» »

Mail server ????

Mail server ????

nitrox ::

Pozdravlji.

Nisem še preveč razgledan glede mail serverjev, zato bi potreboval da me nekdo malo usmeri.
Potreboval bi eno mogoče malo bolj delikatno zadevo, ali pa tudi mogoče za nekoga ne.

Mail server, baziran na linux-u, mora biti free, delal naj bi v okolju esx (ni pa pogoj), ki ima pregledovalnik za viruse, spammassassin, webmail (z nastavitvami za preusmeritve, avtomatski odzivnik za odsotnost, ...),mognost ustvarjanja aliasov, po možnosti kompatibilen z Microsoft Outlookom - ni pa pogoj (se pravi, če odsotnost uporabnik nastavi v outlooku, mu le to nastavitev prevzame mail server), po možnosti smtp/pop3, imap. Imeti mora tudi možnost enkripcije.

Tomay ::

Poglej ISPconfig Ima še nekaj dodatnih funkcionalnosti ne podpira pa Outlooka. Kolikor sem iskal free Outlook podpore na linuxu nisem našel.

Uporabljam verzijo 2, ker je, ko sem nameščal bila 3 še beta. Laufam jo na Suse 11, čeprav mislim, da bi bil Debian boljša izbira (nekaj konfliktov med aplikacijami).
Voodoo 4Ever

srus ::

V googlu odtipkaj "perfect server ime_tvoje_Linux_distribucije"

Kombinacija postfix, dovecot, sieve in squirrel mail bi pokrila vse tvoje zahteve.

Edina stvar, ki ne bi bila pokrita je nastavitev odsotnosti v Outlooku, ki bi se upoštevala tudi na Linux serverju.

kaj pa "zimbra mail" server???
ALi pa //flurdy.com/docs/postfix/ ....instalacija po teh navodilih???

LP M

Zgodovina sprememb…

• spremenil: nitrox ()

preem ::

+1 za zimbro. uporabljam že dolgo, dela super.

urosh ::

clearos. Ima vse to (lahko naložiš zarafa webmail - owa like) in še več (web, sql, firewal, ...) in lahko dokupiš tudi outlook connector, če rabiš.

nekako sem se odločil Zimbro na veliko potestirat.
Še vedno so pa alternativne opcije odprte, tako da bi bil vesel še kakega predloga.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Outlook 365 stalno sprašuje za IMAP geslo

Oddelek: Omrežja in internet
487676 (6381) tony1
»

Samopodpisan certifikat na Outlook Office 365/Win10

Oddelek: Operacijski sistemi
162940 (2549) poweroff
»