Forum » Kaj kupiti » Gaming laptop do 1500 EUR.
Gaming laptop do 1500 EUR.
Nejc1994 ::
Predlagajte kaksno konfiguracijo.
lahko gre tud 200 EUR cez ceno sam do bo za igre.
Diagnoala cim vecja.
Diagnoala cim vecja.
- spremenil: Nejc1994 ()
cinkaCR7 ::
Predlagajte kaksno konfiguracijo.
Diagnoala cim vecja.
Kako misliš konfiguracijo, da bi si ga sam sestavo?
Sicer bi za igre bil bolj kakši namizni, saj bi imel več moči kot pa kakšen prenosnik, ter se nebi grel tako kot prenosnik. Sicer pa s kakšnim http://www.alienware.com/Landings/lapto... nebi fallil, vendar kupiš tukaj ime.
Ja mislil sem da bi si ga sam sestavil. Drgac pa ce je mozno cim vec jedrni pa more bit Laptop( kre bm glih zarad tega novga kupu
Da bi si ga sam sestavil je bolj težko. Sam sem pred dobrim letom tudi bil v dilemi, kom sem kupoval prenosnik. Prav tako kot si sem namreč hotem prenosnik po mojem okusu, pravih strani pa nažalost nisem zasledil, razen dell, hp vendar nihče ni pošiljal v Slovenijo(če je sedaj drugače me naj kdo popravi). Če smem vprašat zakaj pa prenosnik in ne običnega?
zee ::
Običajen prenosnik + konzola ?
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
Navaden prenosnik. Ni nujno da bi si ga sestavil sam. Rad bi samo da bi izgledal cim bolje, bolj zmogljiv ter cim vecja diagonala. Vi ste Profiji tko da upam da boste kej tazga zasledil ker mam jst pr tem mau pojma ^^
Zgodovina sprememb…
mtosev ::
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
Sam Mtsev sam a no tole Intel Core I7-720QM 2.8 GHz mau slab procesor?(jst sam GHz-je gledam ^^)
Zgodovina sprememb…
To je super procesor, sama hitrost oz. frekvenca je že nekaj let manj pomembna.
zee
Dvojedrni. Štirijedrni šele prihajajo.
zee
Dvojedrni. Štirijedrni šele prihajajo.
Potem pa je verjetno tukaj napaka http://ark.intel.com/Product.aspx?id=43...
Meizu ::
Kk se pa pol procesorji 'merjo' a z temi i7 pa to?
Pa zakva ni frekvenca vec pomenbna
Pomembna je sama arhitektura procesorja, ki pač procesorju omogoča hitrejšo obdelavo procesov pri nižjih frekvencah. Potem zmožnost večnitnosti itd.
Ne, ne merijo se z oznakami, to so le "modeli". i7 je generacija procesorjev na socketu lga1366 in čipovju x58, ki podpirajo do dve niti na jedro. i7 ima tako fizičnih 4 jeder, virtualnih pa 8, kar zna pomagat še najbolj pri rendiranju. Za gaming je i5 dovolj. Čeprav nas veliko vseeno vzame i7. Dobro, jaz uporabljam svoj računalnik še za druge stvari, vendar priznam, da ga v večini primerov niti jaz ne bi potreboval :) Pač enkrat sm se skeširal za en čas, pa bomo videli, koliko časa se bo i7 uspelo prebijat naokoli.
No, kakorkoli, frekvenca ni važna, sedaj se procesorji merijo le prek testov, torej v hitrosti v praksi, enostavno ne moreš več ugotavljat zmogljivost proca na sami frekvenci jedra, saj so tu važne še ostale stvari, ki sem jih zgoraj naštel, pa še bi lahko našteval.
Edit: No ja, i7 generaciji se je nedavno tega pridružil še 6 jedrnik, ki ima potem fizičnih 6, virtualnih pa kar 12 jeder. Ne pa vzet tega kot dejstvo, da je zaradi tega performance podvojen. Sicer odvisno od situacije ampak maksimalni pospeški pri vklopljeni večnitnosti je tam do 20% če se ne motim? Naj me kdo prosim popravi, če se.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Meizu ()
Tist k ga je pokazu Mtsev je res super. =D
Vewrjet tistga ja =)
Vewrjet tistga ja =)
Zgodovina sprememb…
Lonsarg ::
Glavna stvar je itak grafična, tle jih imaš po vrsti razporejenemobilne grafike:
http://www.notebookcheck.net/Mobile-Gra...
In pa tukaj tudi, samo manj natančno, če katere ni tam:
http://www.tomshardware.com/reviews/bes...
Jaz bi izključno na grafiko gleda in nič drugega.
http://www.notebookcheck.net/Mobile-Gra...
In pa tukaj tudi, samo manj natančno, če katere ni tam:
http://www.tomshardware.com/reviews/bes...
Jaz bi izključno na grafiko gleda in nič drugega.
krneki123 ::
Jaz ravno prodajam svoj gaming laptop, če te zanima (z namiznim i7-950 - edini laptop z namiznim i7, gtx 280m, 3 trdi diski...):
mySN QXG7
Cena bi bila v tvojem rangu če se odločiš, se lahko zmeniva.
mySN QXG7
Valvoline ::
Jaz ravno prodajam svoj gaming laptop, če te zanima (z namiznim i7-950 - edini laptop z namiznim i7, gtx 280m, 3 trdi diski...):
mySN QXG7
Kako se obnese tole v primerjavo z stacionarnim pc-jem? FPS in to. S čem lahko primerjamo gtx280m,ali je hitra kot npr 8800gt ali nekaj podobnega.Kolk pa kaj zdrži baterija in kaksna je.
Hvala vnaprej za info.
Lonsarg ::
Tle si poglej FPS-je:
http://www.notebookcheck.net/Nvidia-GeF...
Crysis Very High 1024*768 gre 21FPS, mislim da bi to mogl bit zadost dober za en laptop:) V revieu enem pravi, da je 280M v bistvu 9800GTX+ jedro(izbolšana 8800 GT), zgrajeno z manjšo tehnologijo, da so ga rebrandali kot mobilna grafika.
Crysis Very High 1024*768 gre 21FPS, mislim da bi to mogl bit zadost dober za en laptop:) V revieu enem pravi, da je 280M v bistvu 9800GTX+ jedro(izbolšana 8800 GT), zgrajeno z manjšo tehnologijo, da so ga rebrandali kot mobilna grafika.
krneki123 ::
Ja zadeva ima ubistvo namizno matično manjšega formata, tako da glede procesorske moči je čisto enako kot da bi imel namizni računalnik z istim procesorjem in isto količino rama, grafična pa je mobilna, ker namizne se pa nažalost ne da stlačit v notebooka, tako da je s tem tako: gtx 280m oziroma 285m (popolnoma isti grafični, samo da je 285m navita verzija 280m - da se dejansko flashat vbios 285m na 280m) je baziran iz 9800 namizne serije, ampak je to navita verzija, ker je narejena na 45nm tehnologiji namesto 65nm kot namizna varianta in je tako zadeva bolj hladna in žre manj W, je pa njegov performance kot lahko vidiš iz 3dmark06 screenshotov ki jih imam na bolhi isti kot recimo namizni radeon 5770 - iz katerega je baziran mobility radeon 5870 (le da ima malo nižje frekvence). Baterija je pa 12-celična (mislim da je tudi edini notebook ki ima takšno baterijo - naprimer novi m17x ima samo 9-celično) in drži uro in pol pri normalni uporabi (filmi, internet, office...), zahtevne igre pa tako nemoreš na nobenem notebooku igrat dolgo - drži samo 40 minut pod full load, kar je manj kot alienware m17, ki sem ga imel, ki je držal slabe pol ure..
Azgard, notebookcheck ni merodajna stran, ker primerjajo grafične z različnimi procesorji in ne jemljejo sm scorov ampak score skupaj z cpu score, kar je bedarija.
Crysis z vse na very high 1920x1200 dela na tem prenosniku z 17 fps, na high pa z 32fps (če pri very high daš shadows na high je pa zadeva popolnoma normalno igralna - okoli 24fps). Na manjših resolucijah pa nisem igral ali benchmarkal tako da to pa nebi vedel.
Glede grafe pa je res tako ja.
Tle si poglej FPS-je:
Azgard, notebookcheck ni merodajna stran, ker primerjajo grafične z različnimi procesorji in ne jemljejo sm scorov ampak score skupaj z cpu score, kar je bedarija.
Crysis z vse na very high 1920x1200 dela na tem prenosniku z 17 fps, na high pa z 32fps (če pri very high daš shadows na high je pa zadeva popolnoma normalno igralna - okoli 24fps). Na manjših resolucijah pa nisem igral ali benchmarkal tako da to pa nebi vedel.
Glede grafe pa je res tako ja.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: krneki123 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | prenosnik za igranje iger (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 8305 (7785) | lacen1234 |
» | Kateri laptop za študijska leta?Oddelek: Kaj kupiti | 2975 (2738) | Invictus |
» | Se splača kupit macbooka?Oddelek: Kaj kupiti | 6843 (6052) | trnvpeti |
» | Prvi prenosnik s Core i7Oddelek: Novice / Procesorji | 5785 (3334) | BALAST |