvi element "sonce".
Sedaj nadaljuješ po istem principu naprej.
Torej nekako takole:
Podatek={null,null,null,null,null,null}, Naslednji={null,null,null,null,null,null}, Glava=null; Prosto=6;
Podatek={null,null,null,null,"Sonce",null}, Naslednji={null,null,null,null,null,null}, Glava=4; Prosto=5;
Podatek={null,null,"Hruška",null,"Sonce",null}, Naslednji={null,null,null,null,4,null}, Glava=4; Prosto=4;
Podatek={null,null,"Hruška","Alfa","Sonce",null}, Naslednji={null,null,3,null,4,null}, Glava=4; Prosto=3;
Podatek={"Keks",null,"Hruška","Alfa","Sonce",null}, Naslednji={null,null,3,0,4,null}, Glava=4; Prosto=2;
Ne vem, kako ste se vi to učili, ma po moji logiki, bi jaz nekako tako to rešil.
Ko dodaš prvi element(sonce) v seznam, je prvi element na lokaciji 4, torej tudi glava kaže(oz. ima vrednost 4) na to lokacijo 4. Nato je prostih mest še 5. Tabela naslednji, pa ima na mestu 4 vrednost null, ker ne kaže na noben element.
Ko daš v tabelo podatek naslednji element(hruška), na mesto 2, moraš v tabeli naslednji na mestu 4 popraviti vrednost na 2. Prostih je samo še 4. Glava ostane ista, ker vedno kaže na prvi element "sonce".
Sedaj nadaljuješ po istem principu naprej.
Torej nekako takole:
Podatek={null,null,null,null,null,null}, Naslednji={null,null,null,null,null,null}, Glava=null; Prosto=6;
Podatek={null,null,null,null,"Sonce",null}, Naslednji={null,null,null,null,null,null}, Glava=4; Prosto=5;
Podatek={null,null,"Hruška",null,"Sonce",null}, Naslednji={null,null,null,null,4,null}, Glava=4; Prosto=4;
Podatek={null,null,"Hruška","Alfa","Sonce",null}, Naslednji={null,null,3,null,4,null}, Glava=4; Prosto=3;
Podatek={"Keks",null,"Hruška","Alfa","Sonce",null}, Naslednji={null,null,3,0,4,null}, Glava=4; Prosto=2;
Ne vem, kako ste se vi to učili, ma po moji logiki, bi jaz nekako tako to rešil.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Registrska označba NULL lastniku povzroča težave in stroškeOddelek: Novice / Ostale najave | 6146 (3045) | MrStein |
» | MySQL podatki iz več tabelOddelek: Programiranje | 882 (672) | smacker |
» | MX100: Občasno zatrokiranje, "failed to boot", blue screen - KERNEL_DATA_INPUT_ERROR?Oddelek: Strojna oprema | 6915 (6390) | hojnikb |
» | [android] java.lang.RuntimeExceptionOddelek: Programiranje | 1071 (763) | piki12 |
» | Java in pošiljanje elektronske pošte!!Oddelek: Programiranje | 1349 (1250) | janez_janez |