Forum » Zvok in slika » Comp + tv problem z zvokom
Comp + tv problem z zvokom
Mare3 ::
Problem je sledeč. Računalnik je prek HDMI kabla priključen na TV. Tv je povezan še z DVD-jem. Ko gledam televizijske programe in je vključen zvok preko dvd-ja dela vse normalno, ko pa preklopim na zvok z računalnika prenaha zvok na DVD-ju in se prižgejo zvočniki na TV-ju. Skratka ne vem v čem je poanta da ko gledam tv zvok dela preko dvd-ja ko je pa film na računalniku pa preneha. Kakšen nasvet?
virtuality ::
Če si prav predstavljam je tako povsem logično. Sam ne razumem kaj misliš ti s tem DVD predvajalnik ali kaj.
Če imaš ti priklopljen računalnik na televizijo in DVD na televizijo je to logično. HDMI kabel lahko tudi "prenaša" zvok in če je računalnik povezan z TV bo zvok samo na TV.
Naprimer jaz imam zvezano tako DVI/HDMI kabel v TV in AUX kabel v glasbeni stolp. Ko gledam normalno televizijo imam zvok samo na TV. Medtem če gledam film na računalniku prižgem glasbeni stolp in imam zvok samo na glasbenem stolpu.
Če imaš ti priklopljen računalnik na televizijo in DVD na televizijo je to logično. HDMI kabel lahko tudi "prenaša" zvok in če je računalnik povezan z TV bo zvok samo na TV.
Naprimer jaz imam zvezano tako DVI/HDMI kabel v TV in AUX kabel v glasbeni stolp. Ko gledam normalno televizijo imam zvok samo na TV. Medtem če gledam film na računalniku prižgem glasbeni stolp in imam zvok samo na glasbenem stolpu.
Mare3 ::
Ja s tem mislim DVD predvajalnik. Kako bi bilo najbolje da bi priklopil da bo delalo? Probal sem AUX kabel priklopiti iz tv-ja v dvd vendar še vedno ne dela. Bi morda delalo če bi priklopil AUX kabel iz računalnika v DVD? Imam namreč prekratek kabel da bi to probal zato sprašujem ker če je to močnost potem bom kupil daljšega.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Logitech z5500, pomoč pri digitalnem načinuOddelek: Zvok in slika | 2925 (2348) | 2mlavric |
» | Kakovost DVI HDMI kablov in vpliv na sliko (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 23778 (15082) | al3n |
» | Računalnik in tvOddelek: Zvok in slika | 1181 (915) | virtuality |
» | DVD + COMP + TVOddelek: Zvok in slika | 889 (821) | Mare3 |
» | SiOL tv + DVD kino + TV kako do zvoka preko dvdOddelek: Zvok in slika | 3638 (3234) | jokl |