» »

multifunkcijski barvni laser

multifunkcijski barvni laser

PRST ::

Potebujem barvni laserski tiskalnik (s.p.). Predvsem se bo uporabljal za tisk raznovrstnih delavnih poročil, znotraj katerih se navadno nahajajo tudi printi fotografij in barvni načrti. Tako me predvsem zanimata kakovost barvnega izpisa in seveda stroški povezani z delovanjem (tonerji...). Zaenkrat se odločam med tema dvema:
canon MF8330
KM MC46950 oz. bizhub C20

Zanima me ali ima kdo izkušnje s katerim izmed teh dveh oz. mi lahko kdo priporoči karkoli drugega.

Hvala
  • spremenil: PRST ()

popster ::

Mislim da je fajn gledat mesečno obremenitev. Za enga pise max 40000 a mogoče je ista cifra tudi priporočena. Tako bojo stroški najmanjši. Če ni res naj kdo popravi.

Griffith ::

Tkole je. Imam izkušnje z KM bizhub C252 . Ko kupuješ fotokopirca glej predvsem koliko stanejo tonerji, koliko stanejo osvetljevalni valjčki in koliko odtisov zdržijo, ter koliko zdrži transfer enota in fuser - grelci. Razen tonerjev zna bit vse drugo drago ko pes. Tonerji za C252 niso dragi, je pa vse drugo drago, tako da te vedno pušča v dvomih ali se izplača, ali ne. Ravo nekje tam, tam si. Ti jih kontaktiraj in jim reči naj ti pošljejo ponudbo z vsemi stvarmi koliko kaj stane. Meni se zdi KM kar draga, zato poglej še za xerox , brother, kyocera in samsung če ima kaj pametnega.

lambda ::

Prihranek nekaj 10% pri nakupu mašine ali pa pač samo slabo premišljena izbira, te lahko v nekaj letih vzdrževanja kar lepo udari po žepu. Nazadnje sem bil naravnost šokiran, nad tem kako to gre, ko mi je v firmi izpisalo "waste toner full" (Konica-Minolta), jasno grem gledat na net kaj narest ... in uradni odgovor seveda: "You have to buy a new one." 70EUR za kos prazne plastike!!! Po nekaj brskanja sem ugotovil, da zadevo lahko sam izprazniš, če se malo potrudiš, vstaviš nazaj in spet deluje.

In komponent za menjavo je še precej, kot so že omenili ... Pred nekaj leti sem precej bral na to temo in je takrat Kyocera veljala za zelo v redu izbiro.

Griffith ::

Ja res je. Ta waste toner je pa ena največja ciganjarija. Drugače si za 440EUR/$ lahko umisliš chip resseter in ti ni treba zamenjati osvetljevalnih bobnov, nafilaš si toner itd...
Poglej, če tukaj dobiš kaj ceneje. http://www.zatisk.si/

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Griffith ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Najem tiskalnikov

Oddelek: Pomoč in nasveti
374983 (699) showsover
»

Za vse tiste, ki kupujete printer za lastno podjetje oz. kjer se bo delalo večje št. (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
548495 (3248) noraguta
»

Nakup kopirnega stroja - multifunkcijske naprave

Oddelek: Kaj kupiti
61164 (956) podreberek
»

Barvni tiskalnik do 500€

Oddelek: Kaj kupiti
273322 (2966) psyke
»

Katero multifunkcijski tiskalnik kupiti?

Oddelek: Kaj kupiti
184375 (3797) specialc

Več podobnih tem