Forum » Pomoč in nasveti » scripta v linux bashu število procesov.
scripta v linux bashu število procesov.
Dahakka ::
Lep pozdrav,
imam zanimivo vprašanje, za uporabnike linux okolja. In sicer me zanima, ali mogoče kdo ve oziroma mi lahko da pomoč, kako bi lahko izpisal število vseh procesov v Ubuntuju za vsakega uporabnika posebej? Uporabniški računi so shranjeni v datoteki /etc/passwd, toda kako v njej prešteti število vseh procesov za posameznega uporabnika?
Primer: program kličeš iz ukazne vrstice:
blabla@blabla: ./procesi.sh
root 45
student 2
vaje 8
Resnično bi rabil pomoč pri tej nalogi, sem že rešitve iskal po svetovnem spletu, vendar zamanj.
S spoštovanjem,
Miha
imam zanimivo vprašanje, za uporabnike linux okolja. In sicer me zanima, ali mogoče kdo ve oziroma mi lahko da pomoč, kako bi lahko izpisal število vseh procesov v Ubuntuju za vsakega uporabnika posebej? Uporabniški računi so shranjeni v datoteki /etc/passwd, toda kako v njej prešteti število vseh procesov za posameznega uporabnika?
Primer: program kličeš iz ukazne vrstice:
blabla@blabla: ./procesi.sh
root 45
student 2
vaje 8
Resnično bi rabil pomoč pri tej nalogi, sem že rešitve iskal po svetovnem spletu, vendar zamanj.
S spoštovanjem,
Miha
- spremenil: Dahakka ()
MTm2H37rqt7B ::
beri /etc/passwd za vsako vrstico izlusci prvo besedo/username za username poisci procese in prestej stevilo vrstic izpisi stevilo vrstic za ta username
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: MTm2H37rqt7B ()
Dahakka ::
točno tako sem tudi sam že naredil scripto, vendar je problem, ker nevem če ima bash kakšne tabele oziroma kaj podobnega, ker recimo uporabnika root nisem nikjer shranil po izpisu, zato se mi potem, če v datoteki naletim zoper izpiše, ker rekurzivno izpisujem uporabnike, in dobim sledeč izpis:
root 45
student 2
vaje 8
student 2
vaje 8
gfx 10
root 45
student 2
vaje 8
blablabla 10
xxx 20
...
pri izpisu moram imeti samo identične uporabnike, ne podvojenih.
root 45
student 2
vaje 8
student 2
vaje 8
gfx 10
root 45
student 2
vaje 8
blablabla 10
xxx 20
...
pri izpisu moram imeti samo identične uporabnike, ne podvojenih.
RunoTheDog ::
Imam en problem...
Pri nalogi podajam geslo kot prvi argument programa... preveri_geslo.sh aaa111$$$.
Problem nastane pri "$" znakih, ki mi jih program odreže. Sumim, da je krivo to, da program sprejme argumente v dvojnih narekovajih.
Ve kdo, kako bi se tega znebil?
Pri nalogi podajam geslo kot prvi argument programa... preveri_geslo.sh aaa111$$$.
Problem nastane pri "$" znakih, ki mi jih program odreže. Sumim, da je krivo to, da program sprejme argumente v dvojnih narekovajih.
Ve kdo, kako bi se tega znebil?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Python - pošlji aplikacijo na serverOddelek: Programiranje | 1541 (776) | HotBurek |
» | grep - čisto malo pomoči ;)Oddelek: Programiranje | 2346 (1823) | c0dehunter |
» | visual basic 2008 express editionOddelek: Programiranje | 1813 (1240) | sel |
» | Pomoč pri ukazih v linuxuOddelek: Operacijski sistemi | 1483 (1127) | brodul |
» | [c++] seštevanje binarnih števil (256bit)Oddelek: Programiranje | 2101 (1948) | Thomas |