Forum » Strojna oprema » "Crknil PC"
"Crknil PC"
mjrcooke ::
Pozdravljeni!
Pred kratkim mi je PC crknil, pa bi rabil eno "roko" za ugotovit problem.
P5Q3 Deluxe WiFi
E8600
2x2 GB Mushkin xp3-12800 996657 RAM oz. 2x2 GB PC3-12800 Patriot RAM
Nek 300GB trdi disk
Ati Radeon 4870 X2(ena z dvemi GPU)
Neka zvočna
750W napajalnik.
Zgodilo se je slednje:
Sredi špila mi je "crknu" pc; sem dobil tisti blue screen, ki se na brzino zlowda, pa ti samo resetira pc.
Ob naslednjem zagonu, sem dal nekajkrat start in safe mode pa repair windows, pa mi je skoraj vedno zmrznil na istem mestu. Sem poiskal CD, dal še tam repair windows, pa mi je PC zmrznil, s tem da sem imel tokrat artefakte(črtice) po celem screenu. Pol me je "prisilil" v bios popravit nastavitve, ker drugače kao ne bo delal. Sem šel pogledat, vse je blo isto kot prej. Sem spet restartal, mi je spet javlo isto, šel v bios in dal reset to default. Pol se mi pa sploh ni vžgal več. Probal sem rame menjat(sem probal vse slote), grafično... šel sem h kolegu, smo dali gor pcspeaker, in ugotovili da piska 1 dolg pisk, pa 2 kratka, kar naj bi pomenilo ram. Sem nabavu novga, pa mi še kar ne dela. V bistvu ko ga vžgem direkt piska, pa ne da nobene slike.
Bi se komu sanjalo kaj je narobe?
Pred kratkim mi je PC crknil, pa bi rabil eno "roko" za ugotovit problem.
P5Q3 Deluxe WiFi
E8600
2x2 GB Mushkin xp3-12800 996657 RAM oz. 2x2 GB PC3-12800 Patriot RAM
Nek 300GB trdi disk
Ati Radeon 4870 X2(ena z dvemi GPU)
Neka zvočna
750W napajalnik.
Zgodilo se je slednje:
Sredi špila mi je "crknu" pc; sem dobil tisti blue screen, ki se na brzino zlowda, pa ti samo resetira pc.
Ob naslednjem zagonu, sem dal nekajkrat start in safe mode pa repair windows, pa mi je skoraj vedno zmrznil na istem mestu. Sem poiskal CD, dal še tam repair windows, pa mi je PC zmrznil, s tem da sem imel tokrat artefakte(črtice) po celem screenu. Pol me je "prisilil" v bios popravit nastavitve, ker drugače kao ne bo delal. Sem šel pogledat, vse je blo isto kot prej. Sem spet restartal, mi je spet javlo isto, šel v bios in dal reset to default. Pol se mi pa sploh ni vžgal več. Probal sem rame menjat(sem probal vse slote), grafično... šel sem h kolegu, smo dali gor pcspeaker, in ugotovili da piska 1 dolg pisk, pa 2 kratka, kar naj bi pomenilo ram. Sem nabavu novga, pa mi še kar ne dela. V bistvu ko ga vžgem direkt piska, pa ne da nobene slike.
Bi se komu sanjalo kaj je narobe?
Shark-357 ::
Če so bile črte in pike po zaslonu je verjetno odpovedala grafična kartica... možno pa je tudi, da je svoje povedala matična plošča.
Blinder ::
Ma najpogosteje cedi matična ploščaaaaaaaa. Samo uni artefakti so sumljivi. Provaj še matično testirat če lahko.
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Računalnik se ne zažene (stuck on logo screen)Oddelek: Pomoč in nasveti | 2080 (1888) | akulp |
» | Procesor iz bolheOddelek: Pomoč in nasveti | 2370 (1515) | FX6300B |
» | Utripajoča lučka na monitorjuOddelek: Pomoč in nasveti | 2686 (2232) | black soul |
» | Koliko je vreden moj PC?Oddelek: Strojna oprema | 3252 (2652) | pavlin666 |
» | Pomoč - WinXp se ne zažene v normal modeOddelek: Pomoč in nasveti | 3093 (2828) | Tea Time |