Forum » Hlajenje in modifikacije » Najtišji hladilnik procesorja
Najtišji hladilnik procesorja
Go-ahead ::
Zanima me kateri hladilnik naj kupim, da mi ne bo več potrebno poslušati tega cviljenja in šumenja ventilatorja.
Overclockanje me ne zanima, tako da Athlon 1200 deluje pod normalnimi pogoji.
Hvala za nasvete, želim pa si čim tišjo zadevo.
Overclockanje me ne zanima, tako da Athlon 1200 deluje pod normalnimi pogoji.
Hvala za nasvete, želim pa si čim tišjo zadevo.
tha_man ::
Tako je, tud AlCu bi moral še biti dovolj dober (čeprav na meji, v kolikor ga misliš imeti na najnižje obrate).
(c) 1982 Sinclair Research Ltd
IceIceBaby ::
Tudi jaz mam athlon 1.2 Hladim ga z V7 in ventilatorjem na 7v. To je tudi edini vent. v sistemu in temperature so dokaj visoke. Ob obremenitvi čez 60, ampak dela.
Zdaj sem naredu tudi duct tako da na cpu piha zrak direkt iz zunanjosti in temperature se bližajo 50 tudi pod obremenitvijo ampak je še v testni fazi.
Zdaj sem naredu tudi duct tako da na cpu piha zrak direkt iz zunanjosti in temperature se bližajo 50 tudi pod obremenitvijo ampak je še v testni fazi.
Tomi ::
Po moje je pa za podobne naloge tudi zelo dober Titan DTB5 (nekaj podobnega, se mi da pogledati na sosednji računalnik), ki je termoreguliran, in skoraj neslišen. Pa še učinkovit je zelo, preverjeno.
metrodusa.blogspot.com
LeQuack ::
Glih zdej sm na svojem TB 1.33 zamenu prejsnjega copper orba, ki je neznansko tulil z zalmanom 6000alcu, s tem da ga imam na najnizjih obratih, se pravi 1300rpm in je tako prakticno neslisen, se zmerej pa prekasa orba z 45stopinj full load (prej 50).
Tako de bi mogu tud tvoja 1.2 vec kot zadostno hladit, drugace lahko pa zmerej mal zvecas obrate. 6000cu izvedbo se po moje ne splaca kupvat ker stane celih 8 presernov, medtem ko lahko dobis 6000alcu tud v oem izvedbi za 4 preserne pri mlacomu, razlika je le da zraven ni original skatle in je pakiran v vreckah. Mislm de razlika v sposobnosti ne odtehta cene.
Edina slabost je, de zdej slism oba diska ko brnita, tko de res ne vem ce sm kej na boljsem
Tako de bi mogu tud tvoja 1.2 vec kot zadostno hladit, drugace lahko pa zmerej mal zvecas obrate. 6000cu izvedbo se po moje ne splaca kupvat ker stane celih 8 presernov, medtem ko lahko dobis 6000alcu tud v oem izvedbi za 4 preserne pri mlacomu, razlika je le da zraven ni original skatle in je pakiran v vreckah. Mislm de razlika v sposobnosti ne odtehta cene.
Edina slabost je, de zdej slism oba diska ko brnita, tko de res ne vem ce sm kej na boljsem
IceIceBaby ::
Diske se da ZELO utišat tako da jih ne prišraufaš direkt na ohišje. Ena možnost je da jih obesiš na gumice, samo pol je problem ko hočeš comp prenašat.
Jaz sem pa naredu tako postelico iz pene pa jo dal v prostor za 5.25 enote. Pol se disk samo malo bolj na trdo porine not in nemore ven padit. Tišina je pa zdaj skoraj popolna.
Jaz sem pa naredu tako postelico iz pene pa jo dal v prostor za 5.25 enote. Pol se disk samo malo bolj na trdo porine not in nemore ven padit. Tišina je pa zdaj skoraj popolna.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | TT Silent Tower ali Zalman CNP6000-Cu (cilj je tišina)Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 1981 (1440) | js |
» | Hladilnik za XP2400+ (strani: 1 2 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 4476 (3553) | T0RN4D0 |
» | Barton @ 68°COddelek: Hlajenje in modifikacije | 1471 (1027) | Jaka83 |
» | TIH hladilnik za Athlon1200 - kateri?Oddelek: Kaj kupiti | 2316 (1984) | matter |
» | TT Vulcano 7+ ali Zalman CNPS6000-CuOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1039 (778) | bodom |