» »

Problem z zvokom na plati oz. (ga sploh ni)

Problem z zvokom na plati oz. (ga sploh ni)

Krimi ::

Lep pozdrav vsem, ki spremljate in pridno pomagate vsem ki so v težavah. Že v naprej se vsem opravičujem za temo ni zvoka in se zahvaljujem vsem ki ste pripravljeni raztegnt možančke in pomagat.
Pred pribl. 1/2 leta sem iz Win XP odšel na WIN 7 in delovalo je super. Zadnji teden pa sem ostal brez zvoka.:'( V Device Manager-ju mi je sprva kazalo, da ne najde driver-jev in da ni priključenih zvočnikov. Po 2-eh dneh pa se mi je utrgal in vse sformatiru na Win Xp. Iz Gigabyte strani sem potegnu gonilnike za xp ter jih naložil. Vse sem preveril v sistemu in vse naj bi delovalo odlično, v okenčku desno kjer je zvočnik pa mi napiše tole Realtek Digital Output 100%. Ker se mi je že pošteno cufal >:D sem povozu xp-je in ponovno naložil 7-ko (z opcijo da vse zbriše in inštalira svežo kopijo sistema). Spet potegnem iz strani Gigabyte najnovejše gonilnike ter jih inštaliram v načinu administrator. Ker zvok še vedno ne dela grem na stran Realtek in potegnem novejšo verzijo R248. Po inštalaciji zvoka še vedno ni. Kaj nej naredim???
Plata Gigabyte GA-EP45-DS4 http://www.gigabyte.si/Products/Motherb...
Pa še linka za slikco:

LP, Hvala
  • spremenil: Krimi ()

Lucio ::

kakšne zvočnike pa imaš sploh riključene gor?

Priključeno mam na Akai AHT-3000U sistem domači kino. Sem probu tud z navadnimi pa nč.Poglej sliko 2 pa boš videl da sploh nimam izbire priklopa.
http://translate.google.si/translate?hl...
http://translate.google.si/translate?hl...

shinko ::

ta hišni kino imaš priklopljen preko digitalnega izhoda (optika oz koaksialec)?

preko Aux Line Out oz. preko činčev

BALAST ::

Poizkusi z drugim kablom.

Sej sm. Tud če prklopm slušalke oz. karkoli mi ne dela ker kot kaže slika 2 mi ne da opcije priklopa z "Jackom"

BALAST ::

Hudirja tole zna bit neprijetno. Sam imam tudi Realtek, pa mi zazna vse konektorje, ko jih priključim. Poslušam pa tudi večinoma na Digitalnem izhodu.

Enkrat sem imel težave ko se zvočna sploh ni zaznala, pa ni bilo važno ali sem dal original gonilnike ali novejše. Po parih dneh neuporabe taistega računalnika je ob naslednjem zagonu začelo normalno delovat (Win7 beta). Poizkusi izklopit računalnik za nekaj časa, da se ohladi, mogoče bo pomagalo.

Tud probu. Edino kar še nism nadgradil je Bios

veš kaj se meni zdi... koliko vidim po oni drugi sliki imaš ti digital out (coax) in digital in(coax) to je digitalni izhod... gor si pr priklopil dva činča (levo, desno) in priklopil na nalogni vhod na tvojem domačem kinu... namreč na sliki ki si jo linkal se vidi da ti zazna da imaš priključeno digital in in digital out.

Ja sam na digital Out in IN nimam nč prkloplen

na drugi sliki v prvem postu se vidi da imaš nekj priključeno gor, oranžne in rumene barve je okoli činča....

Zgodovina sprememb…

• spremenil: shinko ()

Sej bi ti poslal sliko pa mi je še mobi crknu. Nimam priklopljeno na digital.. Vse je prazn. Mi pa res piše kt da je prkloplen. Nevem zakaj

St235 ::

Si probal zadevo laufat v win 7 brez gonilnikov? sicer ne boš mel fancy softwara za zvočnike, sam ni niti nujen.

Ko sem drugič nalagal win 7 sem opazu da mi že kaže v okenčku Digital 100%

ja kam pa maš potem prikloplene činče?? ker tvoja plata ima 6 izhodov za zvočnike (mala bananica) in pa digitalni koaksialni... predvidevam da ima tvoj domači kino vhod dva činča (levo in desno), če je tako potem rabiš ta kabel

če pa ima hišni kino digitalni vhod (en koaksialni) kabel pa priklopi prek tega, samo na tak način boš imel prostorski zvok. v prvem primeru pa samo stereo.

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: bluefish ()

Ta kino kišta ma samo stereo priklop. Priklopljeno imam na tale kabel kot je na sliki.

Sem probu tud to pa ne pomaga :( oz. mi ga označi potem ko vključim pa nč.
http://www.sevenforums.com/sound-audio/...
Še mal pa se mi bo kr skeglal

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

kako priključiti računalnik na hišni kino

Oddelek: Zvok in slika
173934 (1286) francimedo
»

+/- ;) BELE TEHNIKE

Oddelek: Kaj kupiti
3611335 (10312) RejZoR