Forum » Kaj kupiti » HD 5850 katera?
HD 5850 katera?
jablana ::
Pozdravljenim odločujem se za nakup nove grafične v mislim imam HD 5850.
Zasledil sem, da je nekaj različnih, me pa zanima katera od naslednjih je boljša (če vzamemo za prioriteto na hlajenje zverince).
Sicer se opazil da so zopet šle cene gor in to ravno danes (škoda da je nisem že v petek naročil, kot sem mislil).
No in sedaj ko so pa cene približno enake me pa zanima katera je najbolj racionalna (zopet pri hlajenju)
Gledal pa sem v DINOKOMPU naslednje,
http://www.dinokomp.si/product_info.php... - sam se nagibam na Sapphire
http://www.dinokomp.si/product_info.php...
Kaj pa vi svetujete??
Hvala
LP
jablana
Zasledil sem, da je nekaj različnih, me pa zanima katera od naslednjih je boljša (če vzamemo za prioriteto na hlajenje zverince).
Sicer se opazil da so zopet šle cene gor in to ravno danes (škoda da je nisem že v petek naročil, kot sem mislil).
No in sedaj ko so pa cene približno enake me pa zanima katera je najbolj racionalna (zopet pri hlajenju)
Gledal pa sem v DINOKOMPU naslednje,
http://www.dinokomp.si/product_info.php... - sam se nagibam na Sapphire
Kaj pa vi svetujete??
Hvala
LP
jablana
- spremenil: jablana ()
hlajenje je zračno in bo tudi ostalo, (zaenkrat nebi menjal hladilnika na grafi)
Zgodovina sprememb…
cinkaCR7 ::
Kaj pa vem, navijal jo nebom dokler si ne bom privoščil en dober hladilnik zanjo, bom pa kar sapphire, kakor je bilo tudi prvotna ideja, hvala vseeno
axee ::
Ni res, razliko bo opazil glede na hlajenje ohišja, kar sem tudi vprašal, torej kje imaš napajalnik, kje ventilatorje. Vaporx bo veliko slabše deloval v ohišju z recimo samo enim izhodnim ventilatorjem, ki bo posledično moral odvajati toploto tako procesorja, vseh ostalih komponent ter grafične. V tem primeru so boljši blower hladilniki, ker tako grafična sama poskrbi za odvajanje lastne toplote.
Če imaš bolje hlajeno ohišje z predvsem boljšim odvajanjem toplega zraka pa seveda vaporx zmaga. Vzeti vaporx na blef ker "je bolša" je nepremišljeno.
Če imaš bolje hlajeno ohišje z predvsem boljšim odvajanjem toplega zraka pa seveda vaporx zmaga. Vzeti vaporx na blef ker "je bolša" je nepremišljeno.
Ni res, razliko bo opazil glede na hlajenje ohišja, kar sem tudi vprašal, torej kje imaš napajalnik, kje ventilatorje. Vaporx bo veliko slabše deloval v ohišju z recimo samo enim izhodnim ventilatorjem, ki bo posledično moral odvajati toploto tako procesorja, vseh ostalih komponent ter grafične. V tem primeru so boljši blower hladilniki, ker tako grafična sama poskrbi za odvajanje lastne toplote.
Za vaporx se niti ne odločam no ampak, imam ohišje NZXT M59, napajalnik ima spodaj, ventilatorji so vsi 120mm in sicer 2 spredaj in 1 od strani (direktno na grafično)ter 1 od zgoraj(do sedaj se je izkazalo dobro da 1 od zgoraj mi piha tudi po ramih) zagotavljajo hladen zrak, za odvod toplega zraka pa imam 1 na zadnji strani in 1 na vrhu poleg tistega ki piha notri.
cinkaCR7 ::
Maš prav axee, tako se nisem poglabljal zelo, kar je moja napaka. Sam sem namreč predpostavljal, da je ostala postavitev ventilatorjev v ohišju enaka in potem nebi vplivalo na hlajenje. Seveda je to napaka, se opravičujem Potem bi pa kaka slika sistema pomagala, bolj podroben opis postavitve komponente.
Za vaporx se niti ne odločam no ampak, imam ohišje NZXT M59, napajalnik ima spodaj, ventilatorji so vsi 120mm in sicer 2 spredaj in 1 od strani (direktno na grafično)ter 1 od zgoraj(do sedaj se je izkazalo dobro da 1 od zgoraj mi piha tudi po ramih) zagotavljajo hladen zrak, za odvod toplega zraka pa imam 1 na zadnji strani in 1 na vrhu poleg tistega ki piha notri.
Imaš pozitiven pritisk v ohišju zato vzami blower hladilnik, torej v tvojem primeru Powercolor.
Tilen ::
Naj te opozorim, da Dino že zelo dolgo ni več med ugodnimi trgovci. Ceneje.si najde zadetke tudi več kot 30EUR ceneje kot pri njemu.
SAPPHIRE grafična kartica HD 5850 1GB DDR5 PCIE 2DVI/HDMI/DP FULL
SAPPHIRE grafična kartica HD 5850 1GB DDR5 PCIE 2DVI/HDMI/DP FULL
413120536c6f76656e696a612c20642e642e
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tilen ()
Sej vem da je temu tako, ravno danes so podražili iz 276EUR na 295EUR, sej tudi nebi kupil tu če še nebi kupiš še nekaj drugih stvari ki jih pa imajo ceneje in pa še sam bom šel po robo in mi tak tud najbolj paše
Valvoline ::
Zdej k so zunaj nvidiine grafe nove generacije,in prihajajo cenejše(oskubljene) varijante splača se mal počakat z nakupom. Cene bojo ziher padle dol za najmanj 50e ali več.
Mislim da nvidia nebo kaj veliko zbila ceno ati-ju že odkar je zuni gtx 480 se je vse skupaj podražlo 50+, cene še en čas nebodo začele padati...
Meizu ::
Ma ja, pa sej niso normalni, HD5850 je iz prvotnih 230 skočila na že skorajšnjih 300EUR... Nvidia, daj spacaj kaj s tem fermijem že enkrat, da se malo nardi red in disciplina na tržišču...
tropinovec ::
Meizu ::
Ma ja, pa sej niso normalni, HD5850 je iz prvotnih 230 skočila na že skorajšnjih 300EUR... Nvidia, daj spacaj kaj s tem fermijem že enkrat, da se malo nardi red in disciplina na tržišču...
Tisti ki je dobil hd5850 pod 250 je lahko srečen
Res je :)
tropinovec je izjavil:
Tukaj je še vedno po 259 evrov, pa še na zalogi je:
http://www.pctrgovina.com/trg/detajl.ph...
Super, tole se potemtakem najbolj splača vzet. Seveda kar pozabit da bo kupon za Dirt2 zraven prišel, ker sm že v dosti štacunah opazu, da majo v opisni sliki škatlo z Dirt 2 v bundlu, ko pa jih pokličeš kakšno je stanje, ti povedo, da te igre not ni. Tako je blo v mojem primeru, ko sem naročil Sapphireovo HD5770 in je bla na sliki v trgovini z Dirt 2 kupončkom, dobil sem jo pa brez. Sam je mela boljše hlajenje zato se nism pritoževal :)
Anyway, zgrabte šanso in si vzemte tole HD5850 za 254€, Sapphire je odlična firma nimaš kaj falit. Da se ne boste potem gledali, ko bo HD5850 kmalu tolko, kot je bil na začetku HD5870... :(
HD5850 pa sem itak brez bundla kupu.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Meizu ()
vardxzjeh ::
http://www.bestcena.sk/ati-radeon-hd585... tale je pa sicer najceneja k sm jih sploh opazu vendar je iz slovaske :((
3 mesece stara 5870 se je prodajala za 250EUR par dni nazaj tukaj na slo-techu. Z garancijo.
5. maj 2010, 09:43:05
Prodam brezhibno grafično kartico Ati Radeon hd 5870 1gb original embalaža(garancija, račun).
Kartica je stara 3 mesece.
Cena: 250EUR
---
Malo si zamudil :D
5. maj 2010, 09:43:05
Prodam brezhibno grafično kartico Ati Radeon hd 5870 1gb original embalaža(garancija, račun).
Kartica je stara 3 mesece.
Cena: 250EUR
---
Malo si zamudil :D
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tilen ()
mtosev ::
hd 5970 se ni podrazila hehe
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
Če se ti gre za kupon se oglasi na ZS
Za kupon mi po domače dol visi, če bi le dobil grafično nekje za spodobno ceno bil zlo vesel...
tropinovec je izjavil:
Tukaj je še vedno po 259 evrov, pa še na zalogi je:
http://www.pctrgovina.com/trg/detajl.ph...
Pa je že kod od vas kej kupoval tukaj?
Zgodovina sprememb…
Sej vem da je temu tako, ravno danes so podražili iz 276EUR na 295EUR, sej tudi nebi kupil tu če še nebi kupiš še nekaj drugih stvari ki jih pa imajo ceneje in pa še sam bom šel po robo in mi tak tud najbolj paše
Trenutno ostajam pri dinokompu ker bom s kolegom kupila nekaj stvari skupaj on bo pa vse skupaj vzel na svojo firmo tako, da mam ddv vrnjen (neki je)
BALAST ::
Kmetek si ti sentimentalist. Že zdaj vemo da bomo prišli v tako krizo, ko pa je javna uprava najpožrešnejša in najbolj stabilna panoga v državi.
Trenutno ostajam pri dinokompu ker bom s kolegom kupila nekaj stvari skupaj on bo pa vse skupaj vzel na svojo firmo tako, da mam ddv vrnjen (neki je)
Kakšna je končna cena?:>
Bellzmet ::
Koliko je pa razlike med Sapphire, ASUS, Powercooler glede 5850? Mislim a je sploh kje razlike v hitrosti, kakovosti, hlajenju ali je vse isto?
Kaj priporočate oz. se splača dat za Sapphire 20, 30 EUR več kot za drugo znamko?
lp
Kaj priporočate oz. se splača dat za Sapphire 20, 30 EUR več kot za drugo znamko?
lp
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Bellzmet ()
Kakšna je končna cena?:>
Če je cena grafe 295,2€*0,167=49,3 (vrnjen ddv) Torej okoli 245,9€ je.
Zgodovina sprememb…
Koliko je pa razlike med Sapphire, ASUS, Powercooler glede 5850? Mislim a je sploh kje razlike v hitrosti, kakovosti, hlajenju ali je vse isto?
lp
Vse je isto razen hlajenja in bonbončkov (več kablov, nalepke itd). Glede hlajenja preberi to temo, ni dražje boljše.
Valvoline ::
Računalniške komponente so se vse nasplošno podražile zarad šibkega evra in neugodnega tečaja.Zato so šle cene gor tut omenjenim hd5850.V USD je nespremenjeno.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Valvoline ()
To je res ampak smo ravno v obdobju prehoda iz 775 na nova podnožja in prehoda iz ddr2 na ddr3, zato težko za kakšen poceni build najdeš 1 GB value rama za 20EUR :) Glede grafičnih seveda ni tako ampak se strinjam, nihanje je dosti moteče.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: axee ()
tomos ::
Zdravo.
Prvotno sem mislil kupiti radeon 5770 sedaj pa sem se odločil da bom 5850. zanima me, če je ta verzija kaj bolša kot tista recimo od sapphira.
link: http://www.pixmania.si/si/uk/5530384/ar...
LP
Prvotno sem mislil kupiti radeon 5770 sedaj pa sem se odločil da bom 5850. zanima me, če je ta verzija kaj bolša kot tista recimo od sapphira.
link: http://www.pixmania.si/si/uk/5530384/ar...
LP
Nwanko ::
To je že nereferenčna izdaja,boljšo hlajenje,tovarniško navita predvidevam,nisem prebral,slabost pa je ta da ne mores spreminjat voltaže flashat z 5870 biosom tako kot lahko naprimer z sapphire referenčno izdajo.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nakup računalnika do 1500€ (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 21061 (18330) | Pr0xim0 |
» | Katero grafično kartico naj kupim??? (Okol 250 evrov) (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Kaj kupiti | 31119 (28915) | Steinkauz |
» | 5850 ali 460 ? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 13809 (11780) | 69charger |
» | Nova "mašinca" :P (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 13982 (11835) | IvoJan |
» | Računalnik do 1700€ (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 10192 (8976) | Pipi Castro |