» »

Delphi: Štoparica

Delphi: Štoparica

MattPwnz ::

Lepo pozdrav vsem!

Hodim v prvi letnik računalniške šole in trenutno se učime programiranje v delphiju. Za domačo nalogo smo dobili to, da moramo v delphiju narediti štoparico in sicer navodila bom objavil spodaj. Prosil bi koga če bi mi lahko natančneje obrazložil kako to narediti ali pa mi naredil in mi pojasnil KAKO je to naredil, ker res nevem kako bi to naredil (sem že googlal itd.)

Sestavi program za delovanje štoparice. Imamo 2 tipki s pritiskom prve se začne start in na edit 1 se izpiše čas v stotinkah sekunde. Pritisk druge tipke se izpiše končni čas na edit 2. Hkrati še izračunamo razliko ki ze izpiše na edit 3. Izpis je v minutah, sekundah, desetinkah in stotinkah.

Hvala vnaprej!

FuI2cY ::

tukaj maš že to temo odprto in spodaj en link kjer je ta koda napisana: Program Štoparica v delphi 4.

Karen ::

Tako na pamet:
Na form vržeš 2 gumba, 2 label-a in Timer (interval nastaviš na 10, kar je mislim da stotinka).
Potem pa s klikom na gumb 1 label 1 nastaviš na 0 in na timer nastaviš, da ti refresha label 1 na interval 10. label 2 ti pa ustavi to izpisovanje... nekako takole.

JanK ::

TTimer je neuporaben za samo merjenje casa, ker je interal prozenja precej premalo natancen - absolutno nobene garancije nimas, da se bo res prozil na 1/100 sekunde.

Ko startas, v globalno spremenljivko tipa TDateTime zapises trenutni cas s funkcijo Now. Timer uporabis samo za obcasno prikazovanje trenutne vrednosti, ki jo dobis z odstevanjem zacetne vrednosti od Now in s formatiranjem prikaza s funkcijo FormatDateTime. Ob koncu pa izpises koncni interval in ustavis timer. Vrednosti bodo siec imele tudi stotinke, ampak locljivost funkcije Now je 1/18 sekunde in nic vec.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[C#] pixel scan z Thread

Oddelek: Programiranje
121148 (930) perooo25
»

Visual studio 2008

Oddelek: Programiranje
111148 (823) Ericssony
»

[VB] Komunikacija s serijskimi napravami

Oddelek: Programiranje
412283 (1557) mNeRo
»

[Visual C#] posodabljanje polja

Oddelek: Programiranje
111622 (1442) iggy1
»

[Visual C#] pomoč - switch in okno

Oddelek: Programiranje
211597 (1375) darkolord

Več podobnih tem